tiistai 20. helmikuuta 2018

SUKSET RISTISSÄ

Olen tumpelo Pirkanmaalta. Olen seurustellut Bloggerin kanssa puolisentoista vuotta, mutta nyt meillä ovat alkaneet sukset mennä ristiin. Ongelma ei ole kovin suuri eikä vakava, mutta kiusallinen.

Kaikista ikävintä on se, että etusivuni blogiluettelossa eivät näy kaikki blogit, joita seuraan. Ei näy, vaikka uusia päivityksiä tulisi kuinka usein tahansa. Olen tarkistanut asetuksista, että kaikissa lukee "julkinen".

Muutama blogi on sellainen, että luettelossa näkyy iänikuisen vanha postaus, vaikka uusia olisi tarjolla kuinka paljon tahansa.

Olen tehnyt kaikki temput,
jotka olen keksinyt.
Odottanut ja toivonut.

Olen tehnyt kaikki temput, jotka olen keksinyt. Lopettanut seuraamisen ja liittynyt uudestaan. Ainakin kolmeen kertaan. Poistanut koko blogiluettelon ja asentanut uudestaan. Tarkistanut, että osoitteet ovat varmasti oikein. Odottanut ja toivonut.

Apuakin olen saanut, mutta mikään ei tunnu tepsivän.

Toinen ongelma on Bloggerin kummallinen käytös silloin kun haluaisin lukea jonkun toisen blogia klikkaamalla blogin nimeä Lukemistosta. Silloin Blogger saattaa päättää piilottaa blogin. En ymmärrä.

Sitä paitsi jos minä saisin valita,
laittaisin Lukemiston luettelon
aakkosjärjestykseen
ihan niin kuin mausteet. 

Mitä enemmän blogeja yritän aukoa Lukemistostani, sitä enemmän Piilotetut blogit -luettelo kasvaa. Onneksi se ei piilota niitä niin vaikeaan piiloon, etten saisi niitä auki. Ja huh, uudet postaukset saan silti ihan normaalisti – paitsi joistakin.

Sitä paitsi jos minä saisin valita, laittaisin Lukemiston luettelon aakkosjärjestykseen ihan niin kuin mausteet. Siis niin, että ne olisivat A:sta Ö:hön eikä muutama sekalainen blogi alkuun ja sitten loput hyvässä järjestyksessä. Aakkosjärjestyksestä ne olisi helppo löytää – ja näyttäisi siistiltä ;). Mutta ei minulta ole kysytty mitään.

Ymmärtäisin, jos eri alustalla tehdyt blogit olisivat erikseen, mutta eivät ne niin ole. En keksi, mikä logiikka siinä voisi olla. Tarkoitan siis sitä Lukemistoa, joka aukeaa Bloggerin puolelta. Teille näkyvä blogilista on sellaisessa järjestyksessä, että tuorein postaus näkyy ylimpänä. Niin, näkyy jos näkyy.

Onneli on parhaansa yrittänyt, mutta ei sekään ole osannut auttaa, vaikka diginatiivi onkin.

En haluaisi, että
juttujeni kommentointi
on niin monimutkaista.

Suhteemme alku oli vaikea. Tuli se kauhea Google+ -hässäkkä, josta onneksi selvisin. Se minua vain ihmetyttää, että miksi kommentoidessa kysytään, että onko kommentoija robotti. Minä en ainakaan ole sellaista asetusta laittanut, en ainakaan tiedä laittaneeni. Saisinko sen joistakin asetuksista pois? En haluaisi, että juttujeni kommentointi on niin monimutkaista. En toki tiedä sitäkään, keneltä kaikilta tällaisia robottijuttuja kysellään. Mieheltäni ainakin. Hän seuraa blogiani kännykällä. Onneksi hän sentään voi sanoa kommenttinsa minulle ihan kasvokkainkin.

Mitä voisin tehdä? Olisin kovin kiitollinen avustanne!

Parhain terveisin Tumpelo

14 kommenttia:

 1. Haitallisia ongemia nuo. Itselläni ei toiminut joku blogi " lue" painikkeella vaan piti ottaa url osoite käyttöön.Se robotti kysely taitaa olla bloggerin tekosia, minulla se on myös, mutta en koe sitä haitallisena kun kommentoin muihin sillä paljon on myös roskapostia mitä voi ilmetä blogiin ym. Olen myös joutunut tekemään uuden blogin 2 kertaa, ekan kaappasi joku osoitteen, kun ipadilla katsoi meni vieraalle sivulle ja toisen kerran en saanut muokattua sisältöä, joten alusta tässä on aloitettu jonkun kerran, mutta ei anneta periksi :) Muuta en osaa auttaa. Tsemppiä blogin kanssa! Ja ihana tuo kisulisi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh! :( Ei auttanut tuo URL-osoitteen laittaminenkaan. Blogger lisää jostakin kumman syystä osoitteen loppuun feeds/posts/default ja sitten vaan toteaa, että hups, ei löydy mitään. Jos kirjoitan tuon varsinaisen osoitteen nettiin, sivusto aukeaa ok.

   Suurimmalla osalla blogeista tuota robottikyselyä ei tule, niin siksi on outoa miksi se jonkun harvan kohdalla sitten tulee :-O.

   Voi, kylläpä sinulla onkin ollut ongelmia blogin kanssa! Nämä minun ongelmani ovat noihin verrattuna aivan mitättömiä. Olisi aivan kamalaa aloittaa kaikki alusta!

   Kiitos, Esther Helmiä! Joo, ei voi periksikään antaa. Kissa on noista kuvista jo paljon kasvanut, mutta ihanahan se edelleen on :)

   Poista
 2. Ompa outua. Muutaman kerran on mullaki plokkeri kiältäytyny aukaasemasta jonku plokia, mutta seuraavalla kerralla ei oo ongelmaa ollu. Haen melekee kaikki plokit aina osootteesta ja lisään ulukoasun kautta luettelohon. En siis paina lue nappia ja kaikki muutamaa plokia lukuhunottamatta, aakkosjäriestykses.
  Mä ainaki pystyn lukemahan iliman ropottikyselyjä sun plokia. Muutamis muis ropotit on käytös. Joskus plokkeri tuntuu sotkeentuvan omihi piuhoohinsa omia aikojansa, mutta sotkut tuntuu oikeevanki itteksensä. Empä osaa auttaa.....aurinkoosin terveesin, toine Tumpelo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa tosiaan. Muutama blogi korjaantui kun asensin koko helahoidon alusta alkaen uusiksi, mutta Puutarhurin maja -blogi ei korjaantunut itkemälläkään. Se tässä kummallisinta on, että se toimi ensin ihan ok, mutta joskus joulun tienoilla lakkasi toimimasta.

   Huh, hyvä ettei se sentään kaikilta kysele niitä robottihommeleita! On niistä kuulemmma jotakin hyötyäkin, mutta silti en niitä haluaisi omaan blogiini.

   Kiitos vertaistuesta! Se vähän lohduttaa :)

   Poista
 3. Aika samoin kommentoisin, kuin Navettapiikakin. Blogger käyttäytyy välillä varsin omituisesti ja omavaltaisesti, mutta useimmiten tilanne on korjaantunut hetken kuluttua itsestään. Ongelmista olen saanut apua muilta bloggareilta, joten siinä mielessä niistä on hyvä kertoa. Usein myös moni muu on samalla hyötynyt annetuista ohjeista. Valitettavasti en nyt osaa sinua ongelmassasi auttaa.
  Jonkun kerran olen ottanut robottikyselyn käyttöön. Lähinnä silloin, kun blogiin on tullut häiritseviä kommentteja. Onneksi niin on käynyt tosi harvoin. Toisella kertaa sama henkilö kiusasi useampaa blogia.
  Pääsen lukemaan blogiasi ilman robottikyselyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between! Hyvä tietää, että muillakin on samantyyppisiä pulmia. Olen nimittäin miettinyt, että jäikö siitä alun Google+ -hässäkästä jotain ongelmia mulle. Ehkä se ei siitä sitten johdu.

   Toivon tosiaan, että ongelmat ovat väliaikaisia, sillä nyt Bloggeri keksi mulle uuden jutun. Se näyttää yhden blogin pikkukuvan jättikokoisena :-o

   Kiva kuulla, ettei blogini vaadi sinulta robottijuttuja. Nyt olen oppinut senkin, että robotin voi itse laittaa päälle. Aion käydä tutkailemassa onko minulla jotain häikkää niissä asetuksissa.

   Kiva, että häiritsevät kommentit ovat tosi harvinaisia. Muutenkin täällä puutarhablogeissa pyörivät vaikuttavat erityisen fiksuilta :)

   Poista
 4. Äläpäs nyt moiti itseäsi. Olet hyvin pärjännyt blogi-maailmassa! Minä käytän aina minun huippuammattilaisia (Milla ja Jonna) blogiin liittyvissä ongelmissa tai uudistuksissa. Jos haluat, voit ottaa tyttöihin yhteyttä. Me tehdään yleensä niin, että annan tunnukset tytöille ja he tekevät etänä homman. Vaikka puhelimitse. Siinä puhelun aikana tytöt näpyttelevät ja korjailevat ongelmia. Jos pystyvät. Ei ole vielä tullut ongelmaa, jota he eivät olisi ratkoneet. Molemmilla on vuosien kokemus blogeista ym ym...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena, loistotarjouksesta! Katson kuinka paljon ongelmat ratkeavat näillä neuvoilla, joita olen saanut. Sitten lopuissa voisin kääntyä huippuammattilaisten puoleen :) Sinulla on niin hieno blogi, että uskon heidän tosiaan pystyvvän vaikka mihin!

   Poista
 5. Hups! Taidan olla osasyyllinen tähän ongelmaan. :) Mun blogin kohdalla ongelma on hyvin todennäköisesti vain blogissani, eikä bloggerissa tai sinun taidoissasi. Blogini on WordPress alustalla ja olen rakentanut tuon bloggerin lukijawidgetin siten, että se ohjaa tyhjän blogger-blogin kautta WordPress blogiini. Feedini eivät näytä toimivan läheskään kaikissa blogeissa. Aion poistaa koko lukijat widgetin, kun en saa sitä millään pelaamaan oikein. Vähän harmillistahan se on kun suurin osa puutarhablogeista ja blogien seuraajista on bloggerissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! No, nyt ymmärrän miksi se sinun blogisi kohdalla näyttää tyhjää. Olisi tosin luullut, että asia ratkeaa kun käytän URL-osoitetta enkä Lue-painiketta, mutta ei se ratkennut.

   Toivotaaan, että ongelma poistuu sinun tekemilläsi muutoksilla, sillä sinulla on niin kaunis ja kaikin puolin hyvä blogi, etten halua jäädä siitä paitsi!

   Poista
 6. Etusivun blogiluettelo taitaa olla siinä mielessä ikävä, että käsittääkseni se ei päivity itsestään. Jos alat seuraamaan uutta blogia, blogi ilmestyy kyllä lukemistoon, mutta blogiluettelossa se näkyy vasta kun käyt itse lisäämässä sen sinne. Tosin sanoit että olet poistanut luettelon ja lisännyt sen uudelleen. Jos luettelo tyhjenee poiston yhteydessä ja jouduit lisäämään uudestaan ne blogit jotka haluat listassa näyttää, sen olisi pitänyt kyllä korjata ongelma. Tuota ei kannata huvikseen kokeilla, koska jos olet lisännyt listaan myös blogeja muualta kuin bloggerista, ne pitää muistaa lisätä yksi kerrallaan takaisin. Tiedän, koska kokeilin juuri :D Järkevämpää lisätä uusia blogeja vanhalle listalle aina sitä mukaan kun alkaa uuden seuraajaksi, tai huomaa jonkin puuttuvan blogilistalta.

  Sinun blogissasi ei kysytä onko kommentoija robotti. Niissä blogeissa, missä sitä kysytään, blogin kirjoittaja on laittanut toiminnon päälle.

  Muissa en valitettavasti osaa auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh-hoh! En ole tuota tiennytkään. Hyvä kun kerroit! Niinhän se on, että sen luettelon saa koottua haluamallaan tavalla. Hyvä ominaisuus sinänsä, mutta pitää nyt vain oppia muistamaan tuo. Luulin, että kun siihen rastittaa kaikki lukemani blogit, niin asia ratkeaa sillä. Nyt vasta tajusin, että pitää vielä käydä napsauttamassa valitse kaikki -toimintoa.

   Kiitos myös tuosta huomiosta, että koko listan poiston yhteydessä häviävät esim. lehtien kautta ilmestyvät blogit. Täytyypä käydä napsauttelemassa ne takaisin.

   Hyvä kuulla, ettei sinultakaan kysellä robottihommeleita. Ehkä mieheni on vain poikkeus ;) Voi olla, että se johtuu mobiililaitteesta.

   Kiitos, Pihan vuosi! Vastauksestasi oli paljon apua!

   Poista
  2. Mukava kuulla että ongelma ratkesi ja hyvä jos että minusta oli apua.

   Poista
  3. Oli hyvinkin apua! Kiitos vielä kerran!

   Poista