perjantai 30. syyskuuta 2022

UUTTA INNOSTUSTA

Mikä lie lamaannus minuun oli iskenyt, kun koko kesänä en innostunut puutarhan suunnittelusta. Taisi johtua siitä, että vaikea talvi oli tehnyt tuhojaan. Ajattelin, että täytän kaikki tyhjät kolot maksaruoholla. Se kestäisi talven kuin talven. Entisten kitkemisessäkin oli ihan riittävästi puuhaa. Mitäpä sitä uusia suunnittelemaan.

Pieni tauko tekee vain terää.

Eihän se kuitenkaan oikeassa elämässä onneksi niin mene. Kun rakastaa puutarhan suunnittelua, ei into niin vain lopahda. Pieni tauko tekee vain terää. Sitten jatketaan uudella innolla – ja nautitaan siitä, ettei innostuksen puute ollutkaan vakavaa.


Nyt sain inspiraation ulko-ovenpieleen tekemästäni asetelmasta. Olin valinnut tuohon asetelmaan kasveja, jotka kuivuvat kauniisti. Mutta mitä laittaisin asetelmaan ensi vuonna?  Sitä täytyy miettiä jo nyt. Voisin kuivata kukkia pitkin kesää, niin syksyllä olisi mistä valita. Voisin varta vasten jopa laittaa kasvamaan kuivattavaksi sopivia kukkia. Mitä kaikkea niitä nyt olikaan?


Kokosin luettelon kuivakukkaideoista.

Ja koska rakastan myös listoja, syöksyin netin syövereihin ja kokosin luettelon kuivakukkaideoista. Kokosin siihen

(a)    sellaisia, jotka voi kuivattaa suoraan asetelmassa ja

(b)    sellaisia helppoja lajeja, jotka voi kuivattaa riiputtamalla.

Julkaisen listan lähiaikoina.

Ensi kasvukauden To Do -lista
kasvaa kasvamistaan.

Inspiraatiota puutarhasuunnitteluun sain myös blogijuttujen kirjoittamisesta, kun innostuin esittelemään Katajakujan puutarhaa kohta kohdalta. Niitä kirjoittaessa tulee mietittyä myös kunkin alueen muutostarpeita. Samalla ensi kasvukauden To Do -lista kasvaa kasvamistaan.


Tälle syksylle minulla ei To Do -listaa ole. Teen sen, mikä tuntuu hauskalta. Olen varannut aikaa myös hullutteluun. Viimeksi hulluttelin tekemällä kuivakukka-asetelman vanhoihin talvisaappaisiini.

2 kommenttia:

 1. Todella tyylikkäät asetelmat, sinulla on selkeästi sommittelusilmää. Ja ompa sinulla ollut kauniit kengät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta palautteesta! ♥ Sitä tarvitaan, sillä itse olen monesti hyvin epävarma lopputuloksesta. Nytkin ajattelin, että kehtaanko ollenkaan laittaa kuvaa siitä asetelmasta.

   Kengät ovat saaneet erityisen paljon kehuja vuosien varrella. 😊

   Poista