lauantai 15. syyskuuta 2018

HAASTATTELUSSA

Näin blogin syntymäpäivän alla on sopiva aika haastattelulle – vähän niinkuin paremmissakin piireissä. Sain nämä innostavat kysymykset Hirnakalta Hirnakan torppa -blogista. Kiitos!

Ensimmäisen haastattelun annoin silloin
kun tyttäreni koululäksynä oli haastatella vanhempia heidän kouluajoistaan.

Sitähän tuntee itsensä tärkeämmäksi kuin onkaan kun saa antaa ihan oikean haastattelun. Toista kertaa elämässäni. Ensimmäisen haastattelun annoin silloin kun tyttäreni koululäksynä oli haastatella vanhempia heidän kouluajoistaan. Muistaakseni siinä kysyttiin lempiainetta koulussa. Taisin vastata, että käsityöt ja kuvaamataito. Kerroin myös, että kun olin pieni, koulussa oli voinapit. Ne oli kääritty samanlaiseen paperiin kuin isot voipaketit nykyään. Pidin niistä. Saattoi siinä haastattelussa jotakin muutakin olla, mutta nyt Hirnakan esittämiin kysymyksiin bloggaamiseen liittyen.


Bloggaa tässä nyt sitten...

Hirnakka: Miltä tuntui ensimmäinen yhteydenotto blogiyhteistyön/lehtijutun/tms merkeissä?

Kun minua pyydettiin Kotiblogit-lehden syysnumeoon 2017 mukaan, ajattelin, että onpas niillä jutunaiheet vähissä. Päätin kuitenkin osallistua, koska pidän kirjoittamisesta. Voihan siellä yksi juttu olla tällaisesta keskeneräisestäkin, nuoresta puutarhasta. Pyyntö ilahdutti, vaikka koinkin sen tulleen ihan väärään osoitteeseen. Oli hauska osallistua ja oppia uutta.

Hämmästyin todella kun minut kutsuttiin STT:n Viestintäpalveluiden bloggaajalistalle. En olisi uskonut, että näin pieni blogi pääsee mukaan. Mielenkiinnosta lupauduin. Olen hyvin valikoiva blogiyhteistyön suhteen. Yleensä en blogiyhteistyötä tee, mutta nyt innostuin. Eräs asia osui ja upposi. Kuulette siitä lähiaikoina. 


Hirnakka: Onko blogeilla ylipäätään mielestäsi edessään loistava tulevaisuus vai hiljalleen hiipuminen tai peräti unohduksen lumet? Blogithan ilmiönä ovat olleet jo kauan, miten näet niiden muuttuvan tässä muuttuvassa maailmassa?


Joskus bloggaaminen kaivetaan naftaliinista,
tuunataan uudenlaiseksi
ja siitä tulee Se juttu. 

Intuitioni on, etteivät blogit häviä. Ajat muuttuvat. Joskus bloggaaminen kaivetaan naftaliinista, tuunataan uudenlaiseksi ja siitä tulee Se juttu. Ei samanlainen kuin meillä nyt, mutta jotakin tuoretta. Monimuotoisempaa. Yhteisöllistä.

Kellosepät olivat varmaan vielä jokin aika sitten lähes puilla paljailla kun ihmiset luopuivat kelloistaan ja alkoivat katsoa ajan kännyköiltään ja tietokoneiltaan, mutta kuinkas sitten kävikään... Rannekellot palasivat isoina ja näyttävinä – osa myös huikean kalliina nayttelyesineinä. Ehkä niin käy blogeillekin.

Kirjoitusvimma tuskin katoaa. Tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti, jos joku palvelun tarjoaja ottaa teknisesti harppauksen eteenpäin. Käytettävyydessä on paljon kehittämismahdollisuuksia enkä tarkoita nyt ainoastaan ilmaista Bloggeria, vaan blogialustoja yleisesti. Teknisesti paremmalla blogialustalla olisi tilausta.


Vielä ehdit osallistua arvontaan täällä

Lämpimästi tervetuloa, Sari, Heidi Valkoista salviaa -blogista, Sanna P ja Blogit.fi -sivuston kautta liittyneet lukijat! Toivottavasti viihdytte juttujeni ja kuvieni parissa.

8 kommenttia:

  1. Oi miten kiva kun vastasit. Uteliaisuushan tässä heräsi oitis, jotain on arvatenkin tekeillä. Kivakiva !
    Voi herttinen kun on söpö kissan killinki, samaa näköä kuin meidän Oscarissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentistasi, Hirnakka! Inspiroiviin kysymyksiin oli kiva vastata. Ei täällä mitään suurta ole suunnitteilla, mutta yksi tosi mielenkiintoinen pikku juttu :)

      Kuvat Onnelista ovat viime vuodelta, mutta söpö se on edelleenkin, vaikka ei enää niin pieni. Terveisiä Oscarille ♥

      Poista
  2. Hyvä pointti teknisesti toimivammasta blogialustasta! Olen samaa mieltä tästä. Blogger ei kehity nykyään käytännössä lainkaan. Kuva- ja videosisällöt ovat nyt kuumin hitti, mutta toivoisin että myös tekstisisällölle olisi edelleen paikka somessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, samaa minäkin toivon. Jotta blogeja voitaisiin kehittää, mielestäni esimerkiksi tiedon haku blogista pitäisi saada selkeäksi ja käteväksi. Erityisen tiedon haku on nykyisellään tosi kömpelöä. Siirtymiset sivulta toiselle ovat monesti aika sekavia myös. Ja paljon mentäisiin eteenpäin kun Blogger lakkaisi oikuttelemasta. Siinä nyt toivomuksia ensi alkuun :)

      Poista
  3. Siitä oikuttelusta, minulla meni heti jumiin asettelun tallennus. Hups, tapahtui virhe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttua. Yhtäkkiä joku toiminto vaan lakkaa näkymästä ja palaa kun on ehtinyt jo menettää toivonsa sen suhteen tai sitten ei palaa... Hups vaan :(

      Poista
  4. Kiitos kovasti tervetulotoivotuksista, ilo on kokonaan minun puolellani. Viihdyn varmasti :)

    Pidin myös kovasti yksittäispakatuista voinapeista :) Ja olen samaa mieltä kanssasi, että entistä paremmille blogialustoille olisi tilausta. Blokkaan itse Wordpressissä ja pidän kyllä kovasti alustan helppokäyttöisyydestä. Mutta toiminnallisuuksia saisi olla enemmän. Ehkä se on myös niin, että nälkä kasvaa syödessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :)

      Niin, kotona voi oli isossa paketissa eikä näyttänyt ollenkaan niin söpöltä. Voitelin näkkärin aina siltä puolelta, jossa oli koloja. Sai enemmän voita, mutta kotona piti voidella sileältä puolelta, ettei voita kuluisi niin paljon :)

      Itse tunnen hyvin vain Bloggerin, mutta erilaisia blogeja lukeneena toivoisin näppärämpiä ratkaisuja esim. vanhojen juttujen etsimiseen yms. En ole vielä päässyt vierailemaan sellaisessa.

      Poista