SUORAKYLVETTÄVÄT KESÄKUKAT

Viime vuonna kylvin ensimmäiset kesäkukkani Potageriin. Innostuin. Tänä vuonna aion kylvää niitä Potagerin lisäksi myös uusiin perennapenkkeihin.

Pellava ja kehäkukka 'Snow Princess' sulassa sovussa

Suunnittelun avuksi kokosin luettelon kesäkukista, jotka voi suorakylvää. Innokkaimmat voivat esikasvattaa niitä lyhyen aikaa, mutta välttämätöntä se ei ole. Esikasvatus aikaistaa kukinnan, mutta siemenluettelon  tietojen mukaan kaikki tässä mainitut voi kylvää suoraan maahan.

Lajikkeita on toki enemmän kuin tässä mainitut. Valitsin luetteloon itseäni tällä kertaa kiehtovia lajikkeita. 

Otin mukaan myös muutamia perennoja, jotka voi suorakylvää ja ne ehtivät kukkaan vielä samana kesänä.

Kirjaimet nimen perässä viittaavat kasvin vaatimuksiin. A = aurinkoinen paikka, PV =  puolivarjo, V =  varjo, RR = runsasravinteinen maa, VR = vähäravinteinen maa.


Valkoisia kesäkukkia

Tuoksuherne ’Royal White’ A RR
Kaunis ja tuttu köynnöskasvi, joka tuottaa paljon tuoksuvia, valkoisia, pitkävartisia kukkia. Sopii sekä ruukkuun ja esim. parvekkeelle ja kukkapenkkiin. Tarvitsee tuen. Viihtyy runsasravinteisessa ja läpäisevässä maassa. Kastele ja anna ravinnetta säännöllisesti. Leikkaa pois kuihtuneet kukat, jolloin saat runsaammin kukkia. Liota siemeniä haaleassa vedessä vuorokauden ajan ennen kylvöä.

Tuoksuherne

Espanjanneito A RR
Sopii hyvin sekä kukkapenkkiin että kukkakimppuihin. Siemenkodat ovat todella koristeelliset. Viihtyy parhaiten auringossa, ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa. 

Kesämalvikki ’Mont Blanc’ A RR
Voimakas ja rehevä kasvi, sopii kukkapenkkiin. Helppohoitoinen ja kukkii runsaasti myöhäiskesällä. Kukinnot ovat suuret, silkinhohtoiset ja hieman suppilomaiset. Lajike on palkittu hyvien ominaisuuksiensa vuoksi, joihin kuuluu runsas kukinta, kestävyys ja harvinaisen kauniit, suuret valkeat kukat. Kaunis ja kestävä kukkakimpuissa. Vaatimaton ja viihtyy useimmilla mailla, mieluiten ravinteikkailla ja hyvin läpäisevillä. Kastele kuivana aikana. Suorakylvö.

Silkkiunikko ’Bridal Silk’ A RR
Helppohoitoinen yksivuotinen. Kaunis silkinvalkoinen väri hohtaa koristeellisena kukkapenkissä. Kasvupaikan suhteen vaatimaton, mutta viihtyy parhaiten ravinteikkaassa ja kosteudenpitävässä maassa. Suorakylvö.

Peikonkakkara RR
Todella sievä ja suosittu pieni kesäkukka, joka muistuttaa päivänkakkaraa. Kukat ovat noin 2 cm leveät ja lehdet kauniin vaaleanvihreät. Sopii erinomaisesti ruukkukasvatukseen, parvekelaatikkoon sekä kukkapenkin reunakasviksi. Kaunis esim. sinisen lobelian seurana. Viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, runsasmultaisessa ja läpäisevässä maassa. Tarvitsee paljon vettä kasvukauden aikana. Leikkaa pois kuihtuneet kukat, jolloin kukinta kestää kauemmin. Esikasvatus tai suorakylvö.

Ruiskaunokki A RR
Hieno kimpuissa ja kuivakukkana. Helposti kasvatettava. Viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa, mutta vaatimaton. Esikasvatus tai suorakylvö. Voidaan kylvää syksyllä, kukkii siten seuraavana juhannuksena.

