keskiviikko 12. joulukuuta 2018

LUUKKU 12.

ENSIAPUA

Puutarhalapioni parantaa kaikki haavani.

— Ralph Waldo Emerson

Monien kasvien parantavat vaikutukset tunnetaan melko yleisesti, mutta puutarhalapion vaikutuksista ei ehkä niin paljon ole puhuttu. Me puutarhaintoilijathan sen tiedämme. Meillä on paljon muitakin rohtoja, pillereitä, pulvereita, tippoja, balsameita ja laastareita. On ulkoisesti käytettäviä ja sisällä nautittavia.

Minun ensiapupakkaukseni

Puutarhalapion lisäksi hyviksi on havaittu ainakin talikko, kuokka, istutuslapio, voikukkarauta, kuvatiedostot ja puutarhablogit.

Kaikkea kaunista ja hyvää keskiviikkoosi!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kokeiltu on ja hyviksi havaittu myös ennaltaehkäisevässä mielessä :)

   Poista
 2. Olet oikeassa puutarhalapiosta ei puhuta paljon mutta jo sen pelkkä käteen ottaminen saa energiavirrat liikkeelle kummasti. Ja jos sitä vähänkin heiluttaa johonkin suuntaan alkaa aineenvaihdunta pelaamaan sellaisella vauhdilla jotta. Ja entä sydän se ensin pomppailee aika rajusti mutta tasaannuttua se on täynnä mielihyvää ja rakkautta . Parasta kotilääkettä niin sisäisesti kuin ulkoisesti, mutta kaikella on vaaransa niihin voi jäädä koukkuun .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Jo ajatus varastossa odottelevasta lapiosta sykähdyttää :) Jokaisella lääkkeellä on sivuvaikutuksensa... Lähipiiri voi olla kovilla kun puutarhahullu intoilee kukistaan ja höpöttää ruusuista, pioneista ja vaikka mistä.

   Poista
 3. Niinpä! Mitäpä puutarhuri olisi ilman puutarhalapoita?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhalapiot pitäisi saada vähentää verotuksessa terveydenhoitokuluina :)

   Poista