keskiviikko 12. syyskuuta 2018

ARVAA MITÄ

Arvaa mitä, blogillani on tänään nimipäivä. Se juontaa juurensa siitä, että keksimme nimen lasten kanssa juuri Viljan ja Valman päivänä. Nimen syntytarinan voit lukea täältä.

Viikon kuluttua juhlitaan taas, sillä Kukka & Kaali täyttää kaksi vuotta. Niinpä ajattelin järjestää arvonnan. (P.S. Arvonta on päättynyt.)

Palkintona on näppärä puutarhurin käsväsky eli Laura Ashleyn puutarhakassi. Itselläni on sellainen ja onnistuin arvontaa varten ostamaan kaupan hyllyltä viimeisen kassin. Kirjoitin siitä keväällä otsikolla Käsväsky. Sujautan kassiin myös ruukunpuristussetin. Voi sitten talven pimeinä päivinä askarrella taimipotteja sanomalehdistä ja haaveilla kevätkylvöistä.Nuo kuvassa olevat muut tarvikkeet ovat rekvisiittaa. Kuvan otin omasta kassistani toukokuussa, mutta arvottava kassi on samanlainen – ilman multatahroja.

Sinulla on aikaa osallistua arvontaan 19. syyskuuta klo 24.00 asti. Blogin syntymäpäivänä, syyskuun 20. päivänä, arvon voittajan.

Hauskinta on,
jos kommenttisi on uniikki.

Voit osallistua arvontaan kirjoittamalla kommenttikenttään, mistä aiheesta haluaisit lukea jutun blogissani. Se voi olla kysymys tai jokin ihan mikä tahansa asia, joka liittyy puutarhaan tai puutarhuriin tai blogini aihepiiriin ylipäätään. Se voi olla suuri tai pieni, tärkeä tai vähemmän tärkeä, hyödyllinen tai vain hauska. Huomaa kuitenkin, että en ole ammatiltani puutarhuri, joten käsittelen aiheita vain puutarhaintoilijan näkökulmasta. Hauskinta on, jos kommenttisi on uniikki eli erilainen kuin ylläolevat kommentit. Ettei käy niin, että tulee kolmekymmentä kysymystä lempikukastani.

Jokaisesta aihe-ehdotuksesta saat yhden arvan, korkeintaan kuitenkin kolme arpaa. Annan jokaiselle osallistujalle 1-3 peräkkäistä numeroa ja järjestän sitten ihan perinteisen lappuarvonnan.

Voit liittyä lukijaksi,
jos pidät blogistani.

Jokainen saa osallistua, olipa lukijani tai ei. Toki voit liittyä lukijaksi, jos pidät blogistani. Blogin alaosasta saat vinkkiä liittymiseen, ellei se onnistu pelkästään sivupalkissa olevaa Lue-nappulaa napsauttamalla.

Blogit.fi on myös kiva ja helppo tapa liittyä lukijaksi. Kuvapalkkia napsauttamalla pääsee liittymään eikä tarvita mitään Google-tilejä. Jos koneesi ei jostain syystä näytä kuvapalkkia etusivun oikeassa reunassa, mene Blogit.fi -sivustolle tästä linkistä. Napsauta Kukka & Kaalin Seuraa-nappulaa. Siinä kaikki. Helppoa.

Palkinnon postitan vain Suomeen.

Anonyymien pitäisi laittaa joko sähköpostiosoitteensa tai nimimerkki ja lähettää sähköpostiosoite minun sähköpostiini: isopahkala@leikiten.fi.

Onnea arvontaan!

58 kommenttia:

 1. Hyvää nimipäivää ja etukäteen (ja takakoipeen) onnea 2-vuotiaalle, ihanalle blogillesi! Sinulle on mainio tapa kirjoittaa <3 Olisi kiva lukea, mitä perheesi tykkää puutarha höyrähtelyistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos onnitteluista, mieltä lämmittävästä palautteesta ja osallistumisesta arvontaan hauskalla kysymyksellä! ♥

   1

   Poista
 2. Iloista nimipäivää! <3 Hauskaa, että blogilla voi olla synttäreiden lisäksi myös nimipäivä.
  Olisi mukava kuulla, mistä puutarhainnostuksesi on alkanut? Onko se tullut vasta oman puutarhan myötä, vai mistä kipinä syntyi.
  Ja ehdottomasti osallistun käsväskyn arvontaan. Se on vaan niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Meillä ei muuten nimipäiviä vietetäkään :) Lapsilla niitä ei edes ole.

   Kiitos mukavasta kysymyksestä! Kiva kuulla, että palkinto on houkutteleva :)

   2

   Poista
 3. Onnea nimipäivään!

  1. Mistä johtuu, jos kasvikset eivät kasva (esim. kesäkurpitsa)? Miten ne saisi kasvamaan?

  2. Yksinkertainen postaus aloittelija-puutarhurille kasvisten viljelystä ("rautalangasta väännettynä". Mitkä ovat esim. helpoimmat kasvit kasvattaa?)

  3. Onko siemenillä suuresti mielestäsi eroa (onko eroa esim. kalliimman ja halvemman välillä). Esim. postaus lempisiemenistäsi/siemenistä jota suosittelisit.

  Ihanaa syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jannna! Hyviä kysymyksiä, kiitos niistäkin :) Oikein mukavaa syksyä sinullekin! ♥

   3,4,5

   Poista
 4. Mainiota nimipäivää! <3
  Ja käsväskyn arvontaan osalisttun mielläni, kiitos! (Suomessakin osoite)

  Minua kiinnostaisi miten puutarhasi kukkien ja kasvien värit vaikuttavat sinuun kesän aikana tai miten ne värjäävät pihasi eri maailmoihin. Oletko suunnitelmallisesti miettinyt värien yhdistelmiä ja kasvien lehtimuotoja?

  Toiseksi olisi mukavaa lukea pihan historiaa, miten siitä on muovautunut juuri tämä ihana puutarha. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna, onnitteluista ja kivoista kysymyksistä / aihe-ehdotuksista! ♥

   6,7,8

   Poista
 5. Hyvää nimpparia ja kysyisin kestävää auringossa tykkäävää amppelikukkaa ensi kesälle. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Nyt täytyy sanoa, että kysymys on vaikea, mutta katsotaan miten siitä selviän :) Hyvä kysymys joka tapauksessa.

   9

   Poista
 6. Hyvää nimipäivää!
  1. Olisiko vadelmapensas parempi leikata syksyllä vai keväällä?
  2. Millä ihmeellä myyrät saisi pois pihalta? On kokeiltu karkoitustabletteja ja sellaista värinöitä lähettävää vekotinta, eivät tehoa!
  3, Tiedätkö mitään kukkaa mikä selviäisi todella voimakkaassa auringonpaisteessa? Pelargonia tai laventeli eivät ole selvinneet, onko kaktus ainoa vaihtoehto?
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, manna, onnitteluista ja visaisista kysymyksistä! Katsotaan, katsotaan... Panen ainakin mietintämyssyyn :)

   10,11,12

   Poista
 7. Hyvää nimipäivää!
  1. Huonona kasvien kasvattajana, mitkä on helpoimpia kukkia kasvatettavaksi?
  2. Konsteja lakastuneen kasvin uudelleen herättämiseen🙈
  3. Lempparikasvit
  Sarianna.saari95@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sarkku, onnitteluista ja mukavista sekä hyödyllisistä kysymyksistä!

   13,14,15

   Poista
 8. Onnittelut nimipäivän johdosta !

  Kalastelen itselleni arpoja, sillä tuommoinen työkalupakki olisi mainio.

  Ehdottaisin postausta aiheesta 'ilmakuva puutarhastani'. Pohjapiirroskin käy, ihan kasvin tarkkuudella ei ehkä voi yksilöidä, mutta jos edes alueittain. Olisi kiva nähdä miten eri alueet sijoittuvat ja mikä mihinkin ilmansuuntaan.

  Seuraava aihe-ehdotus olisi 'tekisin toisin jos voisin'. Eli mitä ns. aivopieruja puutarhasta mahdollisesti löytyy?

  Yleisellä tasolla toivoisin pohdintaa siitä, onko blogeilla ylipäätään mielestäsi edessään loistava tulevaisuus vai hiljalleen hiipuminen tai peräti unohduksen lumet? Blogithan ilmiönä ovat olleet jo kauan, miten näet niiden muuttuvan tässä muuttuvassa maailmassa?

  Ja kerta kiellon päälle, miltä tuntui ensimmäinen yhteydenotto blogiyhteistyön/lehtijutun/tms merkeissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hirnakka, onnitteluista ja todella hyvistä, ajatuksia herättävistä kysymyksistä! Antaisin niistä neljännenkin arvan, mutta arvonnan säännöt kieltävät ehdottomasti mokoman leväperäisyyden. Onneksi tiukat säädökset eivät kieltäneet kysymysten/aihe-ehdotusten määrää :)

   Ilmakuvia on, parvekkeilta otettuja, mutta huh-huh, niistä paljastuisi kaikki se keskeneräisyys :) Kaikki tekemättömät työt... No, ehkä silti uskallan - kuumottelun jälkeen :) Muihinkin palaan kyllä.

   16,17,18

   Poista
 9. Onnea! Sinulla on mukava blogi ja huomaa, että pidät kirjoittamisesta. Ihania omia näkökulmia moniin aiheisiin. Sinulla on hyvä tyyli, jatka sitä sekä puutarhassa että blogissa. Minua kiinnostaisi nähdä kuvia ja kuulla sellaisista kasviyhdistelmistä, joista pidät itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos onnitteluista ja ihanasta palautteesta! ♥ Pitää paikkansa, että tykkään kirjoittamisesta, mutta minulla on sellainen vika, että monesti menee vähän höpsöttelyn puolelle :)

   Aivan mahtava aiheidea. Kiitos siitäkin!

   19

   Poista
 10. Onnea nimipäiväsankarille! Sinulla on hieno, humoristinen tyyli kirjoittaa. Postauksiasi lukiessa tulee aina hyvälle mielelle. Loistava palkinto, noille olisi käyttöä! Mitähän pohdittavaa sinulle heittäisin...?

  1. Mikä on mieluisinta puutarhapuuhastelua sinulle?
  2. Olisinpa tämän tiennyt! Eli joku kantapään kautta opittu puutarhajuttu.
  3. Keskustelutuokio vapaavalintaisen kasvin kanssa. Joku rikkaruoho voisi olla hauska keskustelukumppani... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh-heh, pääsee nimipäiväsankariksi kun keksii itse itselleen/blogilleen nimipäivän :D Kiitos onnitteluista ja ihanasta palautteesta ♥ Sellaisia aina välillä tarvitaan. Tuntuu tosi hyvältä, jos voi tuoda toisille hyvää mieltä.

   Kiva, että palkinto on houkutteleva:) Kiitos myös kivoista kysymyksistä! Varsinkin viimeinen oli varsin veikeä.

   20,21,22

   Poista
 11. Onnittelut nimppareiden johdosta! 1. Mikä on se oivallus, joka saa toisten puutarhat kukoistamaan ja toisilla taas kaikki tuntuu olevan saattohoidossa? 2. Miksi jutella kukille ja kasveille eli vähän niiden sielunelämästä 3 Parantavat kasvit
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja hienoista kysymyksistä! ♥ Tässä ihmettelen, miten kekseliästä porukkaa täällä onkaan! Näitä aihe-ehdotuksia on hauska ruveta työstämään jutuiksi.

   23,24,25

   Poista
 12. Lämpimät onnittelut niin blogin nimi- kuin syntymäpäivänkin johdosta. Postauksiasi on aina mukava lukea, sillä sinulla on hyvin persoonallinen taito luoda kiinnostavia tarinoita pienistäkin asioista.
  Olisi kiva kuulla
  1. paljonko käytät aikaa blogipostauksen luomiseen (kuvat käsittelyineen, tekstin tuottaminen yms.)
  2. Sinulla on monta lasta. Miten jaat ajan perheen arjen pyörittämisen ja puutarhan kesken eli miten saat aikasi riittämään puutarhalle?
  3. Kuka hoitaa puutarhaa silloin, kun sinua ei huvita, et ehdi tai olet matkoilla tms vai siedätkö hoitamatonta puutarhaa?
  Puutarhanainen tarvitsee ehdottomasti kunnon käsilaukun sekatööreille, haroille ja muille tarpeellisille vempaimilla. Tavoittelen siis kukkaista käsveskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between! ♥ On aina innostavaa saaada tällaista ihanaa palautetta. Kiva, että pidät blogistani.

   Kiitos myös upeista kysymyksistä! Niitä on hauska ruveta miettimään ja muokkaamaan jutuiksi :)

   Olin tyytyväinen kun onnistuin ostamaan sen kaupan viimeisen käsväskyn. Minustakin se on ihana.

   26,27,28

   Poista
 13. Onnittelut! Tämä on sekä visuaalisesti että tekstin puolesta hieno blogi, sujuvasti luettava ja aina aiheellista asiaa. Kysymykseni:
  1. Iskeekö puutarhan kanssa koskaan epätoivo? Rikkaruohot saavat ylivallan? Joku kasvi uhkaa täyttää kaikki kasvupaikat tms?
  2. Kasvaako puutarhassasi yhtään kärhöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja, onnitteluista ja tosi ihanasta palautteesta! ♥ Kyllä tuollainen tekee iloiseksi!

   Täytyy paljastaa jo sen verran, etä repesin nauruun ekan kysymyksen kohdalla, sillä olen pyöriskellyt epätoivon vallassa jo monta päivää. Mutta ei siitä vielä sen enempää. Perästä kuuluu :D

   29,30

   Poista
 14. Lämpöiset nimipäiväonnittelut ja onnittelut myös tulevien synttäreiden johdosta! Toivotan blogille monta, monta nimpparia ja synttäriä lisää, sillä blogissasi ja juttujesi parissa on aina ilo vierailla :)

  Noin hienolle puutarhalaukulle olisi kyllä käyttöä, joten tässä tulee minunkin osuuteni kysymyspankkiin:
  1. Onko sinulla esikuvia puutarhailun suhteen? Tyylisuuntia, joita ihailet?
  2. Miksi juuri puutarhaharrastus? Mikä siinä sinua viehättää ja vetää puoleensa? Miten sait siihen kipinän?
  3. Mistä et tingi, eli asioita, jotka vain täytyy hoitaa tietyllä tavalla. Millaisia asioita taas voi katsoa läpi sormien?

  Mukavaa nimppari-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi, ihanista onnitteluista ja palautteesta! Mukava kuulla, että blogistani on iloa :) Kiitos myös tosi mukavista kysymyksistä. Oikein odotan, että pääsen paneutumaan niihin. Hyvää loppuviikkoa sinulle!

   31,32,33

   Poista
 15. Onnittelut blogillesi ❤️❤️ Täällä on niin mukava käydä aina vierailemassa!
  Tässä minun kysymykset:
  1. Kasvatatko yksivuotisia kesäkukkia siemenestä? Mitä?
  2. Mitä kaikkea löytyy kasvimaaltasi?
  3. Mitä kesäkukkia suosit, hommaatko joka kesä samat vai kokeiletko uusia? Kesäkukkaistutuksista/asetelmista olisi mukava nähdä myös kuvia 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eerika! On aina niin mukava kun käyt ja silloin tällöin kommentoitkin. Hienoa kun tulee näin monenlaisia kysymyksiä. Niihin on kiva uppoutua pitkin talvea :)

   34,35,36

   Poista
 16. Kiitos kivasta arvonnasta, käsväskylle ois tarvetta tässäkin taloudessa :)

  Kysymyksiä:

  1. Koetko että puutarhanhoito on sinulle enemmän elämäntapa kuin harrastus, mitä muuta harrastat?
  2. Osaavatko lapsesikin hoitaa puutarhaa ja jos, niin mikä on heidän lempipuuhansa puutarhanhoidossa?
  3. Paljonko käytät päivittäin aikaa puutarhanhoitoon?

  Onnea pian kaksivuotiaalle! Blogiasi on ilo lukea :)
  kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna P, onnitteluista, kivasta palautteesta ja hyvistä kysymyksistä! Mukava kuulla, että olet lukenut blogiani ja vieläpä pitänytkin siitä :) ♥

   37,38,39

   Poista
 17. Onnea minultakin sekä blogin nimi- että syntymäpäivän johdosta! Luen aina blogisi ja pidän kovasti teksteistäsi ja kuvistakin. Arvontaankin osallistun mielelläni, hienot ovat palkinnot.

  Kysymys:
  1. Mitkä ovat puutarhasi onnistuneita kukkakumppaneita tai kukkaperheitä eli mieltäsi lämmittävät kukkien liitot, mitkä korostavat toistensa parhaita puolia ja viihtyvät keskenään tuoden harmonisia kokonaisuuksia istutusalueelle? Myös kuvat näistä kokonaisuuksista olisivat ihania nähdä.

  Terveisin Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri (blogit.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! ♥ Mukava saada onnitteluita. Erityisen mukavaa on saada näin upeaa palautetta: että luet aina mun blogin :) Tulee ihan paineita ;) Kiitos myös inspiroivasta kysymyksestä! Kiva, että palkintojen valinta osui nappiin.

   40

   Poista
 18. Onnittelut blogillesi ja olen niin kovin iloinen, että sinun blogisi on täällä. Se on raikas tuulahdus persoonallisella, iloisella tyylillä kirjoitettuna! Kaunis on myös pihanne, josta kuviasi laitat. Edellä mainittuun liittyen
  1.Oletko koskaan miettinyt/suunnitellut kirjoittavasi puutarha-aiheista kirjaa, koska niin elävästi kuvailet puutarhasi kasveja? Lastenkirjaa, kenties?
  2. Mikä on viimeisin haaveesi puutarhassa, joka on toteutunut?
  3. En tiedä, oletko joskus tehnyt postauksen tähän liittyen, mutta mikä on sinun lempipaikkasi puutarhassa ja miksi? Mukava arvonta ja hauska tämä kysymysidea! Sinulla noita ideoita riittää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Sirkku, kiitoksia ihanasta palautteestasi, onnitteluista ja kysymyksistä! ♥ Näin kivalla palautteella pärjää taas pitkälle :)

   On ollut upeaa huomata miten erilaisia ja hyviä kysymyksiä on tullut, kaikki inspiroivia omalla tavallaan. Ihan on vaikeuksia miettiä, mistä aloitaisi :)

   41, 42, 43

   Poista
 19. Onnea blogille ja bloggaajalle! Päähäni putkahti seuraavia kysymyksiä/aihealueita:
  1. Olet taitava kirjoittaja - mistä intosi kirjoittamiseen on lähtöisin ja kirjoitatko muutakin kuin puutarhablogia?
  2. Miltä tuntuisi tai mitä tekisit, jos joutuisit jostain syystä luopumaan puutarhastasi ja puutarhuroinnista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piparminttu, onnitteluista, ihanasta palautteesta ja hyvistä kysymyksistä! ♥ Tuollainen palaute tuntuu hyvältä. Hienoja kysymyksiä ja taas niin mukavan erilaisia. Kiva päästä niitä pohdiskelemaan :)

   44,45,46

   Poista
 20. Ihana käsväsky. Olisipa hyödyllinenkin, kun kaikki puutarhan työkalut on aina hukassa.
  Aiempien kirjoittajien kysymyksiä lukematta heitän tällaiset:
  1. Kun hankit kasveja puutarhaan, niin suunnitteletko aina hankinnat ensin vai menetkö hetken mielijohteesta?
  2. Suositko tietyn värisiä kukkia pihassasi, onko joku väri ihan no-no?
  3. Sisustatko diy-jutuilla puutarhaa (ps. diy-juttuja lukisin siinä tapauksessa todella mielelläni)
  riiti81(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riiti! Hyvät, inspiroivat kysymykset heitit ja vieläpä ihan erilaiset kuin muilla. Hienoa, pääsen niitä miettimään ja se on hauskaa :)

   47,48,49

   Poista
 21. Onnittelut täältäki :)
  Hiano käväsky. Malttaasko tuata ottaa eres käyttöhö, likaantuu viälä.
  Monta kysymystä oot jo saanu, mutta utelempa viälä...
  1. Ookko joutunu pahasti pettymähän, jonku hankkimas kasvin kohoralla tai sitte positiivisesti yllättyny? Miksi?
  2. Mitä kasvia sullon enite? Veikkaan pioonia :) Kerääkkö muita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Navettapiika, onnitteluista ja hyvistä kysymyksistä. Ihan odotan, että pääsen niitä mietttimään :) Hauskasti sanoit käsväskystä :D On se minustakin niin nätti, että olin onnellinen kun vielä yhden onnistuin kaupasta löytämään tätä arvontaa varten.

   50,51,52

   Poista
 22. Kivat arpajaiset olet järjestänyt juhlapäiviesi kunniaksi! Toivottavasti minä en voita ihanaa käsilaukkua, sillä parvekkeellani sillä olisi todella vähän käyttöä. Mutta esitän kuitenkin kysymykseni.
  Mikä on kaikista paras puuhasi puutarhassasi ja mikä ikävin (jos on pakko valita)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Kiva kysymys, joka ei olekaan ihan helppo. Hauska päästä miettimään sitä :)

   53

   Poista
 23. 1. Mitä marjoja puutarhastasi löytyy nyt? Entäpä tulevaisuudessa?
  2. Mitä hedelmiä haaveilet vielä kasvattavasi?
  3. Seuraava hankintasi puutarhaan?

  Tuossa jotakin. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavista kysymyksistä, Hippo hiiri! Kiva ruveta niitä miettimään :)

   54,55,56

   Poista
 24. Hieno arvonta! Vasta herännyt perennainnostukseni olisi iloinen jos se saisi imeä tietoa esimerkiksi kasvien lannoituksesta. Millä ja milloin? Muutenkin perusjutut (se varsinainen työ) kiinnostavat, esimerkiksi milloin leikkaat perennoiden varret. Olen hyötyviljelijä ja huomannut, että perennoilla on omat lakinsa. Karvaisten puutarha-apulaisten edesottamukset maustavat minusta mukavasti jokaista blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri, mielenkiintoisista aihe-ehdotuksista! Tosi kiva niitä on ruveta miettimään.

   57,58,59

   Poista
 25. Löysin tänne tuon kesä Puutarhalehden kautta. Tosi hyvä löytö . Ja on tullut selattua vanhatkin tekstit. Onnea edelleen. Aina vain ihmettelee, miten joku jaksaa tämmöisiä mahtavia kirjoituksia tuottaa ja samalla hoitaa isoa puutarhaa.

  Tässäpä minun kysymyksiäni
  1. Miten hävität poisheitettävät perennat. Kun niitä on siis yrittänyt tarjotella halukkaille. Ja aina mainitsen , että kotilovaara näissä minun taimissa.
  2. Onko teillä kotiloita ?
  3. Mitkä kasvit sinusta hyötyvät eniten syyslannoituksesta ja viimeistään uskaltaa sen tehdä ?

  Mukavaa syksyä toivotellen Toinin puutarhasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne ja olet viihtynyt! Kiitos onnitteluista, hyvistä kysymyksistä ja ihanasta palautteesta! Sellainen kirkastaa harmaimmankin päivän :) Erityisen paljon mieltäni lämmitti kun sanoit selanneesi vanhatkin tekstit. ♥

   Jännää päästä miettimään noita kysymysten aihepiirejä.

   60,61,62

   Poista
 26. Nimipäiväonnittelut!
  Kysymyksiä: Siementen säilyvyys ja paras aika kylvää.
  Mitkä kukat sopivat yhteen ja mitkä inhoavat toisiaan?
  Väriterapia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aila, onnitteluista ja mukavista kysymyksistä. Niistä riittääkin monenlaista mietittävää :)

   63,64,65

   Poista
 27. Hyvää nimipäivää ja onnea myös vuosipäivälle. Olen uusi täällä blogimaailmassa ja ihan pyörällä päästäni, kun on näin valtavan ihania blogeja luettavaksi, kun tämä Sinun. Olet saanut valtavasti erilaisia kysymyksiä. Mutta utelempahan minäkin: Innostutko jostain erityisistä puutarhakoristeista? Onko joku asia, josta et missään tapauksessa halua kirjoittaa? Vaikuttaako puutarhaan perheen tapahtumat, ilot, surut?
  Ja tietysti haluan osallistua arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula, onnitteluista ja kysymyksistä! Kysymyksesi innostivat minua niin paljon, että kirjoitin jo melkein valmiiksi yhden. Se juttu kumpusi tuosta, että onko joku asia, josta en halua kirjoittaa. Oli ainakin yksi ja siitä sitten kuitenkin kirjoitin!

   66,67,68

   Poista
 28. Hei Pauliina
  onnea blogisyntymäpäivään

  Puutarhat kiehtovat minua ne voivat olla myös olemattomia, salaisia, läpinäkyviä...
  kukka tai kiehkurasiemenkota on puutarha kun korennonsiipi hipaisee unelmoimaan.

  Puutarhassasi kuljen blogisi polkuja kauneuden lähteille.

  Kysyn
  Kylvätkö puutarhaasi sanojen siemeniä
  poimitko tähtitaivaan aarteita puutarhasi yltä?

  terveisin S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, aivan ihanasta palautteestasi ja kysymyksistä! Niitä onkin kiva kaikessa rauhassa mietiskellä - hiljaa odotella josko inspiraation perhonen laskeutuisi olkapäälle.

   69,70

   Poista
 29. Tervehdys sinulle, Mullantuoksuinen äiti ja sun Käsväskys!

  Olen siskoni innostamana varsin satunnaisesti lukenut tekstejäsi ja ihastellut kuvia puutarhastasi. Ne ovat herättäneet minussa tuntemuksia, joita voisin kuvata vanhaa sanontaa mukaillen "Nähdä Napoli..." Ja kysymykseni siis onkin: Voiskohan sinne puutarhaan päästä vierailemaan?

  illalla, kun sade putoaa ohuenohuena huntuna taivaalta

  tervehtien Samettikukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Samettikukka, liikuttavan ihanasta palautteestasi ja kysymyksestä! ♥ Laitetaan mietintämyssyyn :)

   71

   Poista