sunnuntai 27. toukokuuta 2018

KÄSVÄSKY

Nainen ei lähde mihinkään ilman käsilaukkua. Viherpeukalo ei edes puutarhaan. Lompakolla siellä ei tee mitään eikä kirjastokortillakaan, mutta kunnon käsväsky on silti oikea aarre. Sieltä löytyvät niin istutuslapio, sakset kuin sekatööritkin, juomapullo, voikukkarauta ja roskapussi. Löytyypä sieltä pipettipullokin kiperiä tilanteita varten.


Ajattelin aluksi,
etten ehkä tulisi käyttäneeksi sitä.

Oman puutarhakäsilaukkuni ostin kun halusin pienen puuvartisen talikon ja istutuslapion ja tuo ruusukuvioinen laukku kuului samaan settiin. Ajattelin aluksi, etten ehkä tulisi käyttäneeksi sitä. Minulla oli ollut tapana kantaa tarvitsemani työkalut mukanani sinkkiämpärissä. Joskus olen kokeillut myös vyötäisille kiinnitettävää kangastaskua.

Nyt nautin kun mukanani on lähes kaikki tarpeellinen. Ei tarvitse erikseen lähteä hakemaan saksia kun ohi kulkiessaan huomaa siistimisen tarpeessa olevan juurimaton reunan eikä pikkuroskia tarvitse kerätä taskun pohjalle. Sekatöörejä tarvitsee aina silloin tällöin yllättävissä paikoissa ja voikukkaraudalle on käyttöä aina.

Saksia ei tarvitse etsiskellä, sillä ne on helppo sujauttaa käsilaukun ulkotaskuun. Taskuja tässä käsilaukkumallissa onkin paljon ja ne ovat sopivan kokoisia.


Enää ei puutu muuta kuin kylmälaukku
herkullisine voileipineen ja juomineen.

Käsväskyn lisäksi nappaan mukaani pari sinkkiämpäriä: toinen kiville, toinen rikoille. Tällä varustuksella pärjään pitkälle kun kottikärryissä on vielä talikko ja lapio. Enää ei puutu muuta kuin kylmälaukku herkullisine voileipineen ja juomineen. Tai miten olisi makuupussi? Ihan niin pitkällä en kyllä vielä ole.

26 kommenttia:

 1. Minullakin on kuin "laukku" kun puutarhaan menen,ilman sitä saisi kuljetella työkaluja monia kertoa edestakas, joten hyvä keksintö! Mukavaa sunnuntain jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaikka puutarhassa on mukava kuljeskella, niin jatkuva työkalujen hakeminen ei olekaan niin hauskaa. Laukusta tai jostain sen sellaisesta on iloa myös puutarhapäivän jälkeen kun pitää viedä tarvikkeet pois. Eivät ole hujan hajan pitkin puutarhaa :)

   Kiitos, hyvää viikon jatkoa sinulle, Esther!

   P.S. Huomasin nämä kommentit vasta nyt tiistaina. Blogger oli yhtäkkiä lakannut ilmoittamasta näistä sähköpostiini ja luulin, ettei kukaan ole kommentoinut. Sitten olikin iloinen yllätys kun sattumalta näin kommentit. :)

   Poista
 2. Oivallinen käsveska ja huomattavasti kauniimpi, kuin perinteinen ämpäri tykötarpeineen. Tuollaiselle olisi käyttöä minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between! Tuo ruusukuosi sopii minusta aika kivasti puutarhaan :) Ja hyvin säästää aikaa kun työvälineet ovat aina mukana, eivät aina ihan vieressä, mutta samalla puolella pihaa sentään.

   Poista
 3. Onpa näppärän ja kivan oloinen kassi:) Viimeiset lauseet saivat naurua täällä aikaiseksi - ihanaa olla innostunut♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, SisustEllen! :D Tykkään välillä vähän höpsötellä :) Ja totta: on ihanaa olla innostunuut, varsinkin kun on teitä ihania lukijoita, jotka sen ymmärrätte :)

   Poista
 4. Ihan väsky sinulla. Minulla on musta kassi, lieneekö Fiskarsin. Siinä on tykötarpeet. Nykyään myös pieni limsapullo, johon kerään lehtikotiloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisu! Limsapullon on varmasti ihan välttämätön olla ihan lähellä, jos on kotiloita saanut riesakseen. Niitä ei viitsisi toiselle puolelle pihaa lähteä erikseen kuskaamaan. Toivottavasti helteet hillitsevät niiden touhuja!

   Poista
 5. Minulla on ämpäri ja kottikärryt jossa on talikko ja lapio, vähemmällä varustuksella ei pärjää. Lepotuoli ja juotavaa vielä kun saisi mukaan, kuka kehittäisi kottikärryihin juomatelineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aikamoinen määrä työvälineitä tarvitaaan eikä ilman kottikärryjä mitenkään pärjää. Hyvä idea! Aisojen väliin istuisi ihan passelisti kaunis lokerikko, johon saisi laittaa juomapullon ja pieniä tarvikkeita. Irrotettava sen toki täytyisi olla, ettei samalla kippaisi kaikkea mullan mukana :) Lepotuolin voisi avata kuin auditorion istuimen sitten kun on kipannut kottikärryt pystyyn. Heh-heh!

   Poista
 6. Kyllä olisi laukku tarpeen täälläkin... tai ehkä jättiläismäinen vyölaukku. Aina ennen keväisin ja syksyisin (sekä viime kesänä) on ollut sen verran viileää, että kaikki tykötarpeet ovat kulkeneet pihatakin taskuissa. Minulla tuppaa kaikki tavarat jäämään matkan varrelle ja takki on siitä hyvä, että tarvikkeet saa sujautettua nätisti taskuun käden ulottuville. Tämän kevään lämmössä takki on kuitenkin ollut ihan liikaa ja monta hommaa onkin jäänyt odottamaan sitä, että olen paikalla oikean työvälineen kanssa. Ämpäriä kokeilin ja huomasin jossain vaiheessa jättäneeni sen tarvikkeineen toiselle puolelle pihaa. Oppisinkohan käyttämään laukkua, jos se olisi yhtä nätti kuin sinulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä viime kesänä hoksannut, miten käytännöllinen se laukku on. Se oli minulla vain varastossa. Eihän se tietenkään aina ihan käden ulottuvilla ole niinkuin vyölaukku, mutta samalla puolella pihaa kuitenkin. Minulle vyölaukku on liian kuuma ja liian pienikin se on. On se vähän tielläkin kumarrellessa.

   Tuo kassi on minusta taskujen ansiosta parempi kuin ämpäri ja vielä kun joku keksisi siihen luoksetulo-ominaisuuuden, se olisi täydellinen. :)

   Poista
 7. Mielenkiintoinen idea - tähän mennessä työkalut on kulkeneet taskussa tai ämpärissä mukana, mutta tuossa väskyssä on jo innovaation makua! Harkitaan soveltavaa käyttöönottoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kottikärryt ovat jääneet vähän lapsenkenkiin. Siistijöillä on tehokkaan näköiset kärrynsä, niin miksei meilläkin voisi olla :) Siihen asti täytyy tyytyä tuohon käsilaukkuun.

   Poista
 8. Onpa hieno väsky ja hyvän kokoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itse miten toimiva se kaiken lisäksi on. Paljon näppäriä taskuja, joihin tavarat eivät kuitenkaan huku näkymättömiin. Vieläpä riittävän tilavakin, vaikka ei ole kauhean suuri.

   Poista
 9. Olisi ehdottoman tarpeellinen! Aina kaikki tarvittavat työkalut ovat pihan toisella puolella. Varsinkin nokkoset aina osuus silmiin, kun hanskoja ei ole mailla halmeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tutulta kuulostaa. Ei tuokaan aina ole aivan käden ulottuvilla kun oikein innostuu ja lähtee voikukkaraudan kanssa menemään pitkin pihapiiriä. Pitäisi varmaan olla sellainen koira, joka kantaisi laukkua mukanaan :) Rosea ei tosin kannata opettaa kun laukku on yhtä suuri kuin koirakin :)

   Poista
 10. Tuo on silmää hivelevä ja ihan kätevä! Kömpelöä on tämä tyyli, jossa tavaroita kuljetellaan kolhiintuneissa kottikärryissä, mutta väskyä ei ole vielä osunut kohdalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko! Eihän tuo käsilaukku kaikkea ratkaise, mutta hirveän tyytyväinen siihen olen. Kannattaa kokeilla, jos joku sopiva väsky osuu kohdalle. Niinhän ne on miehilläkin rakennuspakkkinsa :)

   Poista
 11. Ihana postaus!
  Mä kuljettelen kaikkia työkaluja juurikin sinkkiämpärissä. Lisäksi on sinkkiämpäri rikoille ja kottarit samoin varustein. Mähän taidan tarvita myös tuollaisen käsväskyn. Ja joskus se makuupussikin olisi tarpeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Kiva kuulla, että pidit jutusta! Sinkkiämpäri on kyllä kaunis, mutta laukun taskut tekevät siitä vielä kätevämmän. Ilman sinkkiämpäriä en silti minäkään pärjää. Se on rikoille oikein sopiva. Miten olisi matkalaukku? ;) Sinne sopisi makuupussit ja kaikki :)

   Poista
 12. Ihana käsveska sinulla, jossa tärkeimmät puutarhurin tykötarpeet kulkevat kätevästi mukana!
  Minulla kaikki on suloisessa sekamelskassa pitkin pihaa, kun saatan unohdella niitä sinne ja tänne työntouhussani. 😅 Vielä ovat löytyneet, vaikka toisinaan on saanut pitkän tovinkin niitä etsiä. Ehkäpä olisi minunkin aika hommata itselleni puutarhurin laukku. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaaru! Siinähän se just onkin, että kun hommat oikein imaisevat mukaansa, niin eihän sitä siinä hötäkässä malta lähteä viemään työkaluja paikalleen - ellei sitten lähellä satu olemaan kunnon käsväsky tai veska :)

   Niin, rakentajilla on työkalupakkinsa ja ompelijoilla ompelupakkinsa, niin miksei puutarhurilla sitten laukkunsa - ruusukuosiin tietysti ;)

   Poista
 13. Ihana tuo käsiveska. Minulla ongelma juuri se, että kun kulkee pitkin pihaa niin aina joku tavara on väärässä paikassa ja pitää hakea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hilu! Yllättävän paljon työkaluja sitä puutarhassa tarvitseekin ja ne tosiaan tahtovat olla aina missä milloinkin. Tuo käsveska auttaa ainakin jonkin verran asiassa, vaikkei sekään ihan aukoton ratkaisu pulmaan ole. :)

   Poista