sunnuntai 27. marraskuuta 2016

HEI, INTO JA TARMO!

Voi, miten kiva oli tavata teitä pitkästä aikaa! Sehän oli silloin marraskuun 23. päivänä kun oli oikein harmaata ja koleaa ja ulkona tihkutti vettä.

Mieheni sanoi sinä päivänä, että hän on tilannut sorakuorman. Siitä riittäisi minunkin tarpeisiini, jos vain haluan. Ai haluanko? Minäkö? Miksen haluaisi kun olen koko kesän siitä haaveillut? En vain ole tullut siitä maininneeksi kun onhan miehellä ollut tässä hommaa, muutakin kuin soran tasaaminen pihaan.

Katsahdin ulos - ja siellähän te jo olitte odottelemassa minua. Siitähän riemu repesi! No, ei muuta kuin villasukat ja saappaat jalkaan, vähän villatakkia väliin ja ulos. Ja vielä seuraavana päivänä sama juttu. Mies nimittäin innostui tilaamaan soraa (tarkemmin sanottuna kivituhkaa) vielä toisenkin kuormallisen kun näki miten onnelliseksi siitä tulin. Seuraavana päivänä satoi räntää, mutta niin sitä vaan ahkeroitiin.

Onhan se aivan mahtavaa kun saatiin laitettua tien reuna siistiksi. Olin haaveillut, että saisin tien varren istutusalueen reunaan kaistaleen juurimattoa ja sen päälle soraa. Eivät sitten juuririkkakasvit pääsisi kasvamaan soran läpi. Nyt ne sitten ovat juuri niin, ihan koko tien pituudelta. Laitettiin vielä ne puuttuvat rungonsuojatkin ja siivottiin. Arvaatte varmaan, että nyt on ihanaa odottaa kevättä.

Eihän tässä nyt muuta osaa sanoa kuin, että kiitos ihan kauheasti!
Lokoisaa lomaa teille!
Nähdään taas viimeistään kevään korvalla :)


Parhain terveisin Pauliina


Tämän kuvan otin muistoksi juuri sinä harmaana marraskuun päivänä kun pitkästä aikaa tapasimme.Hei, kaikki ihanat lukijani!


Pahoittelen, etten ole ehtinyt viime aikoina kovin paljon lueskelemaan teidän blogejanne ja vielä vähemmän kommentoimaan niitä. Olen aivan valtavasti iloinnut kommenteistanne ja haluaisin itsekin kommentoida teidän blogejanne. Joskus aika ei vain riitä kaikkeen kivaan varsinkaan kun nuo Into ja Tarmo houkuttelevat minua tuonne räntäsateeseen...

Jos haluat lukea Intosta ja Tarmosta lisää, lue juttu marraskuulta 2016 otsikolla Into ja Tarmo.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Palataan!


Aurinkoisin terveisin Pauliina


18 kommenttia:

 1. Ajattelinkin juuri sinua, kun lumi suli pois ja tuli lämpöasteita. Mietin, että nyt pystyy puutarhurit tekemään keskeneräiset hommansa loppuun. Nyt saa talvi tulla. Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Ei se pelkkä lumen sulaminen auta, jos Into ja Tarmo eivät ole mailla halmeilla. Tässä aiemmin oli monia ihania aurinkoisiakin päiviä, mutta puhailin vain sisällä. Ja sitten kun saa vaihteen päälle, niin eivät haittaa räntäsateet sen enempää kuin harmauskaan :) Kummallinen on ihmisen mieli...

   Poista
 2. Kyllä nyt tulivat Into ja Tarmo juuri oikeaan aikaan. Mahtavaa, että jaksat tuossa säässä painella pihatöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se oli aikamoinen onnen aihe, että koleassa ja sateisessa marraskuun säässä oikeasti nautti puutarhatöistä. Kesällähän saa sataa vaikka kissoja ja koiria, niin ulos pitää päästä, mutta marraskuu on eri asia.

   Poista
 3. Mukava että Into ja Tarmo sattuivat paikalle ja puhtia tuntui riittävän. Mukavaa adventin aikaa Sinulle ja kaunista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila, samoin sinulle! Olin asennoitunut niin, etten enää edes yritä tehdä pihan rästihommia pois. Niin vain se innostus tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta :)

   Poista
 4. Nyt hyvä odottaa kevättä. Meillä on lunta aika reippaasti. Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Nyt meilläkin sataa lunta, ohut valkoinen kerros jo on. Kiitos samoin sinulle hyvää adventin aikaa!

