torstai 20. joulukuuta 2018

LUUKKU 20.

ONNI

Onneen vaaditaan kolme asiaa: jotain tekemistä, joku jota rakastaa ja jotain mitä toivoa.

— Laulaja Yvonne Printemps (1894–1977)


Aivan niin. Ensi kevään kylvösuunnitelmat on tehtävä, puutarhasuunnitelmia täydennettävä, huonekasvit hoidettava, muutama blogipostaus kirjoitettava ja niitä ihan oikeitakin töitä tehtävä. Ihanaa, että on perhe, jonka kanssa saa jakaa arjen ja juhlan.

Tähän hahmottelin pionipenkkiä. Pionien keskelle suunnittelin istuttavani jaloritarinkannuksia 'Summer Skies'.

Toivottavaakin on: että jänikset löytäisivät ruokansa muulta kuin meidän puutarhasta, että autotallin edusta vihertäisi jo ensi kesänä, että siirretyt pionit nousisivat keväällä, että pääsisin kylvämään ja istuttamaan uusia alueita…

Tätä minä toivon: yksinkertaista kauneutta. Kuvassa pioni 'Claire de Lune'.

Ei tässä jouda talven pimeyttä suremaan.

Toiveikasta torstaita!

4 kommenttia:

 1. Onpas sinulla hienon näköinen suunnitelma! Hyvää joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionipenkit suunnittelen aina noin väripapereiden avulla, sillä en osaa hahmotella värejä pelkästään mielesssä ja varsinkin kun pionipenkin olisi suotavaa osua kerralla nappiin :)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 2. Minäkin ihailin tuota hienoa suunnitelmaasi :) Siitä tulikin mieleeni, että pitääpä alkaa suunnitella kuupuutarhaani uudistusta, nyt kun vielä on aikaa ennen kevätkiireitä. Siellä kasvaa useampikin pioni, joista yksi kaipaa jo jakamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sinulla onkin sitten ihanaa puuhaa tiedossa! Minulla on vielä aikaa tuohon, että pääsisi pioneita jakamaan. Ovat vasta muutaman vuoden ikäisiä. Olen ollut onnellinen, että joistakin voi leikata jo kukkia maljakkoon :)

   Poista