LOPPUKESÄN KUKKIA

Tässä on listani elokuun kukkijoista. En lupaa, että kaikki kukkivat parhaimmillaan elokuussa. Joku voi olla lopettelemassa ja joku vasta aloittelemassa. Jonkun verran voi olla vaihtelua eri vuosinakin. Mistä näitä nyt tietää. Kaiken lisäksi lajikkeiden kesken on suurta vaihtelua.


Kärhö 

’Arabella’ 


Bellis eli kaunokainenSarviorvokki


Sarviorvokki kukkii koko kesän, jos kuihtuneet kukat poistetaan säännöllisesti. Koko kasvusto on leikattava alas syksyllä ja suojattava havuilla maan routaantumisen jälkeen. Sarviorvokit ovat arkoja talvikosteudelle. Kasvusto on syytä nuorentaa jakamalla muutaman vuoden välein.


SiperianunikkoLupiini

'My Castle'


Pikkusydän 

Pikkusydämet kasvavat mattomaisesti ja ne leviävät helposti suikertavan maavartensa avulla. Ne ovat hyviä peittokasveja kivikkotarhaan, kukkapenkkeihin sekä puiden ja pensaiden alle. Kapean herttamaiset kukat ovat kaarevissa, hennoissa kukkavanoissa, jotka kohoavat esiin saniaismaisesta lehdistöstä. Menestyvät myös aurinkoisella paikalla, mutta silloin kasvualustan tulee pysyä tasaisen tuoreena. Pikkusydämet viihtyvät ravinteikkaassa maassa, mutta liian voimakas lannoitus kasvattaa runsaasti lehtiä kukinnan kustannuksella. Voidaan lisätä jakamalla. 


Ruusu 

Ruusut aloittavat kukintansa vähän eri aikoihin. Minulla elokuussa kukkivat 'Aicha', 'New Dawn', 'Ritausma' ja 'Schneewittchen'.

Tertturuusu 'Schneewittchen'


Pellava Suikeroalpi Koreakärsämö 

’Noblessa’


Myskimalva Etelänherne Ketoneilikka Iiris 

Jotkut iirikset ovat aikaisia, toiset taas myöhäisiä kukkijoita. Elokuussa kukkivat ainakin 'Concord Crush' ja 'Kita-No-Seiza'.

'Concord Crush'


Pensasangervo 

Keijuangervo


Kurjenpolvi 

'Rozanne'

Päivänlilja 

'Joan Senior'


Loistosalvia Mehitähti Päivänhattu 

Suurin osa päivänhatuista on keltaisia, mutta netissä näkyi olevan myös valkoisia ja syvänpunaisia. 


Jättipoimulehti 
KuunliljaVuorineilikkaPioniunikkoKaukasiantörmäkukkaRanskantulikukkaRantatädykeIsotähtiputkiJapaninunikko 

’Pacino’


Pallo-ohdakeSyysleimu

'Elli'


KiiltoleimuSyyshortensia 

'Vanille Fraise'


Pensashanhikki

’Creme Brulee’


Helminukkajäkkärä


Perhoangervo

Viehättävä perhoangervo keventää istutuksia sirolla kasvutavallaan. Punaiset varret korostavat upeasti puhtaanvalkoista kukintaa. Kukat ovat sirot ja tähdenmuotoiset. Perhoangervo on hyvä taustakasvi perennaryhmään tai pensaiden joukkoon. Näyttävä punainen syysväritys. Kukkii heinä-elokuussa. Kasvukorkeus 60–90 cm. Kasvupaikaksi sopii aurinkoinen tai puolivarjoinen.


Siperiankärsämö

Kestävä kärsämölajike, jolla on suuret, ruusunpunaiset kukat. Lehdistö on kauniin vaaleanvihreä. Kukkii runsaasti heinä-syyskuussa. Erittäin kestävä lajike, joka sopii niin kukkapenkkiin kuin niittymäiseen istutukseenkin. Tosin talvimärkyyttä ei siedä. Sopii aurinkoon ja puolivarjoon. 


Köynnöshortensia

Hurmaava köynnös varjoon. Upea köynnöshortensia istutetaan seinustaa, aitaa tai pergolaa vehreyttämään. Se sopii kasvamaan myös puiden rungolla tai peittokasvina pensasryhmissä. Köynnöshortensia tarttuu tukeensa lujasti kiipimäjuurillaan. Syksyllä köynnöshortensia saa näyttävän puhtaankeltaisen ruskavärin. Kukkii heinä-elokuussa. Kasvukorkeus 5–10 metriä. Kasvupaikaksi sopii puolivarjoinen tai varjoinen. Vyöhykkeille: I-III.


Koreaniiso Kehäkukka 

’Snow Princess’ 


Virginiantädyke


 
Syyskohokki Rusovuohenkuusama ’Cool Splash’ Punalatva 
Valkoalpi Jaloangervo 


'Erika'


Värililja 

'Josephine'


Kiinansipuli 
Kivikkokilkka Punahattu 
Jalokello 
Törmäkatkero 
Punatähkä 
Isomaksaruoho 


’Mohrchen’

Kellopeippi 

Kellopeippi on helppohoitoinen, kukkii loppukesällä. Sitkeä kasvi, joka viihtyy pitkään samalla paikalla. Kellopeippi leviää melko voimakkaasti ja onkin parhaimmillaan paikalla, jossa se saa levitä vapaasti. 'Alba' -kellopeipin valkoiset kukat ovat kuin helmiä.


Punaväriminttu Kultapallo 
Nauhus 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti