keskiviikko 5. elokuuta 2020

EN YMMÄRRÄ

Oi, minulla olisi niin paljon kirjoitettavaa. Minulla on kevään ja kesän aikana ollut monta rautaa tulessa – tai monta tainta juurtumassa ja munaa hautumassa. Ei vain ole ollut aikaa bloggaamiseen. Onneksi kevättä ja kesää voi muistella pitkän talven aikana. Haluaisin myös kirjoittaa eräästä yllättävästä tapaamisesta Prisman hedelmä- ja vihannesosastolla. Palaan siihen vähän myöhemmin. Terveisiä vain tälle ihanalle rouvalle! Nyt kuitenkin kirjoitan mieltäni polttavasta asiasta ja palaan puutarhaan sen jälkeen.


Kursivoidut lainaukset ovat päiväkirjastani.

Heinäkuun 27. päivä
Kun odottaa jotakin enemmän kuin pikkulapset joulua ikinä, ei siihen tepsi kuin yksi keino: puutarha.

Heinäkuun 28.päivä
Tänään on tiistai, posti ei kulje. Mietin, millaista olisi jos pystyisin kumartumaan ilman että jalkoihin sattuu. Jos pystyisin kyykistymään tuosta noin vain. Jos pystyisin kantamaan kastelukannuja ilman että voimat menevät. Jos pystyisin nostamaan multasäkin. Jos pystyisin kävelemään ajattelematta jokaista askelta. Jos saisin käydä kirpputorilla ilman että kassa tekee diagnoosin ja kertoo kuinka hänenkin miehensä sairastaa tuota samaa ja miten hänenkin miehensä leikkaus epäonnistui. Jos.

Kunpa nyt vain
saisin sen kirjeen.

Voisikohan tuo olla joskus mahdollista? Ehkä. Kunpa nyt vain saisin sen kirjeen. Sen paperisen reseptin kun sähköposti ei kuulemma käy. Pääsisin viemään sen apteekkiin ja tekemään anomuksen. Pääsisin maksamaan tuplahinnan siitä, että asiani käsittely ei kestä tolkuttomasti aikaa. Että saisin sen purkin.

Luulisi, että kysymys olisi huumeista tai vähintään huumepohjoisista lääkkeistä tai jostakin muusta keskushermostoon vaikuttavasta aineesta. Ei. Kyse on vain elimistön omasta hormonista, jota se tuottaa silloin kun se on terve. Hormonista, jota vauvatkin saavat äidin vatsassa. Rakas päiväkirjani, ethän kerro kenellekään, mutta tässähän on kyse vain endokrinologien ylpeydestä. Siitä, etteivät he halua myöntää, että joku tavallinen lääkäri saa ihmeitä aikaan antamalla T3-hormonia silloin kun se todellakin on tarpeellista. Mitään järkisyytähän siihen ei ole. Sellainen on vain noloa jääräpäisyyttä. Onhan se Valviraltakin julmaa, ettei parhaiden lääkärien anneta hoitaa kilpirauhaspotilaita. Mummoja saa vuodeosastoilla huumata ihan urakalla kysymättä edes lähiomaisen lupaa, mutta tällaista vaaratonta hormonia saa vain kiven alta. Eihän tällaista voi ymmärtää. 

Heinäkuun 30. päivä
Tänään odotettu kirje on postilaatikossa. Olisi mahtava puutarhailma, mutta lähden melkein siltä seisomalta apteekkiin. Apteekki on valittava sillä ajatuksella, että sitä ei voi vaihtaa.

Tuntuu, että olen ihan hämärähommissa. Vien reseptin apteekkiin ja nyt minun pitää saada lupa, että apteekki saisi myydä T3-hormonia minulle. Farmaseutti ottaa asiani hyvin hoitaakseen. Jos maksaisin 20 euroa, asian käsittely saattaisi kestää jopa kuukauden. Maksan 40 euroa ja asiani luvataan käsitellä enintään kolmessa päivässä. Proviisori lupaa soittaa lupatoimistoon saman tien. Olemme lähdössä matkalle ja hän kiirehti asiaa. Hyvässä lykyssä saattaisin saada luvan jo saman päivän aikana.

Ruokakaupassa kännykkä piippaa ja pian sen jälkeen tulee puhelu apteekista. Ystävällinen työntekijä soittaa ja ilmoittaa luvan olevan valmiina. Jihuu, lupa on myönnetty!

– Nähdään sitten teholla,
vitsailen Joukolle
ja nielaisen neljännestabletin. 

Heti kotiin päästyäni leikkaan tabletin neljään osaan. – Nähdään sitten teholla, vitsailen Joukolle ja nielaisen neljännestabletin. 


Miksi tätä hormonia pidetään niin vaarallisena, että jotkut lääkärit ovat menettäneet oikeutensa hoitaa kilpirauhaspotilaita määrättyään T3-hormonia? Päätän ottaa selvää ja luen apteekista saamani paperin. ”Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet: Varoen potilaille, joilla on huomattava ateroskleroosi. Sisältää laktoosia.” Hui kamala, että ihan laktoosia! Siitähän voi tulla jollekin vaikka ilmavaivoja ja noloja tilanteita. Sivumennen sanoen saman tien voitaisiin myyntioikeudet ottaa pois kahviloilta tai vähintään tehdä berliininmunkkien myynti luvanvaraiseksi. Berliininmunkithan voivat sisältää laktoosin lisäksi myös rasvaa ja sokeria, jotka ovat myös vaarallisia erityisesti diabeetikoille ja sydän- ja verisuonisairauksista kärsiville ja monille muillekin. 

Oikeasti – mikä lääke on yhtä turvallinen? 

Luen lisää. ”Raskaus ja imetys: Vähäiset tiedot eivät viittaa siihen, että raskauden aikainen käyttö tuottaisi haittaa sikiölle tai lapselle. Voidaan käyttää imetyksen aikana.” Oikeasti – mikä lääke on yhtä turvallinen?

Luen edelleen. ”Haittavaikutukset: Nopeasti annosta suurennettaessa voi aiheuttaa hypertyreoidismin oireita. ”(Siis kilpirauhasen liikatoiminnan oireita.) Siinä koko litania.

Tämän täytyy olla vaarallista, jos kerran lääkäreiden oikeuksia ammattinsa harjoittamiseen on rajoitettu ja tämän saanti on näin tiukan valvonnan alla – ellei tilaa netistä ja maksa 142-kertaisen hinnan. Sehän ei ole vaarallista eikä kukaan ole siitä huolissaan. (Sain 100 tablettia apteekista hintaan 12 e. Netistä tilaamalla saisin noin puoli purkkia hintaan 960 e.)

Haenpa huvikseni ibuprofeeni-pakkauksen. Tätä päänsärkylääkettä saa apteekista ilman reseptiä, ilman anomuksia ja lupamaksuja. Luen käyttöohjeita kohdasta varoitukset ja varotoimet. Lista on niin pitkä, etten jaksa sitä tähän kirjoittaa. Lääkkeen ottamisesta täytyy keskustella lääkärin kanssa, jos henkilöllä on ruoansulatuskanavaan liittyviä häiriöitä, munuaisten tai maksan toimintaan liittyvää ongelmaa, korkeaa verenpainetta, sydämen vajaatoimintaa, allergioita tai jos on ollut suurehkossa leikkauksessa ja niin edelleen. Viimeisillään raskaana olevat eivät tietenkään saa lääkettä käyttää eikä sitä saa antaa alle 6-vuotiaille lapsille. Tuotetta ei saa käyttää myöskään, jos on kuivumisen oireita.

Ohjeessa mainitaan, että haittavaikutuksina saattaa ilmetä väsymystä, huimausta ja näköhäiriöitä, jotka puolestaan voivat heikentää kykyä selviytyä liikenteessä ja käyttää koneita. Ohessa on erittäin pitkä selostus siitä miten aine voi vaikuttaa haitallisesti ruoansulatuskanavaan, sydämeen, verenkiertoon ja aivoverenkiertoon.

Mahdollisten haittavaikutusten lista on pitkä. Haittavaikutukset voivat liittyä ruoansulatuselimistöön aiheuttaen maha- ja pohjukaissuolihaavan. Voi tulla pahoinvointia, oksentelua, ripulia, ilmavaivoja, ummetusta, ruoansulatusvaivoja, mustia ulosteita, verioksennuksia, haavainen suutulehdus ja vaikka mitä.

Jatkan päänsärkylääkkeen käyttöohjeen lukemista. Pitkässä paperissa on lueteltu vielä vähän harvinaisempia haittavaikutuksia kuten keskushermoston häiriöt, yliherkkyysreaktiot, näköhäiriöt, ihottumat ja niin edelleen ja niin edelleen. Tämän jälkeen luetellaan vielä harvinaisia ja hyvin harvinaisia haittavaikutuksia kuten korvien soiminen ja niin edelleen. Haittavaikutuksia on niin paljon, etten millään jaksa kirjoittaa niitä kaikkia tähän ettekä te jaksaisi edes niitä lukea.

Kukaan lääkäri ei tiettävästi ole menettänyt oikeuksiaan määrättyään tällaisia päänsärkylääkkeitä. Ei tarvitse edes reseptiä tällaisen myrkyn ostamiseen puhumattakaan luvan käsittelymaksusta. Sen kun vain marssii apteekkiin ostamaan paketillisen tai kaksi. Kukaan ei valvo kuinka paljon näitä napsit. Mutta annapa olla kun labratulokset osoittavat, että sinulla on kilpirauhashormonin muunto-ongelma ja tarvitset T3-hormonia hetkellisesti, jotta oma elimistö alkaa taas toimia. Silloin on Valvira valppaana.


Jotkut vetoavat siihen, ettei moista muunto-ongelmaa ole olemassakaan. Kilpirauhaspotilaita onnistuneesti hoitaneet lääkärit tietävät mistä tässä on kysymys. Jos elimistö ei pysty muuntamaan T4-hormonia T3:ksi, ei auta, vaikka sitä kaadettaisiin elimistöön purkkitolkulla. Lihakset eivät saa sitä silloin käyttöönsä ja oireilevat.

Kaikkien kilpirauhaspotilaiden vaivat eivät ole hoidettavissa T4-hormonilla eli tyroksiinilla. Minulla esimerkiksi on todella kummallisen kuuloinen ongelma: labra-arvoni viittaavat kilpirauhasen vajaatoimintaan, mutta oireeni ovat liikatoiminnan oireita, kuten vapina ja laihtuminen. Kaikki kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivät tietänevät, että vajaatoimintaan liittyy lihominen. Laihtuminen on erityisen vaikeaa tai jopa mahdotonta. Minä puolestani en liho, vaikka itkisin. Olen sitä joskus yrittänytkin.

Olen onnekas. Pitkän etsimisen jälkeen olen löytänyt lääkärin ja saanut reseptin. Lupa-anomukseni on hyväksytty ja olen saanut ostaa T3-hormonit. Nyt pääsen pikkuhiljaa kokeilemaan auttaisiko T3-hormoni minua. Olen kuullut, että monet muunto-ongelmista kärsineet ovat saaneet ratkaisevan avun. Monet ovat sairastaneet vuosia tai jopa vuosikymmeniä ja sitten parantuneet. Monet ovat päässeet sairauseläkkeeltä takaisin töihin. Monien elämänlaatu on parantunut huomattavasti.

Omasta sairaudestani olen kertonut jutussa nimeltä Into, Tarmo ja herra Hashimoto. En tiedä miten minun käy, mutta olen toiveikas. Nyt minulla on ainakin mahdollisuus kokeilla tätä. T4-hormonin, ruokavaliot ja sen sellaiset olen jo kokeillut.

Minun logiikkani sanoo, että
sellaisia lääkäreitä pitäisi kuunnella,
jotka ovat saaneet parannettua pitkään sairastaneita ihmisiä.

Sitä vain tässä mietin, että ei tämän näin pitäisi mennä. Minun logiikkani sanoo, että sellaisia lääkäreitä pitäisi kuunnella, jotka ovat saaneet parannettua pitkään sairastaneita ihmisiä. Heidän tietotaitoaan kannattaisi hyödyntää. Valvira hoitaa asian toisin ja heittää nämä parhaat lääkärit pellolle. Miksi??

31 kommenttia:

 1. Olenkin kaivannut blogiasi, mutta ymmärrän, ettei aina ehdi tai ole mahdollista blogata - jaksan odottaa talveen kesäisiä kuvia ja tarinoita - ihanat kuvat olivat tässäkin postauksessa.
  Toivon todella hartaasti ja sydämeni pohjasta, että saat avun tästä lääkkeestä ja vointisi paranisi oleellisesti! Vaikea todella ymmärtää, mikä tässä kyseisessä lääkevalmisteessa on senkaltaista, että saanti on noin monimutkaista.
  Oikein hyvää elokuuta ja parempaa terveyttä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että olet muistanut minua ♥️ Talven varalle olen kerännyt kuvia ja jutun juurta kuin orava.

   Sitä minäkin toivon, että oireet edes vähän helpottaisivat.

   Minusta tuntuu, että on lääketehtaiden etu, ettei näin tehokasta ja halpaa keinoa käytettäisi. Silloin jäisivät monet lääkkeet myymättä.

   Kiitos samoin oikein hyvää elokuuta sinullekin! ♥️

   Poista
 2. Toivon Päivin lailla sydämestäni, että saisit apua lääkkeestä. Ja mahtava, että sait luvan lääkkeeseen, vaikka se onkin noin valtavan monimutkaista.
  Täälläkin on kaivattu ihana blogiasi. Kiva kuulla sinusta ja nähdä puutarhasi kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kuulla, että blogiani on kaivattu ♥️Todella odotan, että ehtisin taas kirjoittaa enemmän tänne blogiin.

   Jännä nähdä, onko tuosta hormonista minulle apua. Toivon kyllä ihan älyttömästi, että se auttaisi edes vähän.

   Hyvää loppukesää sinulle ♥️

   Poista
 3. Kaipasinkin jo kuulaita kuvia puutarhastasi js systemaattisia hvyiä listauksiasi. Ja syvällisiä ajatuksiasi. Onpa ikävää kun joutuu kamppailemaan kaavamaisen byrokratian kanssa eikä saa apua. Mieheni pärjää jonkun T:n kanssa melko hyvin ja itse olen sydämestäni kiitollinen siitä, että en tarvitse mitään lääkkeitä vielä tällaisena ikäihmisenä. Toivottavasti nyt saat avun ja pääset nauttimaan puutarhassa puuhailusta ja muutenkin kesästä. Talvella on sitten ilo lukea blogipostauksiasi kaikesta kesän ihanuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sydäntä lämmittää kuulla, että blogijuttujani on kaivattu.♥️ Kiitos ihanasta palautteesta! ♥️

   Olet kyllä onnenpekka kun saat olla terve! Toivottavasti sinä ja miehesi saatte säilyä terveinä. Ovat ne puutarha puuhatkin paljon helpompia silloin kun voimat riittävät.

   Tässä asiassa ihmetyttää aivan valtavasti se, ettei Valvira välitä ihmisten terveydestä. Toimivat vain kylmästi lainvastaisesti. Onneksi juttu erään hyvän lääkärin toiminnan rajoittamisesta on vielä kesken ja siihen on mahdollista saada muutosta. Ehkä Suomen oikeuslaitokseen voi vielä luottaa.

   Oikein hyvää loppukesää sinulle ♥️

   Poista
 4. Sinua on kaivattu <3 Toivottavasti tuosta on apua. Suomen terveydenhuolto on joskus perin kummallista. Minulla on ferritiinit heikot eikö purkista otettu rauta imeydy, silti en pääse infuusioon. Tyttären sairauden kanssa vetkuteltiin ja vetkuteltiin ja naps miten asiat lähtivät hoitumaan kun sattui hyvä lääkäri kohdalle, tosin vaati käynnin yksityisellä. Näistä taitaa olla jokaisella kokemuksia, saisi kirjoitettu paksun opuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten mukava kuulla ♥️ Toivotaan, että niin minun kuin sinunkin terveysasiat saataisiin kuntoon. Tuo ferritiini on juuri sellainen asia, josta moni lääkäri ei tiedä mitään tai ei ainakaan osaa hoitaa sitä. Se on tosi harmillista, koska raudanpuutteen oireet voivat olla tosi kiusallisia. Lääkäri Ville Pöntynen järjestää webinaareja, joista osa on koskenut juuri tuota ferritiiniasiaa. Sitä kautta saattaisi saada apua.

   Julkisen terveydenhuollon kin kannattaisi satsata näihin asioihin, koska se tulisi lopulta halvemmaksi hoitaa nämä kuin maksaa jatkuvia tutkimuksia jne. Taitaa vain olla niin, ettei niitä haluta ottaa tosissaan, koska se olisi lääketehtaita pois.

   No, joka tapauksessa oikein hyvää loppukesää sinne teille! ♥️

   Poista
 5. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Toivottavasti saat lääkkeestä mitä pikaisinta apua itsellesi. Tsemppiä. 👍👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ♥️ Kiitos! Sitä minäkin todella toivon, että tämä alkaisi tepsiä.

   Poista
 6. Mukava kuulla sinusta. Toivottavasti saat avun lääkkeestä. Olen lukenut T3:n ympärillä vellovia keskusteluja. Tuntuu, että kyseessä on enemmänkin jonkinlainen arvovaltataistelu eri koulukuntien välillä, kuin itse lääke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between! ♥️ Niin sen täytyy olla. Mikään ei puhu sen puolesta,että T3 olisi vaarallinen tai edes jollain tavalla haitallinen. Endokrinologit olisivat halunneet yksinoikeuden lääkkeen kirjoittamiseen ja nimenomaan omilla yksityisillä vastaanotollaan. Mitäpä muuta tuo on kuin oman edun tavoittelua!! Aika uskomatonta kylläkin. :(

   Poista
 7. Kiva, kun olet taas linjoilla ja jaksat suunnitella blogipostauksia, niitä on enemmän kuin ilo lukea! Toivotaan, että lääkeasiat tulevat kuntoon ja sitä kautta olosi helpottuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ♥️Toisten blogeja olen lueskellut, mutta en ole niitä juurikaan kommentoinut kun tämä kirjoittaminen on niin hidasta. Voi kunpa olisikin enemmän aikaa, että ehtisi tehdä kaiken kivan :)

   Poista
 8. Kiva, kun postasit taas! Minullakin oli pitkä tauko (myös lukemisessa)ja huomasin, että etpä sinäkään ole ehtinyt. Ei yhtään ihme! Oli ihanat juhlat ja muutakin tekemistä näin kesäisin. Hyvä pitää blogissakin välillä lomaa. Olipa positiivista luettavaa. Nyt vaan kädet ristiin. Ei näitä monia asioita ymmärrä terveellä järjellä. Tyroksiiniakaan ei saa kuin 100 kpl kerralla, tarkoin laskettuna, milloin on melkein loppu. Mitähän niilläkin saisi aikaan, jos kerralla sais enemmän, kun aina joutuu niitä napsimaan? Mut sulla on ollut kyllä jo tosi iso ongelma ja haastetta saada lääkettäsi. Hienoa, että sitkeys taas palkittiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! ♥️ Olen usein kaivannut juttujasi. Niitä on niin kiva lukea, vaikka harvoin kommentoin kovin tarkasti. Syynä on se, että kirjoittaminen on niin hidasta minulle.

   Olisi aika kummallista, jos ei yhtään mitään tapahtuisi. Olisin tosi iloinen, jos T3 auttaisi edes himpun verran.

   Niin, terveydenhuolto on jossain asiassa oikein hyvä, mutta toisissa aivan mätä. Toivotaan, että oikeus voittaa tuossa Ville Pöntysen asiassa. Jos Valvira voittaa sen, minulta romahtaa usko koko Suomen oikeusjärjestelmään.

   Tuntuu,että tuossa valvotaan ihan turhaa asiaa kun tyroksiinin myymistä noin säädellään. Sitten on asioita, joista ei välitetä tuon taivaallista. Esimerkiksi juuri tuo, että mummot saa huumata aivan sekaviksi (kaatuilevat, pelkäävät ym.) ja omaiset saavat tehdä todella lujasti töitä, että saavat huumepohjaiset lääkkeet pois ja tilanteen taas raiteilleen. Sitä ei valvo kukaan :(

   Poista
 9. Mukava kuulla siusta. Toivotaan siun suavan appuu tuosta liäkkeestä!

  VastaaPoista
 10. Ihanaa,että olet hengissä!Toivottavasti tuo lääke on ulottuvillasi ja pääset sitä testaamaan!
  Hyvää loppukesää sinulle ja perheellesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥️ Joo, kokeilussa on. Pikkuhiljaa pitää edetä, joten kärsivällisyyttä tässä koetellaan. Mutta on minulla sellainen tunne, että ehkä tässä jotakin tapahtuu :).

   Kiitos samoin, ihanaa loppukesää myös sinne sinulle! ♥️

   Poista
 11. Mukava kuulla sinusta! Toivon todella että saat avun! Nuo kilpirauhasjutut on monimutkaisia. Minullakin on ollut todella mystisiä arvoja T3:n ja 4:n välillä joskus, niitä on sitten lääkärit pohdiskelleet. Mutta ongelma ei ollut sama kuin sinulla ja nyt on onneksi tilanne ollut tasainen. Toivottavasti sinullakin nyt tasoittuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ♥️ Jospa tässä jotakin rupeaisi tapahtumaan. Toiveet ainakin ovat korkealla.

   Kiva kuulla, että sinun kilpirauhasongelmat on saatu kuntoon. Se rohkaisee minuakin, vaikka erilaiset oireet ja arvot meillä ovatkin olleet.

   Poista
 12. Täälläkin on kovasti jo kaivattu blogijuttujasi!
  Toivottavasti hormoni tuo apua ongelmaasi ja pääset taas helpommin nauttimaan puutarhastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla, että juttujani on kaivattu ♥️

   Toivotaan niin :) Nyt on onneksi ihana sää ja puutarha on runsaimmillaan.

   Poista
 13. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Itsekin olen kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavana seurannut tuota T3-jupakkaa aika paljon. En ymmärrä minä yhtään sen enempää kuin sinäkään, miksi tuosta pitää vääntää noin suuri soppa, kun lääkityksellä ei ole haittavaikutuksia juuri lainkaan. Onneksi oma olo korjaantui helposti tyroksiinilla, mutta sympatiat on kyllä juuri teidän puolella, joita T3-hoito auttaisi. Toivottavasti sinä saat apua vointiisi. Mielenkiinnolla odotan kesän aikana keräämiesi juttujen lukemista. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava! ♥️ Olipa hyvä, että sinun kilpirauhas ongelmasi hoitui noin hyvin. Minäkin kokeilin tyroksiinia pitkään, mutta ei se auttanut. Vaikka labra-arvot korjaantuivat niin olo pysyi huonona. Kiitos kun ymmärrät ♥️

   Oikein hyvää sunnuntai-illan jatkoa sinne teillekin!

   Poista
 14. Aika palio mätää on nykyyses terveyrenhoiros tai pikemminki sairaurenhoitojärijestelmäs. Ystävän sukulaane o lääkäri. Oli yks vuasi kehunu just palannehensa vuaren kolomannelta ulukomaanmatkalta, ilimaaselta sellaaselta. Lääketeheras oli matkat kustantanu, ku oli kirijootellu nii palio jonku lääkkehen risettiä mailmalle. Teki luatettavan vaikutuksen. Muulla ei oo väliä ku lääkemyynnillä, mikä tiätysti halutahan pitää harvojen ja valittujen käsis. Oikia ruakavalioki hoitaas monta sairautta, mutta jäis pillerit myymätä. Toivottavasti tokenet ja saat avun ongelmihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on just se ongelma. Laillista korruptiota. Jos kilpirauhaspotilas,reumaatikko, korkeat kolesterolit omaava tai joku muu paranee ruokavaliolla ja luontaistuotteilla se on lääketehtaiIle iso menetys. Eivät tietenkään tapa lypsävää lehmää. Onneksi ihmiset ovat fiksuja ja ovat alkaneet tiedostaa tämän. Jospa siihen tulisi muutos vielä joskus.

   Kiitos ja oikein mukavaa loppukesää sinulle!

   Poista
  2. Tuo on just se ongelma. Laillista korruptiota. Jos kilpirauhaspotilas,reumaatikko, korkeat kolesterolit omaava, Marevanin käyttäjä tai joku muu paranee ruokavaliolla ja luontaistuotteilla se on lääketehtaiIle iso menetys. Eivät tietenkään tapa lypsävää lehmää. Onneksi ihmiset ovat fiksuja ja ovat alkaneet tiedostaa tämän. Jospa siihen tulisi muutos vielä joskus.

   Kiitos ja oikein mukavaa loppukesää sinulle!

   Poista
 15. Kylläpä ilahduin postauksestasi kun pitkästä aikaa semmoinen lukuluetteloon ilmestyi.

  Uskomaton hässäkkä tuo kuvailemasti lupakäytäntö, ihan puhdas farssi.
  Toivottavasti saat nyt avun ja helpotuksen, kipujen kanssa on niin raskasta elää.
  Juttujasi ja kuviasi odottelen minäkin innolla.
  Hyvää vointia sinulle Päivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanaa kuulla.♥️ Joo, eihän sitä uskoisi että Suomessakin on ohituskaistat käytössä tällaisissa asioissa. Moni ei edes usko, että tällaisia farsseja Suomessa on. Suomessa kun on maailman paras terveydenhuolto...

   Oikein hyvää loppukesää sinullekin!

   Poista