maanantai 26. lokakuuta 2020

PARAS RUUSUNI IKINÄ -HAASTE

Oli ollut jo muutamana yönä pakkasta. Yöllä oli satanut lunta ja puutarha oli paksun valkoisen kuorrutuksen peitossa. Olin ajatellut tehdä kukka-asetelman, mutta aloin epäröidä. Onko puutarhassa enää mitään kukkivaa, jota voisin asetelmaani käyttää? Iltapäivällä kiersin puutarhaa ja leikkasin kädet jäisinä ruusuja. Osa niistä oli täydessä kukassa, osa tiukalla nupulla. Leikkasin niitä pienen ämpärillisen. Parin päivän päästä tein suunnittelemani kukka-asetelman. Ruusut loistivat aivan kuin ne eivät olisi tienneet mitään pakkasesta. Tiukat nuput aukesivat pikkuhiljaa. Huokailin taas, miten ihana tuo ruusuni on. 

'Schneewittchen’ eli 'Iceberg' -tertturuusu

Olen ollut niin onnellinen ruusuista, varsinkin pensasruusuista. Ne ovat niin kauniita, kestäviä ja helppoja. Minulle on kertynyt niitä jo aika monta. Joidenkin paras puoli on niiden kaunis kukinta. Jotkut kukkivat erityisen runsaasti. Joku on upean värinen. Mutta niillä ihanilla ruusuilla on myös huonoja puolia. Eräs kaunis ruusu, ’Morden Blush’, kukkii aivan valtavan upein kukin, mutta lopulta kukat ruskettuvat suuriksi möykyiksi. Ne möykyt pitää leikata pois, muuten ne säilyvät seuraavaan vuoteen ja arvatenkin ruusu ei ole silloin kauneimmillaan. 

Parhaimmat ruusut
ansaitsevat tulla esitellyiksi.

Parhaimmat ruusut ansaitsevat tulla esitellyiksi, joten tein haasteen.

Osallistu haasteeseen ja 
esittele luottoruususi.

Osallistu haasteeseen ja esittele luottoruususi. Onko ruususi erityisen kaunis tai kukkiiko se erityisen runsaasti ja kauan? Onko se laiskan puutarhurin unelma? Onko ruusulajikkeellasi jokin erityisominaisuus, jonka haluaisit muidenkin tietävän?

Ei haittaa, vaikka et omistaisi yhtään ruusua. Voit kirjoittaa vaikkapa iki-ihanasta leikkoruususta, jonka olet saanut.

Kirjoita ruusustasi juttu ja vinkkaa siitä minulle, niin linkitän sen tähän juttuun. Lopulta saamme toivottavasti upean kokoelman kympin tai kymppi miikan -arvoisia ruusuja. Jos sinulla on paljon ihania ruusuja, joita voit suositella toisillekin, niin toki voit kirjoittaa niistä kaikista. Lyhyet maininnatkin riittävät.

Voit mainita myös ne, joita et
oman kokemuksesi perusteella
enää hankkisi.

Ja jotta jutusta olisi mahdollisimman paljon hyötyä niille, jotka valitsevat puutarhaansa uusia ruusulajikkeita, voit mainita myös ne, joita et oman kokemuksesi perusteella enää hankkisi. Perustele, miksi et päätyisi enää tähän lajikkeeseen.

Aloitan haasteen esittelemällä oman suosikkiruusuni ’Schneewittchen’ -tertturuusun, vaikka luulen, ettei kukaan blogini lukijoista ole voinut välttyä lukemasta siitä. Niin usein olen tätä ihastuttavaa ruusua hehkuttanut.

Ah, mikä kukinta!

Sen lisäksi, että tämä valkoinen ruusu on erittäin kaunis ja jalomuotoinen, se on hyvin runsaskukkainen eikä ole pahasti piikikäskään. Eikä tässä vielä kaikki: se kukkii väsymättä vielä pakkasten tultuakin. Yksi ruusun parhaista puolista on se, että kukat kuihtuvat kauniisti. Niitä ei tarvitse nyppiä tai leikata. Terälehdet vain varisevat tyylikkäästi itsekseen.

Kuvaushetkellä ruusu on kukkinut jo yli kuukauden enkä ole joutunut siistimään sitä yhtään.

Mutta kukaan ei ole täydellinen. Tällä ihastuttavalla ruusulla on eräs huono puoli: se ei ole aivan talvenkestävimmistä päästä. Täällä kakkosvyöhykkeellä se on menestynyt useita vuosia ilman mitään suojauksia, mutta kovin pohjoisessa se tuskin menestyy.

Ruusut, joita en enää hankkisi omaan puutarhaani:

- ’Morden Blush’ on kyllä huikean kaunis ruusu, mutta kuihtuneet kukat jäävät kiinni pensaaseen isoiksi ruskeiksi möykyiksi, jotka täytyy leikata pois.

- Juhannusruusu on todella kaunis, mutta kukkii hyvin lyhyen ajan. Jos olisin tuota hankkiessani tiennyt, että on paljon upeita ruusuja, jotka kukkivat hyvin pitkän aikaa, olisin istuttanut mieluummin sellaisen.

- Köynnösruusu ’New Dawn’ on todella kauniskukkainen ja talven tuloon asti kukkiva ruusu, mutta sen sitominen tukeen on työlästä. Onneksi sillä on paksut ja harvat piikit, joten sitominen ei sentään ole ihan hirveää.

Tuleekohan tästä 'Aicha' -puistoruususta kympin tyttö? Se on vielä niin nuori, etten osaa sanoa.

Nyt jännitän, pääseekö huikean kaunis kanadalainen ruusu ’Lambert Closse’ tälle parhaiden ruusujen listalle. Olen alkanut haaveilla siitä ruususta.

Haastan mukaan bloggaajia, jotka ovat kirjoittaneet ruusuista useamman kuin yhden jutun:

 • Tita / Unelmia ruusuista
 • Kruunuvuokko / Puutarhan Lumo
 • Päivi / Kottikärryn Kääntöpiiri
 • Riina / Versoja Vaahteramäeltä
 • Between / Rikkaruohoelämää

Haasteen säännöt:

Kirjoita juttu luottoruusustasi. Jutun tyyli on vapaa. Se voi olla ylistyslaulu suosikkiruusullesi tai tiukkaa asiaa. Juttu voi olla yhden kuvan ja muutaman rivin mittainen tai pitkä esitys kaikista puutarhan parhaista ruusuista.

Jutun loppuun voit mainita myös, mitä ruusua et enää omaan pihaan hankkisi.

Ilmoita jutusta Kukka & Kaali -blogiin, jotta Pauliina voi linkittää jutun yhdeksi kokonaisuudeksi muiden kanssa.

Haasta mukaan 3–5 blogiystääväsi.

Voit ottaa kopin haasteesta, vaikka kukaan ei olisi haastanut sinua.


Ja ne sokerit pohjalla:

Unelmia ruusuista -blogista löydät Titan hyvän jutun monista ruusuista. Jutussaan Tita esittelee kestäviä ja ihania Kanadanruusuja, tarhakurtturuusuista parhaimmat sekä ryhmäruusuja. Jutussa on myös muuta hyödyllistä ja kivaa luettavaa.

Hirnakan torppa -blogista näet valikoiman kauniita ruusuja. Hirnakka on kirjoittanut ihanan jutun suosikkiruusuistaan. Itse sain ainakin vinkkejä siitä. Muiden ruusujen ohella hän on kirjoittanut muun muassa jaloruusuista. Tekisipä mieleni kokeilla niistä yhtä, joka Hirnakalla on menestynyt. 

Päivi Kottikärryn kääntöpiiri -blogista kirjoitti hyvin mukavalla tavalla pensasruusuista, joihin hän on viime aikoina ihastunut. Kuvat ovat hengästyttävän kauniita! Luettuani Päivin jutun tulin yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että kannatti laittaa tällainen haaste alulle. Tästäkin sain uusia vinkkejä tulevia hankintoja varten.

Kruunuvuokko Puutarhan Lumo -blogista kirjoitti mukavan jutun lähinnä kestävistä ruusuista. Aivan alussa hän puolusti juhannusruusua, jota minä olin mennyt vähän mollaamaan. Toki juhannusruusu suomalaiseen pihapiiriin hyvin sopii, myönnän. Juttuun liittyviä kuvia katsellessa huokailin moneen kertaan ruusurunsauden edessä.

Pirjo Tuplasti terapiaa -blogista kirjoitti upean jutun niin omasta suosikistaan kuin kaikista muistakin ruusuistaan. Hänellä on kunnioitettava valikoima pensasruusuja. Lue ihmeessä, mistä ruususta hän kirjoittaa näin: ”Ensin ajattelin, että on vaikea valita paras, mutta kun miettii tuoksun, kukan koon, kukkien sateenkestävyyden ja pensaan kasvutavan sekä sen kasvumuodon on valintani helppo.” Lue, mikä ruusu on köpö, mikä on romanttisin ja mikä on hirveä härökki. Jutusta saat tietää myös, minkä kauniskukkaisen ruusun Pirjo kaivoi miehensä avustuksella pois.

Between Rikkaruohoelämää -blogista kirjoitti ansiokkaasti Teresanruususta sekä ’Ritausma’ -tarhakurtturuususta. Erästä, runsaasti pitkiä juurivesoja tekevää ruusua, hän ei enää hankkisi, mutta senkin kanssa hän on oppinut elämään. Kannattaa lukea koko juttu.

Hiidenkiven puutarhassa -blogin Minna aloittaa juttunsa kertomalla piikkihirviöstä, jatkaa kirvoihin ja hillittömään leviämiseen. Lohduttaa meitä ruusujen ystäviä kuitenkin kauniilla kuvilla ja mukavalla jutustelulla ruusuista. Kaikkien ei tarvitse olla ruusujen ystäviä, mutta paatuneimmankin ruusujen vihaajan (omalla pihalla) kannattaa olla varuillaan, sillä joskus saattaa sopiva ruusu osua kohdalle ja silloin käy hassusti…

Aina jokin kasvaa -blogin Elina kirjoittaa mukavasti näin: ” Ruusut eivät varsinaisesti ole juttuni. Ne ovat liian... noh, ruusumaisia. Ruususta tulee ensimmäisenä mieleen joku hempeänpömpöösi hattara, jota pitää suojata talvella ja muutenkin hirmuisesti paapoa, että se viihtyisi. Sateen sattuessa kukat ja nuput homehtuvat välittömästi ja toki ruusua uhkaa jatkuvasti kirva- ja muu tuholaisarmeija. Vaikka ruusun yrittäisi varovasti ohittaa noin metrin päästä, silti sen piikit raapivat kädet verille ja oksat tarttuvat hiuksiin.” Olen ymmärtänyt, että ruusuihmiseksi voi syntyä tai muuttua pikkuhiljaa tai äkillisesti – tai olla muuttumatta. Lue, miten Elinalle on käynyt.

Viherrin -blogissa Eeva Viherrin kirjoittaa puutarhansa ruusuista ja ruusutoiveistaan. Hänelle tärkeitä ruusuissa ovat ainakin tuoksu ja historia. Lue, mistä ruusuista hän intoilisi, jos olisi ruusuihminen. Tätä ryhmää ei vielä ole mainittukaan näissä haastevastauksissa. 

Blogissa Selätön puutarhuri Maatuska kirjoitti monista sellaisista pensasruusuista, joita tässä ei olekaan aikaisemmin mainittu. Löytyipä sieltä jotakin ostoslistallekin pantavaa. Juttuun liittyvät kuvat olivat huikean ihania!

Pirkko Kovero Vaarin torpan puutarha -blogista kirjoitti mukavalla tyylillä jutun omista pensasruusuistaan. Jutun ohessa olevat kuvat ovat aivan ihania! Miten ruusupensaat voivatkaan olla niin runsaita!

Saaripalsta -blogin Saila kirjoitti tosi hyvän jutun monista erilaisista ruusuista. Jutusta sai hyviä, uusia näkökulmia ja vinkkejä tähän monipuoliseen asiaan.

Pioni Anun puutarha -blogista kirjoitti kivan jutun kauniiden kuvien kera. Hän näyttää pitävän erityisesti voimakkaista väreistä, mutta on lempiruusuissa vaaleampiakin. Sokerina jutun pohjalla on kuva ja juttua kokonaisesta ruusutarhasta, joka on ihana. Kyllä sellaisessa kelpaa juoda päiväkahveja.

Puutarhahetki -blogin Tiiu esitteli valikoiman toinen toistaan kauniimpia lempiruusujaan. Monet niistä olivat itselleni aivan uusia tuttavuuksia. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon Tiiunruusu, joka oli kauniin vaaleankeltainen.

Oravankesäpesä -blogin Kati ei tunnustaudu ruusuihmiseksi, mutta hän on kasvattanut pistokkaista useita kauniita ruusuja. Minusta se on hyvä saavutus. Siitä ei enää ole pitkä matka ruusuihmiseksi 😉.

Riina Versoja Vaahteramäeltä -blogista esitteli ihastuttavalla tavallaan hurmaavan tarhakurtturuusun ’Louise Bugnet’. Tämä ruusu on monin tavoin toiveiden täyttymys: tuoksuva, hillitysti leviävä, lähes piikitön, pitkään kukkiva ja mitä kaikkea. Kannattaa ehdottomasti tutustua!

Navettapiika Navettapiian puuhamaa -blogista valitteli ruusujen puutetta, mutta esitteli kauniita neilikkaruusuja ja vähän muitakin. Ne olivatkin itselle täysin uusia tuttavuuksia, joten oli tosi kiva lukea ja katsella kauniita kuvia.

Parhaalla ruusulla on myös hyvä tarina. Päivänpesän elämää -blogin Katjan rakkaalla ruusulla on juuri sellainen. Kauniiseen ruusuun liittyy ihania muistoja.

Salainen puutarha -blogin Teija kirjoitti: "Omajuuriset, helpot ja kestävät ruusut on se mun pihan juttu." Hän on muun muassa ’Merveillen' hyvä ystävä. Jutussaan hän paljastaa ruusun, joka ei leviä yhtään, ja muita talvenkestäviä ruusuja.

Kukkia & Haaveita -blogin Sirkku esitteli laajan valikoiman lempiruusujaan, toinen toistaan kauniimpia. Lempiruusulla voi olla houkutteleva nimi. Sillä voi olla hurmaava tuoksu. Ruusu voi kantaa muistoja ja sillä voi olla suuri tunnearvo. Yksi Sirkun ruusuista on niin ihana, että räkättirastas halusi tehdä pesänsä sen suojiin.

Rannanpihassa -blogin Ulla esitteli huikean kauniita pensasruusujaan. Miten jollakin voikin olla noin runsaita ruusupuskia! Mieluisimmiksi ruusuikseen hän valitsi sellaisia, joihin liittyy tarina. Hiuksenhienosti parhaan ruusun tittelin vei puistoruusu ’Ilo’. Siinä on monia muitakin hyviä puolia kuin tarina.

Satupuutarha-blogin Satu kirjoitti omasta luottoruusustaan näin: ”Ruusupenkissä kasvava kanadanruusu William Baffin on tällä hetkellä paras ruusuni ikinä. Se jaksaa kukkia ihan koko kesän aina pakkasiin asti.” Hänellä on muutama muukin ruusu, joista hän jutussaan kirjoittaa.

50 kommenttia:

 1. Voi jee... onpas ihana kutsu kirjoittamaan sydämen asiaa! Olen otettu - kiitos Pauliina! Suorastaan hykerrän täällä ajatuksiani tähän haasteeseen vastaamisessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastattu on, olipa iloista kirjoitella ja valita kuvia! Kiitoksia!

   Poista
  2. Ihanaa, että otit haasteen vastaan niin innostuneesti! Olitkin aivan kunniajäsen tässä haastettujen porukassa. Ehkä kukaan ei ihmettele, miksi. 😊

   Samalla kiitän erittäin paljon jutustasi, jonka kirjoitit niin ripeästi, että minä en siinä ajassa ehtinyt edes kommenttiisi vastata.

   Kiitos itsellesi pirteistä kommenteista ja hyvästä jutusta!

   Poista
 2. Kiitos Pauliina, otan haasteen mielelläni vastaan. Näin puutarhan vaipuessa talven syliin on enemmän aikaa pureutua menneen kauden kasveihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että osallistut mielelläsi! Niin, nyt on enemmän aikaa miettiä mennyttä kesää ja suunnitella uutta kivaa 😊

   Poista
  2. Meinasin jo unohtaa käydä kertomassa, että haaste on selätetty eli löydät sen osoitteesta: https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2020/11/paras-ruusuni-ikina-haaste.html

   Poista
 3. On sitte niin valakoone ruusu, että harvoon näköö.

  VastaaPoista
 4. Oih, tämäpä iloinen yllätys - kiitos Pauliina haasteesta. Tämä haaste on erinomainen ja palvelee myös minua, sillä ostoslistallani on monta ruusua odottamassa ensi kevättä ja nyt voi vielä talven aikana tehdä suunnitelmiin muutoksia, jos haasteeseen osallistujilta löytyy hyviä ideoita.
  Tuo sinun oma suosikkisi pitää varmaankin lisätä omaankin listaani, sillä onhan tuo valtavan kaunis ja nuo mainitsemasi hyvät ominaisuudet ovat oikein huomionarvoisia. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että osallistut innolla tähän haasteeseen! Kiitos itsellesi tästä kannustavasta kommentista ja osallistumisesta haasteeseen! Toivottavasti haaste saa tuulta alleen, että saamme hyviä vinkkejä suunnitteluun.

   Kiva, että sait jo vähän vinkkiä. 😊

   Poista
  2. Vastasin haasteeseen:
   https://kottikarrynkaantopiiri.blogspot.com/2020/10/paras-ruusuni-ikina-haaste.html

   Poista
  3. Kiitos, Päivi, kun osallistuit tähän haasteeseen! Juttusi oli aivan ihana! ♥ Kuvat olivat jotakin sellaista, että en ollenkaan ymmärrä! Miten sinun ’Ritausmasi’ voikaan kasvaa noin komeaksi niin lyhyessä ajassa!


   Minua ei haitannut ollenkaan, että kirjoitit nuorista ruusuista. Odottelen mielenkiinnolla kokemuksiasi niistä myöhemmin. Sitä paitsi sain jo nyt ideoita ostoslistani jatkeeksi.

   Poista
 5. Oi, tämä on aivan ihana postausaihe ja haaste!
  Otan haasteen vastaan mielelläni.
  ’Schneewittchen’ on yksi minunkin ehdottomista suosikeistani, vaikka tällä hetkellä se ei kasvakaan omassa puutarhassani. Mutta aikoinaan sitä oli pitkä rivi tuossa rinteen reunalla. Tappotalvi 2016 teki niistä kuitenkin selvää. Tai pari jäi kitumaan. Muutenhan se on yksi kestävimmistä tertturuusuista, mutta tuo talvi oli kohtalokas monelle todella kestävällekin kasville.
  Ja varmaan tiedätkin, että olen erityisen heikkona noihin valkoisiin ruusuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että otat haasteen niin mielelläsi vastaan!

   Olipa harmi, että menetit nuo ihanat ruusut. ☹️ Se oli kyllä ikimuistoinen talvi.

   Joo, muistan sinua usein nähdessäni valkoisia kukkia. 🙂 minäkin pidän valkoisista ja muista hillitystä kukista.

   Nyt jään jännityksellä odottamaan mikä on sinun suosikkisi.

   Kiitos mukavasta kommentista ja lupauksesta osallistua haasteeseen!

   Poista
  2. Nyt munkin vastaus haasteeseen on vihdoin ulkona:
   http://versojavaahteramaelta.blogspot.com/2020/11/paras-ruusuni-ikina-haaste.html

   Kiitos tosi kivasta haasteesta Pauliina! <3

   Poista
 6. Sinulla onkin aivan ihastuttavia ruusuja puutarhassasi. Kiitos haasteesta Pauliina. 😊🌿🍁🍂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! ♥️ Oli mukava kutsua sinut haasteeseen mukaan kun sinulla on niin paljon kaikkea ihanaa puutarhassasi.

   Poista
 7. Kaunis ruusu, huomaan tykkääväni näistä joihin tulee paljon pienehköjä kukkia. Parempi kuin muutama iso kukka harvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥️ Paljon on kauniita ruusuja ja tämä on todellakin yksi niistä. 😊

   Poista
 8. Schneewittchen Ruususesi on todella kaunis, ei ihme, että siitä on tullut lempiruususi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis se tosiaan on, mutta ykkössijanse saa nimenomaan kauniin kuihtumisen ja myöhäisen kukinnan vuoksi. 😊

   Poista
 9. Kaunis on ruususi ja muistuttaa minun ostamaani ruusua. Sen ostin Lidlin halpojen ruusujen joukosta että tuskin on sama. Mutta on kukkinut valtavasti ja on aika korkea. Pitää kirjata tämä ylös kun ruusuja tulee valittua. Valkoiset ruusut oli minun hääkimpussani tasan kolmekymmentä kahdeksan vuotta sitten tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä tiedä, vaikka sinun ruususi olisi juuri tämä sama. Toinen omista ruusuistani maksoi muistaakseni kolme euroa, joten ei ollut kallis sekään. Olisin ostanut niitä useammankin, mutta vain yksi oli enää jäljellä, vaikka kesä oli vasta alussa.

   Sydämelliset onnittelut päivänne johdosta! On tosi arvokasta kun olette olleet niin pitkään naimisissa. ♥️♥️

   Poista
 10. Sain haasteen Titalta ja vastasin jo. Kiitos Pauliina tästä haasteesta. Schneewittchen on niin valtavan kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kun osallistuit ja ihanan jutun olit kirjoittanut. ♥️ Ideoita jäi mieleeni muhimaan. 😊 Kiitos paljon!

   Poista
 11. Vastasin mukavaan haasteeseesi.
  Minullakin oli aikoinaan Schneewittchen ja se on kyllä todella kaunis.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kun osallistuit! ♥ Kiitos, Kruunuvuokko! Tosi kivan jutun olit kirjoittanut. Linkitin sen jutun loppuun. Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 12. Osallistuin, kun minut kahdelta suunnalta haastettiin. Siitä tuli ehkä vähän erilainen haastevastaus, kun en mikään vannoutunut ruusuihminen ole :D https://hiidenkivenpuutarhassa.blogspot.com/2020/11/paras-ruusuni-ikina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun osallistuit! ♥ Persoonalliset vastaukset ovat kivoja eikä tässä edellytetty omistautumista ruusujen maailmaan:) Ihanaa marraskuun jatkoa sinne teille!

   Poista
 13. Minä vastasin tähän myös. Oli muuten kiva haaste! https://puutarhaterapiaa.blogspot.com/2020/11/paras-ruusuni-ikina-ja-muuta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten mukava kuulla! Kiitos tosi ihanasta jutusta! Linkitin sen jutun loppuun. Aurinkoista marraskuuta sinulle! ♥

   Poista
 14. Osallistuin myös Minnan haastamana, vaikken oikein ruusuihminen olekaan. Haasteet ovat aina hauskoja! :) https://ainajokinkasvaa.blogspot.com/2020/11/paras-ruusuni-ikina-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun osallistuit ja kiitos myös kivasta jutusta! En minäkään ollut alussa ruusuihminen, mutta eihän se lopulta yhteen juhannusruusun jäänyt… Nyt tunnustan jo hurahtaneeni 😊

   Ihanaa marraskuun jatkoa sinulle! Toivottavasti aurinkoiset säät jatkuvat.

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos kivasta jutusta! Oikein mukavaa marraskuuta sinulle! ♥

   Poista
 16. Hei, osallistuin ihanaan ruusuhaasteeseen. Löydät ne täältä https://maatuska-puutarhuri.blogspot.com/2020/11/ihanat-ruusuni-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mahtavaa, kun innostuit haasteesta! Ihanan jutun olit kirjoittanut ja tosi monipuolisesti. Kuvat olivat suorastaan huikeat! Kiitos! ♥ Aurinkoista marraskuun jatkoa sinulle!

   Poista
 17. Tämä ruusuhaaste on jo nyt avannut portit ihaniin ruusutarhoihin! Kiitos haasteesta! Oma haastevastaukseno on jo valmiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun osallistuit haasteeseen kivalla jutulla ja ihanilla kuvilla. ♥ Kiitos! Hyvää viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 18. Kiitos ihanan haasteen aloittamisesta! Täältä löytyy minun postaukseni: https://puutarhahetki.blogspot.com/2020/11/paras-ruusuni-ikina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun osallistuit haasteeseen. ♥ Kiitos! Hyvää viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 19. Kiitos haasteen alulepanosta, minulle se tuli Anun puutarha -blogista. Täältä löytyy postaukseni: http://www.oravankesapesa.net/2020/11/paras-ruusuni-ikina-haaste.html
  Mukavaa marraskuun loppua!

  VastaaPoista
 20. Vastasinpa minäkin viimein tähän haasteeseen, hiukan venähti mutta parempi myöhään ku millonkaan. ;) http://pihapuutarhuri.blogspot.com/2021/01/paras-ruusuni-ikina-haaste.html

  VastaaPoista