Punakosmoskukka A VR
Sopii ruukkuun ja kukkapenkkiin, kaunis  leikkokukkana. Lannoita niukasti, muuten kasvi kasvattaa lehtiä eikä kuki. Poista kuihtuneet kukat. Viihtyy auringossa. Esikasvatus tai suorakylvö.

Reunuspäivänkakkara  'Snowball' (tai 'White Star' tai 'Tetra White Wonder') A VR
Hieno 20 cm korkea kukka reunakasviksi kukkapenkkiin ja kivikkopuutarhaan. Taimi on tukeva ja matala. Kukat ovat pienet, runsaat ja täyteläiset ja muistuttavat lumipalloa. Esikasvatusta suositellaan, mutta voidaan suorakylvää aurinkoisiin paikkoihin. Latvottuna taimi kasvaa tukevammaksi. Viihtyy parhaiten ravinteikkaassa maassa, muuten vaatimaton. 

Kesäharso A
Sievä ja siro kesäkukka. Taimet leviävät ja niissä on pienet lehdet ohuissa varsissa, joten ne antavat hennon ja herkän vaikutelman. Valkoiset kukat ovat pienet ja sopivat hienosti kesäiseen kukkakimppuun. Sopii hyvin myös kukkapenkkiin. Koska taimet eivät kuki koko kesää, siemenet tulee kylvää useampaan kertaan, näin saadaan tuoreita kukkia koko kasvukauden ajan. Viihtyy parhaiten keveässä ja läpäisevässä maassa, täysin aurinkoisessa paikassa.

Tuoksupielus 'Carpet of Snow' A-PV 
Sievä 10 cm korkea reunuskasvi, joka sopii myös kivikkopuutarhaan. Leviävä kasvutapa, kukkii koko kesän valkoisin, voimakkaantuoksuisin kukin. Mehiläisten ja hyönteisten suosima. Vaatimaton, kasvanut taimi kestää kuivuutta. Esikasvatus tai suorakylvö. Kylvä aurinkoon tai puolivarjoon.

Aurankukka 
A
Aurankukka on entisajan rikkaruoho, joka runsaana esiintyessään pilasi leipäviljan maun ja oli myös myrkyllinen. Siemenet saattavat säilyä itämiskykyisinä maassa vuosikymmeniä. Nykyään sitä viljellään puutarhoissa yksivuotisena kesäkukkana. Aurankukka viihtyy valoisalla ja lämpimällä paikalla. Syyskylvö on eduksi. Se on sirokasvuinen ja kasvaa melko korkeaksi.

Pioniunikko 'White Cloud' A 
Suosittu yksivuotinen unikko, jolla on suuret ja täyteläiset, pionimaiset kukat. Todella helppohoitoinen penkki- ja leikkokukka. Kylvä sekä syksyllä että keväällä jolloin kukinta kestää kauan. Viihtyy useimmilla läpäisevillä mailla. Kastele kuivana aikana.

Isosudenporkkana A-PV
Valkoiset, pitsimäiset kukat ovat isoina sarjakukintoina siron, tillimäisen lehdistön yllä. Erinomaista kukkakimppujen täytemateriaalia ja erittäin hieno kesäkukkapenkissä.

Päivänkakkara
Monivuotinen. Suorakylvö.

Täpläsievikki A-PV
Harvinainen kesäkukka, jonka maljamaisissa valkoisissa kukissa on viisi terälehteä. Kunkin terälehden kärjessä on selvästi erottuva tumman sinivioletti täplä, josta kasvi on saanut nimensä. Suorakylvö.

Koreakärsämö ’Noblessa’ A-PV
Kylvetään touko-kesäkuussa, itää 10-15 vuorokaudessa 18-21 asteessa. Kukinta kesä-elokuussa seuraavana vuonna. Tai aikaisesta kylvöstä kukinta samana vuonna.

Morsiusharso
Monivuotinen. Kiitollinen ja helppohoitoinen morsiusharso kukkii pienin kerrotuin valkoisin kukin. Kaunis ruusujen ja laventelin kanssa kukkapenkissä tai kimpuissa. Soveltuu myös kuivakukaksi. Esikasvatus tai suorakylvö.


Kalpeankeltaisia kesäkukkia

Hailakankeltaisia unelmia valmiiksi pussitettuina

Pikkuauringonkukka ’Ice Cream’ RR 
Auringonkukkalajike, jolla on pienehköt mutta todella lukuisat kukat, haaroittuu tiheämmäksi kuin
perinteinen auringonkukka. Lajikkeen kukat ovat vaalean vaniljankeltaiset tai sitruunankeltaiset ja niiden keskiosa on erittäin tumma. Voidaan käyttää suojakasvina, istutetaan ulkoseinän tai muurin viereen. Hieno kukkapenkissä ja upea leikkokukkana. Viihtyy runsasravinteisessa maassa, mutta on muuten vaatimaton. Aseta kepit taimien tueksi. Esikasvatus tai suorakylvö.

Kehäkukka 'Snow Princess' / 'Ivory Princess' A RR
Kerrottu kehäkukka. Keskusta on tummempi. Koristeelliset terälehdet voi syödä. Leikkaa kuihtuneet kukat pois tai anna siementen kehittyä kylvöön. Kasvit voi syksyllä kääntää maahan viherlannoitteeksi. Viihtyy auringossa, ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa, muuten vaatimaton. Suorakylvö. Voidaan kylvää myös syksyllä, jolloin kevään kukinta aikaistuu.

Kehäkukka 'Snow Princess'


Punakosmoskukka ’Xanthos’ A VR
Lajike, jolla on vaaleankeltaiset kukat. Jää normaalia kosmoskukkaa matalammaksi. Sopii ruukkuun ja kukkapenkkiin, kaunis  leikkokukkana. Lannoita niukasti, muuten kasvi kasvattaa lehtiä eikä kuki. Poista kuihtuneet kukat. Viihtyy auringossa. Esikasvatus tai suorakylvö.

Köynnöskrassi ’Milkmaid’ (tai 'Ice Age') VR
Ihanan kermansävyinen, keskiosastaan keltainen kukka. Sopii hienosti esim. amppeliin, parvekelaatikkoon, säleikön varaan sekä maanpeittokasviksi. Kukat voi syödä, koristeellinen salaateissa. Viihtyy todella hyvin niukkaravinteisessa ja läpäisevässä maassa. Liian ravinnepitoinen maa tuottaa liiaksi lehtiä kukkien kustannuksella. Leikkaa pois kuihtuneet kukat, jolloin kukinta kestää kauemmin. Liota siemeniä haaleassa vedessä vuorokauden ajan ennen kylvöä. Esikasvatus tai suorakylvö.

Ryhmäsamettikukka 'Alumia Vanilla Ice Cream' A

Pieni samettikukka kermanvalkeassa sävyssä. Sopii erinomaisesti kukkapenkkiin ja ruukkuun. Matala lajike, joka kukkii runsaasti, myös kylmällä ja sateisella säällä. Sietää hieman pakkasta. Esikasvatus tai suorakylvö.


Limen sävyjä kesäkukissa

Tsinnia eli oppineittenkukka ’Envy’ (tai 'Green Apple') RR
Todella erikoinen daaliakukkainen tsinnia, väriltään ihanan limenvihreä. Ihastuttava lisä kukkapenkkiin, hieno myös ryhmäistutuksissa. Helppohoitoinen ja kiitollinen, helppo myös esikasvattaa. Poista kuihtuneet kukat, jolloin taimet kukkivat koko kesän. Viihtyy runsasravinteisessa ja kuohkeassa kasvumaassa. Kastele kuivana aikana. Voi suorakylvää, mutta esikasvatusta suositellaan.

Punaisen sävyjä kesäkukissa

Kesämalvikki ’Silver Cup’ RR
Voimakas ja rehevä kasvi, sopii kukkapenkkiin. Helppohoitoinen ja kukkii runsaasti myöhäiskesällä. Kukinnot ovat suuret, silkinhohtoiset ja hieman suppilomaiset. Lajike on palkittu hyvien ominaisuuksiensa vuoksi, joihin kuuluu runsas kukinta, kestävyys ja syvän roosanväriset, hopeanhohtoiset kukat. Kaunis ja kestävä kukkakimpuissa. Vaatimaton kasvi, joka viihtyy useimmilla mailla, mieluiten ravinteikkailla ja läpäisevillä. Kastele kuivana aikana. Suorakylvö.

Kesämalvikki

Punapellava  RR
Hento ja siro kasvi, joka on samalla erittäin kestävä. Viihtyy parhaiten ravinteikkaassa ja hyvin salaojitetussa maassa. Kylvä siemenet ryhmäksi, niin kasvit näyttävät luontevilta kukkapenkissä.


Isosilkkikukka eli klarkia 'Sybil Sherwood'  A RR
Kaunis lajike, jolla hempeän roosat, suuret ja kerrotut kukat. Muistuttaa atsaleaa. Kukan terälehdet hieman poimuiset ja kiiltävät. Kaunis sekä kukkapenkissä että leikkokukkana. Ravinteikas, runsasmultainen ja läpäisevä maa. Hyvin aurinkoinen ja suojaisa paikka.

Ruusunätkelmä  A RR

Monivuotinen, 100-150 cm korkea köynnös. Yksivuotisen tuoksuherneen lähisukulainen. Kukat roosan eri sävyissä. Tarvitsee tuen. Ei tuoksu. Viihtyy auringossa, ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Leikkaa pois kuihtuneet kukat. Liota siemeniä haaleassa vedessä vuorokauden ajaan ennen kylvöä. Suorakylvö tai esikasvatus.

Tuoksuherne  A  RR
Kaunis ja tuttu köynnöskasvi, joka tuottaa paljon tuoksuvia, pitkävartisia kukkia. Sopii sekä ruukkuun ja esim. parvekkeelle ja kukkapenkkiin. Tarvitsee tuen. Viihtyy runsasravinteisessa ja läpäisevässä maassa. Kastele ja anna ravinnetta säännöllisesti. Leikkaa pois kuihtuneet kukat, jolloin saat runsaammin kukkia. Liota siemeniä haaleassa vedessä vuorokauden ajan ennen kylvöä.

Punakosmoskukka ’Gazebo Red’ A VR
Varreltaan hieman pidempi kosmoskukka, jolla on suuret kirsikanpunaiset kukat. Hauska kesäkukkaistutuksissa ja leikkona. Viihtyy auringossa. Esikasvatus tai suorakylvö.

Kaliforniantuliunikko ’Rosa Romantica’ A VR
Kaunis kesäkukka, jossa on romanttisia roosan sävyjä. Kukkii runsaasti koko kesän. Kukat sulkeutuvat illan tullen. Taimi on matala ja tiivis, lehdistö tillimäinen. Kiitollinen kukkapenkissä. Hieno ja kestävä leikkokukka nupullaan poimittuna. Viihtyy niukkaravinteisessa maassa. Melko vaatimaton, mutta tarvitsee vettä kuivina jaksoina. Suorakylvö. Korkeus 20 cm. Viihtyy auringossa.

Koristeportulakka 'Happy Hour Pink Passion Mix' A 
Isot, kerrannaiset kukat ovat fuksianpunaiset, purppuranruusunpunaiset tai kirsikanpunaiset, ja niissä on valkoisia raitoja. Taimet ovat tanakat ja haaroittuvat hyvin. Sopii ruukkuun, kukkalaatikkoon tai kukkapenkin reunuskasviksi. Erinomainen lämpimälle ja kuivalle paikalle auringonpaahteeseen.

