torstai 9. maaliskuuta 2017

YLLÄTYKSIÄ

Ei ollut yllätys, että täytän viisikymmentä. Sekään ei ollut yllätys, että ihana perheeni onnitteli minua. Niinhän he ovat tehneet tähänkin asti. Mieheni antama lahjakaan ei ollut yllätys. Hän oli kysynyt toivettani ja minä olin sen ilmaissut. Kaikki muu olikin sitten yllätystä!


Sain huikean kauniin kukkakimpun - niin upean, että muistan sen koko ikäni! Kokonaisuuteen kuului antiikkinen kastelukannu, josta pursuili ranskalaisia tulppaaneja, Afrikanliljoja, heiniä ja vihreitä oksia. En voi saada kyllikseni sen katselemisesta! Onneksi kannu on helppo napata mukaan eri puolille taloa missä milloinkin satun oleskelemaan.

Vanhin siskoni oli raaskinut luopua aikanaan huutokaupasta ostamastaan kastelukannusta ja pikkusiskoni oli valinnut siihen kimpun. 

Sain myös elämäni komeimman orkidean! Se oli mieheltäni. Hän iski siihen silmänsä kukkakaupassa, jossa olimme yhdessä. Näyttävän orkidean hinta hirvitti minua, mutta mieheni sanoi: "Meille on niin vähän kukkia ostettu, että kyllä me voidaan ostaa tämä sinulle." Minä rupesin nauramaan, että vai vähän kukkia! Tämän talon rouva on kantanut kukkia selkä vääränä niin sisälle kuin puutarhaankin. Täytyy myöntää, että välillä on vähän jo hirvittänytkin. No, toki leikkoja olemme vähemmän ostaneet.

Hääkimpussani, melkein 17 vuotta sitten, oli myös valkoisia orkideoja.

Kuopuksemme, kahdeksanvuotias, oli valinnut minulle kaikkein kauneimman kukan, jonka kukkakaupasta löysi. Istutimme valkokirjavan kumiviikunan yhdessä puolihydroon. Nautin kun sain tehdä sen yhdessä poikani kanssa.

Istutimme yhdessä myös sen orkidean, jonka olin saanut mieheltäni.

Syntymäpäivieni vietto kesti oikeastaan kolme päivää. Aattona mieheni vei koko perheen syömään. Valitsimme paikaksi suositun Pizzeria Napolin Tampereella. Paikan ominaispiirteenä on jatkuva, ulos asti ulottuva jono. En ihmettele, sillä valikoima on valtava, hintataso edullinen, palvelu ystävällistä ja pitsat kehuttuja. Pitsasta pitävät kaikki, joten lasten kanssa oli mukava mennä pitsalle, vaikka pitsa ei nyt aivan juhlaruokaa olekaan. Valitsin kasvisvaihtoehdon: parsaa, artisokkaa, punasipulia ja rucolaa. Makuelämys oli tuoreen valkosipulin kanssa täydellinen.

Aikuisten kesken valitsisin mieluummin jonkin hieman rauhallisemman paikan, mutta vielä joskus täytyy käydä Pizzeria Napolissa uudestaan. Valitsen silloinkin kasvispitsan ja aion maistaa kaktussuikaleita. Strutsi-, villisika-, savustettu saksanhirvi-, etana- tai mustamakkarapitsa eivät sentään jääneet kaivelemaan, mutta kaktus täytyy kokeilla.

Sitten koitti varsinainen syntymäpäivä. Mies ja lapset onnittelivat laulaen, halaten ja hellyttävin kortein ja lahjoin. Isosiskoni oli etukäteen kysynyt voisivatko he, sisarukseni 180 km päästä, tulla arkiaamuna, juuri sinä oikeana syntymäpäivänä, onnittelemaan. Mitään ei kuulemma tarvitsisi laittaa etukäteen, he toisivat kaiken. En ollut ajatellut järjestää juhlia, mutta tällaisen tarjouksen otin erittäin ilahtuneena vastaan.

Voi, hyvä ihme, miten ihanan juhlan he toivat tullessaan! Tuossa tuokiossa pöydässä oli ah, niin teemaan sopiva täytekakku kuin myös muut makeat, suolaiset, raikkaat ja terveelliset herkut. Yhtäkkiä talossa oli suuren juhlan tuntu. En välttynyt liikutuksen kyyneliltä.

Puutarhurille kukkia vihreällä kedolla - raikasta!

Tunnelma oli lämmin ja iloinen - senhän arvaa kun viisi sisarusta kokoontuu yhteen. Tuntui ihmeelliseltä, että niin moni sisaruksistani oli ottanut vapaapäivän juuri minun syntymäpäivääni varten. Onneksi lapset olivat hiihtolomalla, niin hekin saivat tavata sukulaisia. Aika kului kuin siivillä.

Lisää kyyneleitä vuodatin avattuani kirjekuoren: lahjakortti aromaterapiaan sekä vihreitä seteleitä unelmieni toteuttamista varten. Olin haaveillut aromaterapiasta ja muitakin unelmia minulla riittää. Puutarhasta löytyisi varmasti paikka kauniille patsaalle...

Kimpun Afrikanlilja oli itselleni uusi tuttavuus. Olin saman tien aivan myyty.

Ystävät ja sukulaiset muistivat. Oli kiitollinen olo, mutta samalla hämmentynyt: minulla on paljon suurenmoisia ihmisiä ympärilläni, mutta en ole osannut ajatella kuinka paljon he välittävät. En ole tullut sanoneeksi kuinka tärkeitä he ovat. Sanat eivät riitä kertomaan sitä kiitollisuuden tunnetta.

Illalle riitti vielä yksi ihana yllätys. Mieheni oli koristellut kylpyhuoneen ja saunan kynttilöin ja kylpyammeessa odotti vesi. Vilvoitteluterassi oli lakaistu huolellisesti ja lyhdyssä loisti kynttilä. Kuvittelin mielessäni kuinka mieheni lahjaksi antama suihkulähde solisisi ihanasti rehevien istutusten keskellä...

Heinä antaa kimpulle huolettoman ilmeen.

Kolmaskin päivä kului juhlatunnelmissa. Minä kuvasin ja kuvasin saamiani kukkia. Herkuttelin - eivät nimittäin suostuneet viemään rippeitä koteihinsa, vaan halusivat jättää ne meille - ja muistelin juhlapäivää. En vieläkään ymmärrä. Kaikki oli jotenkin niin ihmeellistä, ihmeellisen ihanaa.


Vielä ehdit kommentoida, mikä on sinulle rakas R. Minun puutarhani aakkoset: R

38 kommenttia:

  1. Lämpimät onnittelut sinulle! Jatkukoon juhlasi vielä muutaman päivän lisää ja viimeistään kesällä, kun pääset käyttämään lahjakorttejasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! Juhlamieli vain jatkuu ja jatkuu kun vielä blogiystävätkin näin lämpimästi onnittelevat :) Haaveilu on ihanaa ja nyt on aikaa rauhassa miettiä käyttökohdetta.

      Poista
  2. Onneksi olkoon! Ihanat syntymäpäivät sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Reetta! Ihana juhla vain jatkuu tässä blogin ääressä :)

      Poista
  3. Oikein lämpimät onnitteluhalaukset sinulle!
    Ihanan ikimuistoiset juhlat on sinulla ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja! Tämä on juuri se vanhenemisen paras puoli kun ihmiset muistavat :)

      Poista
  4. Onnia merkkipäivän johorosta ja onnia seuraavalle viiskymppiskaurelle! Ihanat juhulat ja kukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Kauan mietin, että kehtaanko sanoa että täytän jo puoli vuosisataa. Sitten ajattelin, että mitäpä tuosta. Olen vain oma itseni :) Kukkia ihailen aina vaan...

      Poista
  5. Lämpimät onnittelut puutarhurille ❤

    VastaaPoista
  6. Paljon onnea merkkipäiväsi johdosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Kiva on täyttää vuosia, vaikka numerona se vähän hirvittääkin ;)

      Poista
  7. Ihanat ja ikimuistoiset synttärijuhlat sinulla!
    Sylintäydeltä onnea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos! Tämä on vielä piste i:n päällä kun blogiystävät muistavat minua :)

      Poista
  8. Ihania yllätyksiä kerrassaan!
    Parhaimmat onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Gitta! Tämä nyt yllätti vielä, että blogiystävät näin runsain mitoin minua muistavat :)

      Poista
  9. Voi miten ihanat juhlat sinulla olikaan! Lämmin syntymäpäivähalaus myös täältä Kivipellosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Saila! Ja juhlat vielä jatkuivat eilen kun sain siskoni Saksasta käymään! Hän jatkoi matkaansa tänä aamuna, mutta olen vieläkin aivan onnellinen hänen käynnistään. Oli niin ihana tavata pitkästä aikaa.

      Poista
  10. Onnittelut puutarhurille! Varmasti löydät ihanaa käyttöä lahjakorteillesi.
    Ja upea kimppu kastelukannussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Eeviregina! Käyttöä toki niille löytyy. Mieleen pulpahtelee asioita, joista on kauan haaveillut. Haluan ostaa niillä jotain aivan erityistä, jonka sitten muistan lopun ikäni :)

      Joo, kimppu ja kannu on niin upea, että ihmettelen toisten lahjakkuutta tehdä tuollaisia asetelmia!

      Poista
  11. Ihanaa syntymäpäivää, Onnea Pauliina! Yllätyksiä,rakkaat ihmiset ympärillä, kauniita lahjoja, ihania kukkia, varmasti ihanat juhlat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirkku! Mietinkin, että voiko ihminen kaivata syntymäpäivänään vielä jotain muuta. Minä en ainakaan kaivannut. Minusta päivä oli juuri täydellinen ja sitten sain vielä yhden ihanan yllätyksen kun blogiystävät näin lämpimästi onnittelivat!

      Poista
  12. Kuulostaa aivan ihanalta päivältä. Onnittelut myös täältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piparminttu! Päivä oli niin ihana, että oli ihan pakko kirjoittaa siitä :) Tuntui, että se ilo on vaan jaettava :)

      Poista
  13. Huikeasti onnea! Olet juhlasi, ystäväsi, rakkaasi ja lahjasi ansainnut olemalla ihanasti ihan vain sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti sanottu, Tita! Kiitos <3 Tästä kaikesta riittää iloa vielä pitkäksi aikaa :)

      Poista
  14. Paljon onnea vielä näin jälkikäteen. Aihan hurmaavia kukkia olet saanut ja mikä kakku, wau!
    -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja! Saamani kukat ovat niin mykistävän ihania, etten voinut olla kirjoittamatta :) Kakustakin olin todella otettu, sillä siitä tosiaan näki, että siskoni oli ajatellut minua värkätessään kakkua :)

      Poista
  15. Kuulostaa täydelliseltä tavalta juhlistaa syntymäpäivää! Onnea ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu! Mukava kuulla. Olen itse niin kiitollinen kaikesta. Ja nämä blogiystävien viestit vielä kaiken päälle!!

      Poista
  16. Voi kuinka ihanat juhlapäivät oletkaan saanut siellä viettää <3 Itsellänikin tulee pian pyöreitä ja pyysin mieheltäni lahjaksi ulkohuussia ;) Eipä luvannut mulle huuskaa, snif :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, en malttanut olla kertomatta :) No, voi harmi, ettei sulle luvattu ulkohuussia lahjaksi. Minun vanhimmalle siskolleni hankimme suvun kesken yhdessä ulkohuussin mökille hänen täyttäessään 50 v :) Oven sisäpuolelle kirjoitimme nimmarit ja kalustimme sen hienoksi ;)

      Poista
  17. Vau, ihanat synttärit!
    Onnea näin jälkikäteen!

    VastaaPoista