perjantai 20. tammikuuta 2023

KIVEN KAINALO

Kiven kainalo on aurinkoisen eteläpihamme siitä erikoinen paikka, että korkea kivi luo pienen varjopaikan. 

Sain siihen sopimaan muutaman varjokasvin: jouluruusun ja pari sinikämmentä. Sinikämmenet viihtyivät usean vuoden ajan, mutta katosivat sitten syytä kertomatta. Istutin niiden tilalle varjoyrttiä.


Jouluruusu on viihtynyt tässä paikassa.

Kiven lähettyvillä on havuryhmä: pylväs- ja rohtokataja sekä erilaisia laakakatajia. Suojaamisesta huolimatta matalat katajat ruskettuivat joka kevät, joten kyllästyin niihin. Pahiten kärventynyt sai lähdön viime kesänä. Ajattelin istuttaa sen tilalle (hakkeen kohdalle) harokatajan, joka on minulla pärjännyt hyvin ilman suojauksia.

Lokakuussa 2022

Paljoa kerrottavaa tästä alueesta ei ole. Oikeastaan tämä onkin sellainen vihreä välitila, joita puutarhassa kuitenkin tarvitaan. Eikä tämä varsinkaan talvella hullumpi ole.

8 kommenttia:

 1. Rakastan kiviä. Katselen usein isoja kiviä ja haaveilen kunpa pihalla olisi sellainen.
  Ekassa kuvassa välittyy paikan kauneus hyvin, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta palautteestasi! ♥ Onneksi minäkin pidän kivistä tosi paljon, sillä niitä meidän tontilla riittää. On isoja ja pieniä, maan päällä ja alla. 😊 Ison kiven saaminen onkin aika suuri haave. Kunpa se sinulla joskus toteutuisi. 😊

   Poista
 2. Minäkin pidän kivistä niitä vaan ei meidän tontilla juurikaan ole . Havuista minäkin pidän ja ne on kiva lisä pihassa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivien puute on toisaalta harmi, mutta toisaalta ihan hyvä. Maan alla ne eivät ole kovin kivoja. Tykkään kivistä, mutta joskus olisi kiva kaivaa ilman, että melkein joka lapionpisto kilahtaa kiveen.

   Niinpä. Havut ovat ihania kesät talvet. 😊

   Poista
 3. Minäkin kiinnitin heti huomioni erityisesti tuohon ensimmäiseen kuvaasi. Se on minusta jotenkin hyvin idyllinen. Sammaleinen kivi ja havut näyttävät hyvin kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Luonto on kyllä viisaasti suunnitellut tuon sammaleen ja kiven kauneuden. Siihen ei kyllästy.

   Poista
 4. Kuule, mieti vielä jos jättäisitkin tuon kuorikealueen tyhjäksi. Kaunis kivi nousee nyt edukseen kun sitä ei peitä mikään😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta! ♥ On kiva saada toisten näkemyksiä asiaan, joten tällaiset kommentit ovat oikein tervetulleita. Kate on yllättävän kaunis tuossa. Harokatajaa ajattelin, se ei ole kymmentä senttiä korkeampaa. Voi kuitenkin olla, että se jää istuttamatta ihan luonnollisista syistä. To Do -lista on nimittäin jo aika pitkä. 😊

   Poista