Pioniunikko A
Suosittu yksivuotinen unikko, jolla on suuret ja täyteläiset, pionimaiset kukat. Todella helppohoitoinen penkki- ja leikkokukka. Kylvä sekä syksyllä että keväällä jolloin kukinta kestää kauan. Viihtyy useimmilla läpäisevillä mailla. Kastele kuivana aikana.

Pioniunikko

Herttaikikukka
Keltainen keskus. Erinomainen kuivakukka. Kukat leikataan kuivattaviksi vielä nupullisina, kun avautuminen on juuri alkamassa. Suorakylvö.

Ruusupapu

Kesäruusuleinikki
Kukat kirkkaanpunaiset.

Tuoksureseda 'Machet' A
Tunnettu ja helppohoitoinen vanhanajan kasvi, jonka tulisi saada paikka jokaisessa puutarhassa. Kukat ovat vaatimattomat mutta tuoksuvat ihanasti leppeinä kesäiltoina. Istuta ulkoilualueen, kulkureitin tai portaiden lähelle, jolloin voit nauttia sen tuoksusta ohi kulkiessasi. Hieno kukkakimpuissa upean tuoksunsa vuoksi. Houkuttelee luokseen mehiläisiä ja muita hyönteisiä. Tulisi kylvää pieniksi laikuiksi useaan paikkaan puutarhassa. Vaatimaton kasvi, joka sietää melko hyvin kuivuutta, mutta vaatii vettä itäessään.


Sinisen sävyjä kesäkukissa


Tuoksuherne RR
Kaunis ja tuttu köynnöskasvi, joka tuottaa paljon tuoksuvia, pitkävartisia kukkia. Sopii sekä ruukkuun ja esim. parvekkeelle ja kukkapenkkiin. Tarvitsee tuen. Viihtyy runsasravinteisessa ja läpäisevässä maassa. Kastele ja anna ravinnetta säännöllisesti. Leikkaa pois kuihtuneet kukat, jolloin saat runsaammin kukkia. Liota siemeniä haaleassa vedessä vuorokauden ajan ennen kylvöä.

Ruiskaunokki A RR
Hieno kimpuissa ja kuivakukkana. Helposti kasvatettava. Viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa, mutta vaatimaton. Esikasvatus tai suorakylvöVoidaan kylvää syksyllä, kukkii siten seuraavana juhannuksena.

Tiibetinkoirankieli 'Firmament'  A-PV-V
Helppohoitoinen ja kiitollinen kasvi, jolla on pienet, kirkkaansiniset tähtimäiset kukat ja pystysuora kasvutapa. Korkeus 40 cm. Kukkii lähes koko kesän ajan. Koristeellinen kukkapenkin reunakasvi ja sopii myös kukkakimppuihin. Ei ole kovin vaativa kasvupaikan suhteen, viihtyy auringossa ja puolivarjossa, myös varjossa. Kastele kuivana aikana. 

Sinikatana A
Monivuotinen. Mätästävä kasvutapa. Kuivalle paahteiselle kasvupaikalle kukkapenkkiin sekä kivikkoryhmiin. Ruohomaiset, 30 cm pitkät, hopeanvihreät ja nukkaiset lehdet kasvavat matalana ruusukkeena. Ruiskukkaa muistuttavat kauniit violetinsiniset kukat, joissa on tumma keskus. Kärjistään hammaslaitaiset terälehdet . Tarpeeksi aikaisin kylvettynä kukkii samana vuotena. Melko hyvä talvenkestävyys.

Pallerokiurunkukka
Laventelinsiniset kukkapallot. Sopii kukkapenkkeihin ja leikkokukaksi.

Pallerokiurunkukka

Sinisievikki A-PV
Yksivuotinen. Taivaansininen. Korkeus 30–40 cm. Helppohoitoinen ja runsaskukkainen ryhmäkasvi. Esikasvatus tai suorakylvö.

Kellohunajakukka
Pieni ja sievä kasvi, jolla on kauniin syvänsiniset kukat. Viihtyy useimmilla mailla ja on melko vaatimaton, mutta tarvitsee kastelua kuivana aikana.

Aitohunajakukka

Kuitupellava

Suorakylvö.

Öljypellava
Kukkii kesä-elokuussa sinisin kukin. Korkeus 50–80 cm. Kylvetään toukokuussa suoraan aurinkoiselle kasvupaikalle. Sopii kuivakukaksi. Pallomaiset hedelmät koristeellisia.

Öljypellava

Piiankieli A
Kauniin sininen, korkeus 40 cm. Nopeakasvuinen kesäkukka, joka on erittäin helppo kasvattaa. Tyynymäiset mättäät pursuvat sinisiä kukkia. Sidoskasvi, joka sopii mainiosti kukkaryhmiin kukkapenkkiin tai -laatikkoon. Kestää myös kuivalla paikalla. Hyvä mehiläis- ja perhoskasvi.


Tummia kesäkukkia

Pioniunikko 'Black Peony' A

Pioniunikko, jolla on suuret ja täyteläiset, kauniin violetin väriset tummat kukat. Sopii hienosti kesäkukkapenkkiin, erittäin kaunis leikkokukkana. Vihreitä siemenkotia voi käyttää kuivakukkina. Suorakylvö. Syyskylvö aikaistaa kukintaa. Viihtyy useimmilla läpäisevillä mailla.

Ruiskaunokki A RR

Hieno kimpuissa ja kuivakukkana. Helposti kasvatettava. Viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa, mutta vaatimaton. Esikasvatus tai suorakylvöVoidaan kylvää syksyllä, kukkii siten seuraavana juhannuksena.

Sinisievikki 'Penny Black' A-PV

Yksivuotinen. Korkeus 30–40 cm. Helppohoitoinen ja runsaskukkainen ryhmäkasvi. Esikasvatus tai suorakylvö.

Tuoksupielus 'Violet Queen' A-PV


Erivärisiä kesäkukkia seoksina

Ruiskaunokki RR
Suosittu vanhan ajan kesäkukka. Hieno kimpuissa ja kuivakukkana. Seoksessa erisävyisiä roosanvärisiä, punaisia, violetteja, sinisiä ja valkoisia kukkia. Lajike kasvaa pensasmaisesti. Helposti kasvatettava. Viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa, mutta vaatimaton. Esikasvatus tai suorakylvöVoidaan kylvää syksyllä, kukkii siten seuraavana juhannuksena.

Kiinanasteri RR

Erittäin kaunis ja suuri asteri. Kukat moniväriset ja kerrotut. Sopii sekä kukkapenkkiin että maljakkoon. Leikkaa kuihtuneet kukat pois. Viihtyy hyvin lannoitetussa ja salaojitetussa maassa. Kastele runsaasti. Siemenpussissa lukee esikasvatus tai suorakylvö. Toisaalla sanotaan, että vaatii esikasvatuksen.

Tuoksuherne A RR

Kaunis ja tuttu köynnöskasvi, joka tuottaa paljon tuoksuvia, pitkävartisia kukkia. Sopii sekä ruukkuun ja esim. parvekkeelle ja kukkapenkkiin. Tarvitsee tuen. Viihtyy runsasravinteisessa ja läpäisevässä maassa. Kastele ja anna ravinnetta säännöllisesti. Leikkaa pois kuihtuneet kukat, jolloin saat runsaammin kukkia. Liota siemeniä haaleassa vedessä vuorokauden ajan ennen kylvöä. Esikasvatus tai suorakylvö.

Maloppi A-PV RR

Kookas ja tukeva kasvi, sopii kukkapenkkiin. Korkeus 90 cm. Helppohoitoinen ja kukkii runsaasti myöhäiskesällä. Kukat ovat suuret, silkinhohtoiset, hieman suppilomaiset ja syvän kirsikanpunaiset, roosan tai valkoisen sävyiset. Kaunis ja kestävä kukkakimpuissa. Vaatimaton kasvi, viihtyy parhaiten ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa aurinkoisessa tai puolivarjoisassa paikassa. Kastele kuivana aikana. Suorakylvö.

