tiistai 26. joulukuuta 2017

TAPANINPÄIVÄN PULMATEHTÄVÄ

Montako kissaa löydät joulukuusesta? Oikea vastaus on postauksen lopussa.

Meillä on allergian takia tekokuusi. Pidän mieluummin aidoista asioista, mutta tämä kuusi on perheelle tärkeä. Tässä tapauksessa se on ihan hyvä, koska kestää kissojen kiipeilypuuna ihan hyvin. Oi että, miten ne rakastavat kiipeilyä kuusessa! Koristeilla on hauska leikkiä ja oksilla on mukava ottaa pienet nokkaunet.

Joulusaduissa kaikki eläimet ovat ystäviä keskenään. Niin myös meillä. Onneli pyytää Nuppu-kania leikkimään, mutta Nuppua kiinnostaa enemmän ruoka.

Rose sai lahjansa. Olin ostanut lelun joulun alla ja jättänyt ostoskassin huoneeni lattialle. Rose oli jo käynyt tirkistelemässä ja löytänyt omansa. Innoissaan se vingutti lelua. No, paketoin lelun kuitenkin ja aattoon asti piti odottaa. Voi,  tuota pikku koiran onnea omista lahjoistaan!

Tänään syödään vielä juhla-ateria, rosellit ja kaikki. – Mä tykkään tästä rosellista, kalastusta ja retkeilyä harrastava poikani sanoi. Minua nauratti, sillä Rosellihan on puukkomerkki. – No, ei ihme, että sana kuulostikin tässä vähän erikoiselta, poika hymyili.

Tänään on vielä joulun juhlaa. Paljon on taas kertynyt kerrottavaa. Palataan pian :)

Oikea vastaus pulmatehtävään on kaksi. Ylhäällä kurkistelee Reetta Canel ja alempana leikkii Lilou Onneli.

18 kommenttia:

 1. Voi noita kisuja!!
  Ja suloinen kani ja koiruli myös!
  Kaunista ja lempeäää Tapania sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Lemmikit tuovat valtavasti iloa niin jouluna kuin arkenakin.

   Kiitos samoin sinne etelään <3

   Poista
 2. Ihana on tuo kuusikuva kissoineen. Näyttää siltä, että perheessänne tykätään eläimistä, vai mitä? Mukavaa tapaninpäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noita kissoja malta nostaa pois kuusesta kun ovat niin söpöjä. Kaikista hienointa on kun kissan pää vain pilkistää jostakin raosta :) Joo, niin tykätään. Liikuttavinta on se, että meidän teinipojat pitävät kissoista niin paljon. Pitävät sylissä, leikkivät niiden kanssa, huolehtivat. Ainoa, joka pärjäisi ilman eläimiä on mies, mutta hänkin on onneksi oppinut pitämään lemmikeistä.

   Kiitos samoin sinne teille!

   Poista
 3. Ylimmäinen kuva on ihana. Harvassa perheessä kuusi koristellaan kissoilla. Kuva toi myös mukavia muistoja (vai kultaako vuodet muistot?) Juuson pentuajalta. Jonkun kerran se kuuseen kiipesi ja tyhjensi alaoksat tykkänään koristeista. Kerran taisi kuusi kaatuakin, kun Juuso oli jo isompi.
  Lasten jutut on niin hauskoja ja monet sanaväännökset ovat meillä ainakikn jääneet elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut käyttävät eläviä kynttilöitä, me koristelemme kuusen elävillä kissoilla ;) Ne ovat kyllä parhaat koristeet ikinä!

   Me pelkäsimme kuusen kaatuvan, mutta hyvin on kestänyt leikit pystyssä. Tytär halusi tosin asentaa valot ja koristeet uudelleen, koska kissat olivat vähän leikkineet niillä :D

   Varmasti lämpimiä muistoja Juuson pentuajasta tulee mieleen <3 Joo, luulenpa, että meidän rosolli sai tänä jouluna pysyvästi uuden nimen :)

   Poista
 4. Meillä on kaksi rikollista. Kissa Rauski ja koira Rieko. Bonnie & Clyde. Toinen hypii koristeita sieltä alas, toinen kantaa ne piiloon raadeltaviksi. Onneksi ovat olikoristeita, että eivät ole vaarallisia. Mutta kaksikko on tyhjentänyt jo alaoksat koristeista. Paatuneet mokomat!

  Tänä vuonna kuusta ei ole kuitenkaan kaadettu vielä kertaakaan. Tapaan sitoa sen piirongin laatikon vetimeen kiinni. Ei se aina ole pystyssä pysynytkään, joten pieni tuki on tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siinä sitä sitten onkin, varsinaiset rikostoverit :) Olkikoristeet ovat varmasti hyvät, turvalliset ja vieläpä kauniit. Askartelua toki varmaan riittää kun lemmikit ovat vähän muotoilleet niitä mieleisikseen.

   Saapa nähdä pysyykö kuusi enää ensi jouluna pystyssä kun kissat ovat jo isoja silloin. Mies jo nyt harkitsi kuusen kiinnittämistä kattoon.

   Vielä koristeista tuli mieleen toinen asia. Meillä kävi niin, että kun kissat saivat hiiriä lahjoiksi, Rose otti ne heti ja puri ihan raadoiksi. Lapset näyttivät märiksi purtuja hiirulaisia ja totesivat niiden näyttävän nyt ihan aidoilta. Toivottavasti jatkossa erotamme aidot näistä leluista ;)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niinpä :) Kiitos samoin, rentouttavia välipäiviä sinullekin!

   Poista
 6. Huvittavat kuvat! On teillä säpinää riittäny. Rose on tainnu kokia jäänehensä vähemmälle huamiolle, ku omii kissojenki hiirulaaset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan pakko julkaista se joulukuusikuva, vaikka meidän muovikuusessa ei mitään niin kuvauksellista olekaan - paitsi ne kissat :)

   Säpinää riittää. Äsken kun jumppasin, niin oli kolme seuralaista. Kun tein sillan, oli pian kissa selän alla ja kohta toinen kiepahti hameen helman alle. Rose pyöri pään ympärillä. Jumppaa siinä sitten :)

   Rose haluaisi kovasti leikkiä kissojen kanssa, mutta ei se osaa :( Se ei tiedä, että hiiret on tarkoitettu heiteltäviksi eikä purtaviksi ja kannettaviksi. Ja Rose on liian kömpelö kiipeilemään pitkin tuolien selkänojia...

   Poista
 7. Niin ihanat nelijalkaiset kuusenkoristeet vailla vertaa.
  Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Ihmeen hyvin koristeet ovat pysyneet kuusessa, vaikka kissat ovat niillä leikkineet. Ja "kristallit" ovat välkkyneet tavallista kauniimmin kuusen heiluessa :)

   Kiitos samoin teille!

   Poista