lauantai 13. tammikuuta 2018

TERASSITUNNELMIA

Huh! Tämäpä oli vaikea. Sain Titalta neljän kuvan haasteen. Kuvat olisivat riittäneet vaikka neljän sadan kuvan haasteeseen, mutta oli vaikea löytää samasta kohteesta neljänä vuodenaikana otettuja kuvia.

Päädyin lopulta Pohjoisterassin kuviin. Terassilta alkaa kevät. Kesällä terassi jää vähemmälle huomiolle. On niin paljon perennaistutuksia, jotka vievät ajan ja huomion. Syksyllä tekee mieli tuoda puutarha taas terassille. Talveksi terassi vaipuu talviuneen kuten minäkin.

Puutarhaan ei pääse vielä maata möyhentämään, mutta pääsiäisenä terassilla kukkii jo. Pääsiäinen on itselle odotetumpi juhla kuin joulu. Puutarhahöperöt voivat arvata, miksi näin on.

Huomaatko kuvassa laudanpätkän,
jossa lukee "ÄITILLE"?
Se on aarteeni. 

 Joka kesä varjoisalla pohjoisterasssilla kukkivat orvokit. Ne pysyvät upeina pitkään. Niiden seuraksi istutan astioihin murattia, kevätkaihonkukkia,kuunliljoja ja peittolehtiä.


Huomasitko yläkuvassa laudanpätkän, jossa lukee "ÄITILLE"? Se on aarteeni. Eräänä aurinkoisena kesäpäivänä neljäs lapseni, tuolloin kaksitoistavuotias, opetteli sytyttämään tulen suurennuslasin avulla. Hän keksi, että sillä tavalla voi myös kirjoittaa puuhun. Ei ihan helppoa. Työlästäkin kirjoittaminen tuolla tekniikalla oli. Ihastelen vieläkin, että pojalleni tuli mieleen kirjoittaa "ÄITILLE". Poltti vielä sydämen perään varmemmaksi vakuudeksi.

Syksyllä terassi on runsaimmillaan, sillä materiaaali on ilmaista ja sitä on paljon. Sammalta, syysmaksaruohoa, havuja...

Talvella terassin valtaa minimalistinen tyyli. 


Tämän kivan, mutta vaikean haasteen sain Titalta Unelmia ruusuista -blogista. Kiitos, Tita! Tykkäsin tästä, sillä kyllä elämässä saa haastetta olla. Otin myös opikseni. Päätin kuvata talvella enemmän ja kiersin kameran kanssa valkoisessa, uinuvassa puutarhassa.

Alunperin haasteen on laittanut alulle Kivipellon Saila. Säännöt ovat seuraavanlaiset:

"Postaukseen toivoisin neljä kuvaa, jotka on otettu eri vuodenaikoina, ehkä samasta paikasta. Tiedän, että neljä kuvaa on aika rajallinen, voisiko siis olla neljä tunnelmaa ja kuvia tietenkin enemmän...

Mukana voi olla uusia ja vanhoja sekä jo julkaistuja kuvia. Haasteen voi toteuttaa "varjohaasteena" eli neljä kuvaa kissan vuodesta. Puutarhakissan omistajat voivat halutessaan yhdistää haasteet. 

Mukaan voi siis haastaa neljä blogiystävää - tai kuinka monta haluaa.
Haasteeseen voi vastata, jos haaste tuntuu hyvältä."

Heitän haasteen nyt seuraaville blogiystävilleni:

Mantelilaakson Susannalle blogiin nimeltä A Whisper from the Almond Valley
Kaisulle Tau(v)onpaikka-blogiin
Nettimartalle blogiin nimeltä Nettimartan pihapiiri
Virvelle blogiin nimeltä Virven versot

Niin, ottakaa haaste vastaan, jos siltä tuntuu. Minä ainakin tykkäsin tästä.

Ensi kerralla jatkuu Kysy mitä vaan -sarja. Vastaan Avilla-tyttäreni kysymykseen siitä, olenko saanut puutarhastani sellaisen kuin olen halunnut.  

18 kommenttia:

 1. Liikuttava laudanpätkä! Olet todella sen tekstin ansainnut. Olet monilla tavoin hyvä äiti. Myös teidän lapset ovat esimerkillisiä ja mukavia. Monella pojanviikarilla olisi saattanut tulla muita sanoja mieleen. Yleensä tulee mieleen kirjoittaa oma nimi. Mutta ÄITI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit arvata, että itkin ilosta saadessani tuon laudanpätkän. Sepä se, että ensimmäisenä saattaisi tulla mieleen oma nimi tai joku emoji. Mutta ÄITI!

   Kiitos, Leena-siskoseni, ihanista sanoistasi! <3

   Poista
 2. Voi miten kauniita terassitunnelmia. Ja tosiaan hellyttävä laudanpätkä teksteineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko! Meillä on aika pelkistetyt terassit, mutta aika kivasti vuodenajat erottuvat silti :) Ja sitä laudan kappaletta en hävitä ikinä!! :)

   Poista
 3. Kivasti oot sisustanu terassin eri vuarenaikoona. Multa jää useen joku vuarenaika välihi. Ihana lauranpätkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Navettapiika! En minäkään panosta terassiin joka vuodenaikana yhtä paljon. Talvi ainakin tahtoo olla vain syksyn riisuttu malli. Joo, tuota laudan kappaletta varjelen aarteenani. Hienosti se sopii tuohon asetelmaan :)

   Poista
 4. No jo osui sydämeen tämä postaus, kiitos siitä! Nuorelle miehelle Iso Sydän hienosta lahjasta äidille! Nuo lukuisat sinkkiastiat on muuten aivan mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kauniista sanoistasi, Tita!

   Tuo kyseinen nuori mies on muuten meidän perheen kujeilija. Keksii aina joitakin kivoja jekkuja - tai juuri tällaisia sydämeen käyviä. Ei koskaan mitään ikäviä, vaan sellaisia, jotka saavat aikaan iloa. Viikkosiivouksenkin hän tekee aina ihan omalla hauskalla tyylillään. Aika monta videon pätkää olen nauraen ottanut.

   Toivon, että sinkkiastiat ovat ajattomia. Aika monenlaisia minulla on ollut, mutta nämä vaikuttavat siltä, etten kyllästy niihin. Kestäviäkin ovat.

   Poista
 5. Lahja, joka on sydämestä <3 Kaunista. Pääsiäinen sykähdyttää tosiaan enemmän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellä tehty tosiaan ja ihana yllätyslahja aivan tavallisena päivänä :)

   Olen jo pikkuisen alkanut odottaa pääsiäistä :)

   Poista
 6. Sinulla on nätti terassi ja tuo Äiti-kyltti on kyllä niin sydäntälämmittävä. Tottakai nappasen haasteen, kiitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nettimartta! Niin, nuo arjen pienet, suuret rakkaudenosoitukset lämmittävät mieltä pitkään.

   Kiva kun innostuit haasteesta!

   Poista
 7. Ihanan liikkis kyltti! Terassit ovat mukavia somistettavia ympäri vuoden, kodin ja puutarhan välitila. Syksyinen kuistinne olikin upean runsas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain :)

   On kivaa kun terassi on somistetttu ympäri vuoden, mutta helppoa se ei itselleni ole. Tulee toistettua aika paljon samoja juttuja. Rahalla tietysti saisi lisää vaihtelua, mutta yritän päätä mahdollisimman vähillä ostoksilla.

   Kiitos, Maria, mukavasta palautteesta!

   Poista
 8. Ihania kuvia, niin kaunis terassi! Tuo kyltti on liikuttavan suloinen♥ ja tosiaan aarre:) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Terassi on minulle aina vähän haasteellinen somistettava ja tulee laitettua monesti samoja asioita kuin edellisenä vuonna. Onneksi vuodenajat sentään vaihtuvat :)

   Oikein hyvää viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 9. Kaunis kiitos haasteesta, Pauliina!
  Jään mutustelemaan ajatusta...täällä kun tahtoo näyttää samalta ympäri vuoden!!
  Kaunis tuo terassin asetelma sinulla vuoden ympäri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain :) Minusta olisi mielenkiintosta kuulla miten vuosi siellä etelässä rytmittyy kun vuodenajat eivät ole niin selvät kuin täällä pohjolassa. Kerroit juuri blogissasi, että juuri nyt on mantelinkukkien aika. Olisi jännää kuulla mikä on kevään kohokohta jne.

   Ihanaa mantelinkukkien aikaa sinne!

   Poista