Punakosmoskukka A VR
Helppo. Hauska kesäkukkaistutuksissa ja leikkona. Viihtyy auringossa. Esikasvatus tai suorakylvö.

Kirjoperhoskukka A 

Todella runsaasti kukkiva ja koristeellinen kasvi. Korkeus 40cm. Kutsutaan myös ”köyhänmiehen orkideaksi”. Sekoituksessa useita violetin, roosan, keltaisen ja valkean sävyjä. Useimmat kukat monivärisiä. Helppo kukkapenkin kasvi, kauneimmillaan ryhmäksi istuttuna. Kaunis myös ruukussa/ parvekelaatikossa. Viihtyy auringossa, kuohkeassa, hiekkapitoisessa ja runsasmultaisessa maassa. Kastele kuivana aikana. Esikasvatus tai suorakylvö.

Sinivarjo A

Pienet päivänvarjon malliset kukat tuovat romanttista ilmettä kukkapenkkiin ja -kimppuun. Tuoksullaan se houkuttelee puutarhaan niin perhosia kuin mehiläisiäkin. Voi tarvita tukea. Poista kuihtuneet kukat. Viihtyy auringossa. Esikasvatus tai suorakylvö.

Paperikukka A 
Erittäin kaunis kuivakukka, jolla on silkinhohtoiset kukat. Sekoitus sisältää kerrottuja kukkia, joissa on roosan, liilan ja valkoisen sävyjä. Ne huojuvat pehmeästi tuulessa, sillä niiden varret ovat hennot mutta sitkeät. Kuivataan pystyasennossa, toisin kuin muut kuivakukat. Kuivattaviksi aiotut kukat on korjattava täysin auenneina, sillä muuten ne sulkeutuvat kuivattaessa. Viihtyy kuohkeassa ja hiekansekaisessa maassa aurinkoisessa paikassa. Suorakylvö.

Rusoikikukka A 
Sievä ja helppohoitoinen ikikukka. Korkeus 40 cm. Sekoituksessa väreinä roosan ja valkoisen eri sävyjä. Hennon korren päässä on yksi kerrottu kukka. Hyvin kaunis erilaisissa asetelmissa. Kukat korjataan juuri auenneina, poista lehdet varsista, sido nipuiksi, ripusta kuivumaan latvat alaspäin. Kylvön uusiminen pidentää satokautta. Vaatimaton, pitää kuohkeasta maasta ja aurinkoisesta paikasta. 

Tarhaneito 'Persian Jewels' A

Nopeakasvuinen ja kaunis, siemenkodat kauniita kuivattuina. Aurinkoinen kasvupaikka.

Pioniunikko A
Suosittu yksivuotinen unikko, jolla on suuret ja täyteläiset, pionimaiset kukat. Sekoituksessa on roosan, valkoisen ja punaisen sävyjä. Todella helppohoitoinen penkki- ja leikkokukka. Kylvä sekä syksyllä että keväällä jolloin kukinta kestää kauan. Viihtyy useimmilla läpäisevillä mailla. Kastele kuivana aikana.

Jotkut kylvämistäni pioniunikoista puhkesivat kukkaan yksinkertaisina, toiset kerrottuina.


Sarjasaippo A-PV
Hieno ja pieni reuna- ja kivikkokasvi. Korkeus 30 cm. Tuoksuva. Sekoitus sisältää useita roosan, liilan ja valkoisen sävyjä. Helppohoitoinen ja vaatimaton kasvi. Voidaan suorakylvää ulos tai hajakylvää sisällä ja istuttaa ulos ilman koulintaa. Kasvaa melko nopeasti. Vaatii tasaisen lämpötilan ja kosteuden itäessään, joten esikasvatusta sisällä suositellaan. Kestää täysikasvuisena jonkin verran kuivuutta.


Kirkkaitten värien ystäville

Jättiolkikukka

Kaunosilmä

Kirjokakkara

Kruunukakkara

Keltakakkara

Kanariankrassi

Mökinihmekukka

Unikon siemenkotia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti