O

Sisällysluettelo:
Omena ’Valkeakuulas’ - Malus domestica 'Valkeakuulas' 
Orvokki - Viola 
Perhosorvokki - Viola sororaia
Sarviorvokki ’White Perfection’ - Viola cornuta ’White Perfection’
Osmankäämi - Typha latifolia 
5

OMENA – MALUS

Kuva tulossa

Omena ’Valkeakuulas’ 
Malus domestica 'Valkeakuulas' 

Mikalla oli selvä tavoite omenapuun suhteen: ’Valkeakuulas’ eikä mikään muu. Ok, hyvä perusomenahan se on ja hyvä pölyttäjä. 29,90 e

ORVOKIT – VIOLA

Orvokki 
Viola

Olemme saaneet orvokkeja lahjoiksi ja ostaneet itse. Keltaiset orvokit, joissa on lila silmä muistuttavat edelleen orvokista, jonka Avilla toi pikku koululaisena koulusta. Vaaleansiniset orvokit muistuttavat esikoisen rippijuhlista. Sinella toivoi rippijuhliinsa sinisiä ja valkoisia orvokkeja niin kakun koristeiksi kuin pöytäasetelmia varten.

Haimme siitosmunat Nousiaisista ja vietimme vapaapäivän Turussa 11.4.2019. Viherlassilasta sain muutamia ideoita ja ostin orvokit: vaaleaa sinistä ja keltaista.

Perhosorvokki
Viola sororaia

Olin Sinellan kanssa yhdistetyllä puutarha- ja kanojenhakumatkalla Porissa, Kokemäellä ja Huittisissa heinäkuussa 2015. Porissa kohteita oli kaksi: Paratiisin taimitarha ja Taimimoisio. 

Nähdessäni sinivuokkoja Taimimoisiolla keksin, että voisin laittaa niitä keittiön ikkunan alla olevaan koloon. Kysyin myyjältä miksi sinivuokon lehdet näyttävät ihan kummallisilta. Vain yhdessä purkissa olevalla taimella oli tutun näköiset lehdet. Myyjä pyöritteli päätään kunnes keksi vastauksen. Itse sinivuokko oli kuollut ja tilalle oli kylväytynyt joku toinen. Tarkemmin katsottuna sinivuokon lehtiä nousi tämän tuntemattoman kasvin juurelta.

Pyysin alennusta kahdesta taimesta. Myyjä ehdotti, että hän voisi myydä ”kaksi kolmen hinnalla”! Nauroi sitten perään ja korjasi, että kolme kahden hinnalla. Kyllä me nauroimme vielä kassallakin.

Istutin Lastentarhaan nämä tuntemattomat kasvit, jotka myöhemmin osoittautuivat perhosorvokeiksi.

Sarviorvokki ’White Perfection’
Viola cornuta White Perfection’

Hetken mielijohteesta ostin neljä valkoista Kodin Terrasta Nokialta kesäkuussa 2016. Halusin vähän valoa keittiön ikkunan alle, vaikka paikka onkin vaikea matalan kasvualustan takia.

OSMANKÄÄMI – TYPHA LATIFOLIA

Osmankäämi
Typha latifolia

Osmankäämit ovat puutarhamme alkuasukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti