perjantai 14. joulukuuta 2018

LUUKKU 14.

ILOA

Kun iloitsee pienistä asioista,
voi iloita usein.

— Tuntematon

Tähän puutarha, perhe ja lemmikit tarjoavatkin loputtomasti mahdollisuuksia. – Tuolla on peuroja, on meillä usein kuultu lausahdus. Olemme yksitoista vuotta nähneet valkohäntäkauriita harva se päivä, mutta silti ne ilahduttavat aina. Useimmiten niitä näkee pelloilla, joskus ihmisten pihoissa omenapuiden alla, jopa urheilukentällä. Hyvin usein menen ikkunan ääreen niitä katselemaan.

Kuvan on ottanut Vilpas Isopahkala

– Katsokaa, mihin Reetta on mennyt nukkumaan, joku huudahtaa. Milloin Reetta on pyykkikorissa, milloin missäkin. – Oi, miten rennosti Onneli nukkuu, toinen hihkaisee. Kissat löytävät mitä hassuimpia asentoja ja lötköttävät rentoina. Joka päivä niitä ihailemme ja jaamme ilomme.

Aika hellyyttävää ♥

Löysin sittenkin kadoksissa olleen iiriksen nimilapun. Ihanaa, kun nyt tiedän se olevan ’Immortality’.

Saksankurjenmiekka 'Immortality'

Puutarhassa on hiljaista, mutta kuvista saan iloita synkimpänäkin talvipäivänä. Kun käväisen puutarhavarastossa, on ilo nähdä puhtaat kastelukannut odottamassa tulevaa kevättä. Ja se onkin iso ilo se.


Joutsenet kerääntyivät meidän viereiselle pellolle valmistautumaan muuttomatkalle. Niitä oli ilo  seurata ikkunoista.

Iloista perjantaita! Ja onnittelut kaikille Joukoille, erityisesti minun rakkaalleni ♥

21 kommenttia:

 1. Ihana lause alussa! Tuon, kun muistaisi. Meilläkin kulkee kauriita tässä talon ympäristössä useinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin :) Kaikille kauriit eivät ole ilon aihe, mutta me pidämme niistä.

   Poista
 2. Tosi mukava postaus. Tällä oli kiva aloittaa aamu. :) Kauniit kuvat. Peuran loikka on kaunis ja joutsenkuva tuo taas syksyn haikeuden mieleen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ♥ Kun hetki sitten kirjoitin jutun, joutsenet olivat vielä ilonamme. Nyt niitä ei ole näkynyt. Lienevätkö jo kokonaan lähteneet etelään. Haikeaa...

   Poista
 3. Hyvä elämänohoje. Suloone kissikuva :)

  VastaaPoista
 4. Tuo lause on niin totta 😍 Vaan miten sen aina muistaisi!? Joskus tuo luki keittiömme liitutaulussa. Pitääkin kirjoittaa se taas joulun jälkeen siihen muistutukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on :) Teillä onkin niitä ilon ja onnen aiheita vilistämässä ympäri kaunista kotianne ♥ Meidän lapset ovat jo isoja, mutta kyllä he valtavasti tuovat iloa elämään. Teineinäkin ovat niin ihania, ettei sanat riitä!

   Poista
 5. Peurat ovat kauniita katsella, meilläkin niitä on paljon, ihan omalla tontillakin. Hivenen pelkään, josko innostuvat enemmänkin ruokailemaan puutarhan kasveilla, muttei onneksi vielä. Muutama omena ei haittaa, sen sallin.
  Kissat ovat myös ihania, olen kissa-ihminen, mutta vanhin poikani allergisoitu niille aikoinaan. Nyt juttelen lähinnä naapurin kissalle, joka vieraile ahkerasti lintulautamme luona.
  Niinpä, pienet asiat ilahduttavat. Arjessa, joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peurat ovat sitä ihania lemmikkejä, ettei niitä tarvitse käyttää eläinlääkärissä eikä hommata loma-ajaksi hoitajaa :) Ruoaksikin riittää muutama omena tai tulppaanin nuppu sillon tällöin. Joskus peuraemo tuo vasansa portista sisään herkuttelemaan. On niin sääli hätistää pois kun äiti on tuonut pikkuisensa syömään... Pakko silti on hätistää, ettei kohta ole koko lauma.

   Harmillisia nuo allergiat, tuttuja meillekin. Onneksi sinulla vierailee naapurin kissa sentään, vaikka sen soisikin jättävän linnut rauhaan.

   Niin, pienistä ilon pisaroista syntyy puro.

   Poista
 6. Ihana postaus, toi hyvän mielen ja muistutti juurikin siitä tärkeimmästä eli pienistäkin asioista iloitsemisesta 💕
  Aina se ei ole niin helppoa, mutta jos joka aamu muistuttaa itseään niin siitä voisi tulla vaikka tapa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos, Virpi, tästä kivasta kommentistasi! Ihana ilon aihe tämäkn ♥ Eerika antoi hyvän vinkin: aikoi kirjoittaa lauseen liitutaululle näkyviin. Muistaa ainakin joka aamu :)

   Poista
 7. Kiitos rakkaalle vaimolle nimipäiväonnitteluista. Oli kiireinen viikko, joten kiitoksetkin tulevat jälkijunassa. Terveisin Joukahainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Sainhan kiitokset jo livenä :) Postin kulku aina vähän kestää...

   Poista
 8. Jahas, kiitokset tulivat näköjään Vilpaksen nimellä. En huomannut ajoissa. Terveisin se Jouko

  VastaaPoista