perjantai 20. lokakuuta 2017

KYSY MITÄ VAAN

Ei mitään uutta auringon alla. Olen pari kertaa kuunnellut radiosta Kysy mitä vaan -ohjelmaa ja olenpa törmännyt samaan joskus netissäkin. Nappasin idean. Kiitokset hänelle, joka tämän hauskan idean on keksinyt!

Kysy siis mitä vaan Kukka & Kaali -blogin aihepiiriin liittyvää. Vastailen kysymyksiin talven aikana.

Kysyin pitkään itseltäni millainen tästä päivänliljasta 'Gentle Shepherd' mahtaa tulla minun puutarhassani. Kysymykseni jäi vastausta vaille, sillä ehdin paikalle aina vasta silloin kun kukka toisensa jälkeen oli jo kuihtunut.

Huomaa kuitenkin, etten ole ammatiltani puutarhuri, joten kasvatusohjeita ja sen sellaisia ei kannata kysyä - tai tietysti kysyä aina voi, mutta voin vastata vain miten minä itse toimin.

Odotan mielenkiinnolla kysymyksiänne.

14 kommenttia:

 1. Jaaha, pitääpä ihan miettiä visaisia kysymyksiä. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, minusta on kiva saada vähän pähkäiltävää :) Mietin jo tässä, että jos kysymyksiä ei tulekaan, niin joudun keksimään kysymykset itse :D

   Kiitos samoin, hyvää viikonvaihdetta sinnekin!

   Poista
 2. Pannaanpas mietintämyssy piähän ja mietitään kysymystä! Mukavoo sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä jännityksellä odotetaan kysymyksiä, helppoja tai vaikeita :)

   Kiitos samoin, hyvää päivän jatkoa!

   Poista
  2. Kysympä siulta, tietkö suunnitelmat paperille ja totteutatko ne sitten niin! Ja onko inhokki kasveja!

   Poista
  3. Ai että, miten mukavia kysymyksiä! Heti lähtivät ajatukset surraamaan :) Molemmat ansaitsevat oman postauksensa, joten perästä kuuluu. Kiitos, Ulla!

   Poista
 3. Annoitpas meille hauskan mahdollisuuden! :) Minua kiinnostaisi tietää miten ja missä säilytät puutarhanhoitotarvikkeitasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna, hyvästä kysymyksestä! Nyt minun täytyykin napsia muutamia kuvia juttua varten. Teen kokonaisen jutun tästä aiheesta jossain vaiheessa. Tosi kivaa miettiä postausta välillä näin päin, siis toisen ideasta käsin :) Tästä tulee hauskaa!

   Poista
 4. Puutarhasi aikaisimmat ja myöhäisimmät kukkijat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että saan teiltä kivoja kysymyksiä :) Kiitos!! En itse olisi tällaistakaan tullut ajatelleeksi. Nyt on monta hauskaa aihetta pohdittavaksi. Palataan asiaan :)

   Poista
 5. Hauska idea. Ulla ehtikin jo esittämään mielenkiintoisen kysymyksen siitä, miten teet ja toteutat suunnitelmasi. Täytyypä pähkäillä tulisiko lisää kysymyksiä mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että tästä tulee kivaa :) Pää kyllä pursuilee juttuaiheita, mutta välillä on tosi hauska pohtia asiaa ja kirjoittaa toisen kysymyksestä käsin.

   Jos tulee mieleen joku kysymys, laita ihmeessä. Se ilahduttaa kovasti :)

   Poista
 6. Hej, tämä kysymys ei liity puutarhaan mutta haluaisin kysyä ihmiseltä joka tietää jotain kukista seuraavaa:
  Ystäväni naapuri asuu ulkomailla noin 4 kk per vuosi ja tuo KAIKKI kukat ystäväni luokse koska hän pelkää että kukat eivät selviä hengissä jos he eivät saa asua jonkun kotona missä kukat saavat tarpeeksi happea. Pitääkö tämä asia paikkansa, en ole koskaan aikaisemmin kuullut tällaista..... kiitos etukäteen vastauksesta?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksestä! Kuten jo mainitsinkin, en ole asiantuntija. Sen toki kasveista tiedän, että ne tuottavat happea. Hapen takia niitä ei siis tarvitse kenenkään kotiin hoitoon loman ajaksi rahdata. Sen sijaan kasvit tarvitsevat hiilidioksidia. Sen takia jotkut juttelevat kasveilleen. Hiilidioksidia tuntuu ympäristössä olevan jo liikaakin, joten hyvin kasvit senkin puoleen pärjäisivät.

   Voi olla, että kasvit voivat paremmin kun ne ovat hoitajan kotona, jolloin niiden kastelu ei pääse niin helposti unohtumaaan. Jos joku kasveista näyttää kuivalta tai muuten huonovointiselta, tilanteeseen voi nopeasti reagoida. Voi toki olla niinkin, että silmä tottuu lurpahtaneisiin lehtiin :)

   Poista