perjantai 27. tammikuuta 2023

NIILAN KIRSIKKAPUUN KATVE

Viime jutussa kerroin, että kirsikkapuu tuli puutarhaamme lapseni toiveesta. Niila toivoi pallopuuta eli sellaista puuta, jonka latvus olisi pallomainen. ’Inkeroisten kirsikka’ oli siihen tarkoitukseen aivan ihanteellinen.

Sijoitin puun nurmikon läheisyyteen ja istutin puun katveeseen perennoja: kurjenpolvia, vuorenkilpeä ja etelänhernettä. Aurinkoisessa paikassa kasvaa syysleimuja.

Se auttaa kestämään
puun vesomisesta aiheutuvat haitat.

Kirsikan kukkiessa puu luo sadunomaisen tunnelman koko eteläpihalle. Se auttaa kestämään puun vesomisesta aiheutuvat haitat. Juurivesoja nimittäin riittää. Yritän ensi kesänä ajoittaa niiden leikkaamisen kuun mukaisiin hävityspäiviin. Jospa siitä olisi jotakin apua.

Keväällä kirsikkapuun katveessa kukkivat tulppaanit ja muutama narsissi.

’Inkeroisten kirsikka’ kasvaa luonnostaan pyöreäksi.  Kuva on vuodelta 2021.  Puu ei ole vielä tässä vaiheessa ehtinyt täyteen lehteensä.

Kirsikkapuu luo jotenkin sadunhohteisen tunnelman myös syksyllä sen pudottaessa lehtensä viimeisten joukossa.

Kirsikkapuu on upea myös talvisessa maisemassa.

6 kommenttia:

 1. Tämä(kin) kohta puutarhassanne on tosi ihana. Alueelta otetut kuvat ovat aina sykähdyttäneet sydäntäni, olet valinnut tähän ison kiven ympärille monenlaista pientä kaunista ja tietysti kaunis puu on itsessään katseenvangitsija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ On aina niin mukava saada kannustavaa palautetta. Itse monesti sokeutuu omalle puutarhalle. Silloin on tosi hyvä, kun toinen huomaa jotakin kivaa.

   Poista
 2. Hyvän puun valitsit Niilan toivetta täyttämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puu tuottaa nyt kivasti satoakin, kun hommattiin pölyttäjä sille.

   Poista
 3. Meniköhän aikaisempi kommentti roskikseen 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt roskiksesta mitään, mutta samasta kirsikkapuusta oli kuvia aiemmassa postauksessa ja silloin juttelimmekin tuosta kauniista puusta ja ahomansikoista. Olisikohan tämä ollut se kadonnut kommentti: ” Mukavia toiveita mitä on mukavaa toteuttaa . Upea tuo kirsikkapuu kukkineen . Ahomansikat on myös ihan luksusta .”

   Joskus Blogger on tehnyt ikäviä yllätyksiä ja piilotellut kommentteja, mutta nyt en niitä löytänyt. Onkohan se keksinyt niin hyvän piilon, etten minä löydä sitä. 😉
   Kiitos kuitenkin kommentistasi! ♥ On niin kiva, kun ei täällä tarvitse itsekseen jutella. 😊

   Poista