   Poista
 5. Intoa ja Tarmoa saa välillä odotella oikein urakalla. Eivätkä sittenkään ilmaannu näkyviin. Välillä itse kullakin on Into ja Tarmo kadoksissa. Ja myös Aika, jolloin ehtisi lukea ja kommentoida toisten blogeja, oman blogin päivityksestä puhumattakaan. Usein tulee kyllä luettua blogeja oikein urakalla, mutta kommentointiin ei sitten enää riitäkään aikaa ja sanoja.

  Jotenkin nauratti ajatus, että miehesi tilaa aina uuden kuorman kivituhkaa, kun huomaa vaimonsa ikävöivän Intoa ja Tarmoa. Ole varovainen, ettei kohta koko piha täyty miehesi rakkaudenosoituksista - mikä tässä tapauksessa tarkoittaa niitä kivituhkakuormia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo luopunut toivosta, että saisin tänä vuonna enää tehtyä puutarhassa yhtään mitään. Sitten se vaan tapahtui ihan varoittamatta. Huomasin työntäväni kottikärryjä innosta puhkuen aivan kuin keväällä. Olihan se hienoa, mutta enää en aio mennä puutarhahommiin - ellei sitten pihaan sattuisi ilmestymään singelikuorma :)

   Arvasit oikein, että piha voi täyttyä rakkaudenosoituksista. Postailen joskus myöhemmin mitä kaikkea mies on tehnyt puutarhaan ihan vain vaimon silmien loiston tähden ;)

   Niin, vielä blogien lukemisesta. On tosiaan taiteilua ajan riittävyyden kanssa kun mulla on tämä kirjoitusvimma ja samalla haluaisi seurata muiden juttuja ja osallistua keskusteluun. Ehkä kaikki kuitenkin ymmärtävät, monillahan on ihan sama pulma.

   Poista
 6. Onneksi Into ja Tarmo taas tupsahtivat teille ja saivat sinut kirjoittamaan tämän innostuneen ja positiivisen postauksen. Kuljeskelin nimittäin juuri harmaassa puutarhassa alavireisenä ja nyt virkistyn, koska Into ja Tarmo saattavat kohta ilmestyä tännekin päin! Kiitos jälleen Pauliina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, Pirkko! Tällainen palaute virkistää kovasti. Olihan se suorastaan elämys kun sai tihkusateessa kokea samanlaista puutarhatyön hurmaa kuin kesällä.

   Varo vain - sitten se onkin vientiä kun Into ja Tarmo pelmahtavat pihaasi ;)

   Poista
 7. Into ja Tarmo ovat hukassa aina välillä itse kultakin ilmaantuakseen sitten taas yllättäen ja ennalta arvaamatta.
  Mukavaa ensimmäistä adventtia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Kruunu Vuokko! Mukava kuulla, että muillakin on ihan samanlaisia kokemuksia noiden apulaisten suhteen. Nyt minun puolestani Into ja Tarmo saavat olla missä lystäävät. Luotan siihen, että keväällä taas tavataan :)

   Poista
 8. Lumi pian peittelee aikaansaannokset putkahtamaan keväällä esille. Silloin tunnet suurta iloa, että ehdit ja jaksoit marraskuussa ahertaa. Keväällä aika on varattu kylvöille ja istutuksille - ei siinä ehdi rakenteita niin miettiä. Taputa nyt jo valmiiksi itseäsi olalle ja kehu koko kevään edestä - valmista on kun lumet sulavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. On aina upeaa, että saa haaveensa toteutumaan. Haaveilen aika pienistä asioista, joten saan iloita usein :) Hyvän puutarhafiiliksen kokeminen marraskuussa oli elämys sinänsä. Nyt saan iloita koko talven kun jäi "hyvä maku suuhun". Ja keväällä ihan varmasti jatkan iloisemista kun tien reuna on vihdoin siisti.

   Poista
 9. Blogissani olisi sinulle Kuusi kuvaa kesästä -haaste. :) En ole varmaan muistanut tulla kertomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun tulit kertomaan haasteesta, sillä en viime aikoina ole ehtinyt lukea toisten blogeja. Sydäntä riipaisee ajatella mistä kaikesta olen jäänyt paitsi... Kanat ja muutamat muut asiat ovat vieneet kaiken ylimääräisen vapaa-aikani.

   Tosi mukava kun muistit minua ja heitit haasteen. Tottakai siihen vastaan kunhan vain ehdin. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista