torstai 29. maaliskuuta 2018

HYVÄÄ PÄÄSIÄISEN AIKAA!

On hanget korkeat nietokset – vaikka onkin jo pääsiäinen. Olen kuullut jonkun sanovan, että ihminen saa mitä haluaa, mutta ei silloin kun haluaa. Siis kun lapsena haaveili, että saisi syödä kokonaisen kakkutaikinan eikä vain nuolla vispilöitä, niin aikuisena saisi vaikka koko kulhollisen. Silloinpa ei halua.

Ihminen saa mitä haluaa,
mutta ei silloin kun haluaa.

Lokakuussa 2015 haaveilin lumisesta puutarhasta kun alkoivat kovat pakkaset ja maa oli paljas. Nyt sitä lunta sitten on eikä tarvitse murehtia miten perennat pärjäävät.

Kunpa oppisikin olemaan tyytyväinen siitä mitä on, silloin kun sitä on. Olen usein ajatellut, että ehkä sitten joskus kahdeksankymppisenä, paljon harmaampana ja ryppyisempänä, katson vanhoja valokuvia itsestäni ja ajattelen, että olin joskus nuorena nätti.


Menestys on kuulemma sitä, että saa haluamansa. Onni on sitä, että haluaa saamaansa. Ei välttämättä ihan helppoa.

On vielä aikaa suunnitella
rippijuhlien kukka-asetelmat
ja puutarhan uudet istutukset.

Nyt olen onnellinen siitä, että perennoilla on ollut lämmin talvipeitto. Voi olla, että arimmatkin kasvit ovat vielä hengissä. Kevätkosteuttakin tulee riitämään. On vielä aikaa suunnitella rippijuhlien kukka-asetelmat ja puutarhan uudet istutukset.

Osa suunnitelmista valmistuikin ihan odottamatta. Puput nimittäin söivät kaikki omenapuut. Siis ihan kaikki ja jälkiruuaksi vielä sateenvarjojalavan. Suunnitelmissa on siis istuttaa ainakin niiden tilalle samanlaiset. Harkitsen vielä, että käyttäisinkö Haikalan puutarhalta saamaani vinkkiä ja istuttaisin samaan kuoppaan omenapuun kanssa mustaherukan. Puput eivät pidä mustaherukasta ja jättävät  pensaan keskellä kasvavan omenapuunkin rauhaan.

Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikille!

28 kommenttia:

 1. N0 olipa nälkäisiä pupuja! Meillä ei ole onneksi näkynyt edes jälkiä, mutta omppupuut olenkin suojannut korkeilla verkoilla. Mukavaa pääsiäisenaikaa teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Luotin pelkkiin rungonsuojiin enkä hoksannut, että nehän jäivät melkein lumirajan alle. Tämä oli ensimmäinen näin runsasluminen talvi täällä, joten en hoksannut tuota. Siitäkin taas opin :)

   Kiitos, Eeviregina!

   Poista
 2. Sääli omenapuita :( Tuollaisesta vinkistä en ole ennen kuullutkaan, olen vaan luottanut verkkoon. Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ne oli jyrsitty jo toissa vuonna kun kauriit kävivät ne parturoimassa. :) En minäkään ole ennen kuullut. Voisin ehkä ainakin pari sellaista yhdistelmää kokeilla - siltä varalta, jos verkot/lumen polkeminen vielä tämän jälkeen unohtuvat.

   Kiitos, Pihan vuosi!

   Poista
 3. Oi, oi, mitä puput on teheny. Ei ne tosiaankaa oo koskaa mariapuskia rouskuttanu. Vois olla kokeelemisen arvoone vinkki. Mukavaa pääsiäästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskushan tuokin oli opittava ;) Eivät omenapuut onneksi olleet mitenkään mallikelpoisia tähänkään asti kun kerran kauriit kävivät ne uudelleenmuotoilemassa.

   Kiitos, Navettapiika!

   Poista
 4. Viisaita sanoja kirjoitat taas kerran. Noissa on paljon sisäistettävää ja pohdittavaa. Erehdyksestä ihminen oppii. Myös suojaamaan omenapuut :) Lumitalvi on yllättänyt siellä etelämpänä asujat, mutta puput on olleet valppaana. Verkon voimaan vannon täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tita! Kuinka paljon itsellänikin on oppimista noissa asioissa! Ja kantapääyliopistoa tulee käytyä kertauskursseineen kaikkineen näissä puutarha-asioissa. Kauriiden kanssa jo hyvin pärjätään, mutta pupuja meillä riittää. Pitää kehitellä joku hyvä ja helppo verkkosysteemi, ettei verkkojen puutteeseen kaatuisi koko homma ;)

   Poista
 5. Hyviä pohdintoja jälleen kerran! 🌸 Meillä rusakot ja peurat ovat kanssa jokavuotinen riesa. Enpä ollut tuollaista vinkkiä ennen kuullutkaan, täytyykin pitää mielessä.
  Mukavaa pääsiäistä😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anni! Peuroja varten meilllä jo verkko onkin ja myös toimii, mutta puput ovat saaneet aika rauhassa täällä temmeltää - ainakin jälkien runsaudesta päätellen.

   Pääsiäisen sää näyttää ainakin ihanalta, joten mukavaa varmasti onkin tiedossa :) Toivottavasti teilläkin päin sää suosii.

   Poista
 6. Aurinkoista pääsiäisen aikaa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä näyttää. Kuuluu lisäksi ihanan keväinen veden tippumisen ääni ränneistä :)
   Kiitos, Marika, onnellista pääsiäistä sinullekin!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, Ulla!! Toivottavasti sielläkin päin on aurinkoista :)

   Poista
 8. Rusakot ovat täälläkin jokatalvinen riesa. - Rauhallista pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 9. Tuo marjapuska vinkki voi pitää paikkaansa, tässä on joskus ollut omenapuita ja ne kaikki ovat kasvaneet marjapensaan kanssa yhdessä, myös punaherukan jota jänikset ei syö. Puita ei enää ollut meidän tänne muuttaessa mutta kannot oli marjapuskien keskellä. Meillä meni kaksi omenapuuta, tosin harmi ei ole kova sillä istutin ne syksyllä. Kesällä uudet puut ja paremmat suojaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Kuulemma vanha konsti se onkin. Mietin kovasti miltä sellainen yhdistelmä näyttäisi. Tykkäisin ehkä enemmän siitä, että omenapuiden kauniit rungot näkyisivät, mutta saatan silti kokeilla.

   Harmi, että teiltäkin meni :( En minäkään itke niiden menetysten perään. Meidän puut olivat muutaman vuoden ikäisiä, mutta aikamoisia risuluutia kauriiden jäljiltä :) Ja eipä se itku auttaisi tässä asiassa muutenkaan...

   Poista
 10. Tuomenoksat ovat muuten myös loistavia pupujen karkottajia. Niiden hajusta eivät "vihulaiset" tykkää.
  Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä samassa jutussa mainittiin myös tuomenoksat. Meillä ei tuomia satu olemaan, mutta uskon vinkin kyllä toimivan.

   Kiitos, Kruunu Vuokko! Toivotaan, että nämä ihanat säät nyt jatkuisivat :)

   Poista
 11. Mukavia sanakäänteitä saamisesta ja haluamisesta! ;) Kaikki ei mene aina niin kuin haluaa. Minustakin on ollut kiva, kun on ollut oikea talvi ja lunta sekä pakkasta, mutta johan tuo riittäisi vähitellen. Kohtuus kaikessa! ;)

  Tuo mustaherukkapensas onkin hyvä esto jänöliineille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Aika monet asiat menevät eri tavalla kuin on halunnut, mutta aika monesti ne menevät samalla myös paremmin kuin itse on edes ajatellut. :)

   Nyt on ihanaa kun räystäät tippuvat :) Tänään huomasin ensimmäiset pälvipaikat puutarhassa ja se tuntuu aika ihmeelliseltä. Siis ihmeellisen ihanalta.

   Joo, täytyy kait se vinkki ainakin yhdellä tai parilla puulla kokeilla.

   Poista
 12. Voi itku pupusten tekosia!
  Ihanaa pääsiäisen aikaa teidän perheelle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, puputkin tarvitsevat ruokaa ja mistäpä ne raasut tietäisivät, että juuri meidän puita ei saa syödä. Sellaista sattuu kun ei muista polkea lumia matalaksi.

   Kiitos, Maatiaiskanasen elämää!

   Poista
 13. Pääsiäisen iloa sinulle <3 Harmitus noita omppupuita :( Meidän ainokainen omppupuu oli myös joutunut pupujen ruuaksi. Luumun ja kirsikan olin syksyllä suojannut, mutta miten lie unohtunut koko omppupuuparka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eerika! Nyt onkin varmaan joka puolella kauniit säät.

   Voi että, kun teilläkin meni omenapuu :( Onneksi muut sentään säästyivät. Niin meilläkin luumut ja kirsikat säilyivät. Ilmeisesti omena on herkullisin :)

   Poista