perjantai 8. marraskuuta 2019

LEMPIPAIKKANI PUUTARHASSA

Millainen on lempipaikkani puutarhassa?

A. Siellä on jotakin mielekästä tekemistä, kuten kitkemistä, istuttamista, siivoamista tai mitä tahansa, jonka lopputuloksena on ennemmin tai myöhemmin jotakin kaunista.

B. Siellä on sopivan viileää. Aurinko ei porota suoraan tai ainakin tuuli pääsee vilvoittamaan ihoa.

C. Pieni sade ei haittaa kunhan ei sada kaatamalla. Kaatosateella on hyvä olla katto pään päällä.

Keskeneräiset projektit kutsuvat.

Aamulla mielipaikkoja on helppo löytää. Keskeneräiset projektit kutsuvat. Niitä on paljon ja kaikkialla. Voi valita mieluisimman.

Tänä kesänä jatkoin vuosi sitten aloittamaani Ameriikan valloitusta.

Helteisenä päivänä mielipaikkani on talon pohjoisseinustalla. Varjossa kasvaa isoina alueina rönsytiarellaa. Hellejakson jälkeen nuo alueet on kitketty paremmin kuin mitkään muut.

Tiarella pitää hyvin puolensa rikkoja vastaan, mutta uudet reuna-alueet minun on vielä toistaiseksi kitkettävä.

Kun hellepäivänä väsyn kitkemiseen, löydän mielipaikkani puutarhavarastosta. Se on sopivan viileä ja aina löytyy jotakin pikku puuhaa.

Kaatosateesta on hauskinta nauttia kasvihuoneessa.

Lämmin kesäsade on ihanaa ja silloin mielipaikkoja on kaikkialla. Kaatosateesta on hauskinta nauttia kasvihuoneessa.

Kasvihuoneessa viihdyn iltaisin ja sateella. Auringonpaisteella en sinne mene.

Ilta-aurinko kultaa puutarhan länsipuolen. Silloin mielipaikkani löytyvät Ameriikasta, Sokeritoppakuusen katveesta tai Keittiön terassilta. Keittiön terassin penkki onkin ainoa istuin puutarhassa, jota käytän. Illalla puutarhatöistä väsyneenä on ihanaa istahtaa penkille ja katsella auringon kultaamaa puutarhaa. Muistella päivän töitä ja suunnitella uusia.

Joskus istuskelen  tässä puksipuun kaverina.

Tähän juttuun sain inspiraation Kukkia ja Haaveita -blogin Sirkulta. Viime syksynä arvontaan osallistuessaan hän kirjoitti: ”En tiedä, oletko joskus tehnyt postauksen tähän liittyen, mutta mikä on sinun lempipaikkasi puutarhassa ja miksi?”

Kiitos kivasta kysymyksestä, Sirkku! Olen kirjoittanut lempipaikastani ennenkin, mutta minusta oli mukava kirjoittaa samasta aiheesta uudelleen. Puutarha muuttuu ja lempipaikat sen mukana. Vai muuttuvatko? Voit lukea jutun Mielipaikkani tästä linkistä.

16 kommenttia:

 1. Kiva aihe postauksellasi! Saatanpa itsekin tarttua tuohon. Ihana, muurattu laatikko sinulla kasvihuoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla! Olisipa kiva kun kirjoittaisit tästä aiheesta.

   Itsekin pidän siitä muuratusta istutuslaatikosta, mutta kovin oli aution näköistä kasvihuoneessa näin ensimmäisenä vuonna.

   Poista
 2. Minä taasen vaellan istuimelta toiselle, mieluiten sinne missä aurinko paistaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä arvasin. :) Sinulla on niin valmis puutarha, että sitä sopii hyvin katsella tuolilta jos toiseltakin :) Onneksi meitä on niin monenlaisia. Minä en siedä hellettä ja mies aivan rakastaa sitä. Onneksi olemme erilaisia, niin hellepäivinäkin hommat hoituvat: mies ahkeroi auringossa ja minä huilaan varjossa ;)

   Poista
 3. Kyllä, aina pitää olla jotain pientä puuhaa tekemässä, lempikaioissa mieluiten. Kasvihuoneesi on ihanista ihanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jos on hetken aikaa paikoillaan alkaa taas tulvia ideoita... Sitten taas aherretaan.

   Minäkin pidän tuosta kasvihuoneesta. Se on Willab Gardenin malli. Toivottavasti ensi kesänä saamme vähän runsaammin vihreää sinne.

   Poista
 4. Kiva postaus ja ihana tiarellamatto! Minäkin tekevänä ihmisenä viihdyn maniosti niissä "pientä" laittoa vaativissa paikoissa. Auringonpaiste ei haittaa, kunhan lämpötila ei lähentele 30 astetta. Eikä pieni sadekaan, kun on sopiva työmoodi päällä :D Saa nähdä, mitä tapahtuu sitten kun puutarha alkaa olla valmiimpi; muutunko tekijästä ihastelijaksi ja istuskelijaksi vai tekeekö mieli tehdä joku kohta täysin uusiksi nautiskelun sijaan? Veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa, mutta mistäs sitä tietää... Rauhaisaa ja onnellista huomista isänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en kestä yhtään hellettä. Aina yritän, mutta lopulta vetäydyn kuitenkin varjoon. Onneksi varjossakin on puuhaa.

   Minäkin olen joskus pohtinut sitä, maltanko istuskella kun puutarha on valmis. Sitten olen hoksannut, ettei sellaista tilannetta tule. Uusia ideoita tulvii siihen tahtiin, ettei puutarha tule ikinä valmiiksi. :D

   Kiitos samoin, ihanaa isänpäivää myös sinne teille!

   Poista
 5. Munki lempipaikka muuttuu lähes päivittäin, riippuen monesta tekijästä. Ihanan näkööne kasvari! Kyllä se tahti siitä pikkuusen rauhoottuu, ku o joka paikan kiärtäny kertaallensa, muttei hyyry täysin koskaa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Navettapiika! Silloin kai puutarhan voi sanoa onnistuneen kun lempipaikkoja on kaikkialla. :) Salaa toivon, että tahti vähän rauhoittuisi. Selkä kiittäisi siitä.

   Poista
 6. Kävin miettimään omaa lempipaikkaani puutarhassa ja totesin tehtävän mahdottomaksi. Niinhän se on, että paikka vaihtuu päivän, sään ja vuodenajan mukaan - ja hyvä niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Silloinhan puutarha on hyvin onnistunut kun vähän joka paikassa on mukava olla. :)

   Poista
 7. Onpas sinulla kaunis ja siisti kasvihuone, ihana💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Kunpa nyt vain oppisimme kasvattamaan siellä yhtä ja toista. :)

   Poista