sunnuntai 11. marraskuuta 2018

ISÄINPÄIVÄN ILOKSI

Isäinpäivän iloksi kokosin muutamia lasten juttuja vuosien varrelta.

Kaksivuotiaamme oli kova soittamaan "kännykällä", jonka virkaa teki soittimen kaukosäädin. Eräänä päivänä hän kertoi ruokapöydässä: ”Pappa tulee. Mää toittanu.” Poika oli aivan varma, että pappa (250 km päästä)  tulee juuri sinä päivänä käymään, koska oli soittanut papalle.

Pappa meni onkimaan lapsille vaaralliseen paikkaan, jyrkän lossilaiturin reunalle. – Missä Niila on, tyttäreni kysyi. Vastasin Niilan olevan papan kanssa vaarallisella kohdalla. – Onneks Niila on papan kanssa. Jos pappa hukkuu, niin Niila voi sitten sanoo hukkuko pappa vai ei, viisivuotias selitti.

Seitsenvuotias tyttäreni kysyi papalta, suostuisiko tämä olemaan joulupukkina. – Eikö tilattaisi aivan oikea joulupukki, pappa ehdotti. – Sen tilaus maksaa, tyttö vastasi topakasti.

Pioni 'Buckeye Belle'

Jouko ja minä olimme ulkona puutarhassa juttelemassa naapurin pariskunnan kanssa.  – Iiisäääää, nelivuotias poikamme huusi terassilta. – Mitä asiaa sinulla on, Jouko kysyi. – Mull’ on pitkät kynnet, poika vastasi. Naapurin pariskuntaa nauratti kovasti tuo tärkeä asia.

Jouko-isä oli lähdössä Helsinkiin koulutukseen ja aikoi olla siellä yhden yön. Lasten iltarukouksen lopuksi sanoimme: ”Varjele isän huominen Helsingin matka!” Viisivuotias tyttäreni jatkoi siihen: ”Varjele isän matka, ettei tule kolareita ja jos tulee niin varjele, ettei isä kuole. Mutta jos isä kuolee, niin ilmoita siitä meille!”

Kehäkukka 'Snow Princess'

Olin tehnyt Joukolle ostoslistan ruokakauppaan. Kolmi- ja nelivuotiaat lapsemme olivat löytäneet listan pöydältä ja täydentäneet sen omilla merkinnöillään. Listaan oli sinne tänne kirjoitettu: LELUJA, NUKE, MOPO, KNÄ (nelivuotiaan käsialalla) sekä muutamia kirjainsarjoja, joita en osannut lukea (kolmivuotiaan käsialalla). Kun isä alkoi katsella listaa kotona, pikkuveli ilakoi vieressä isosiskolle: ”Se varmaan tuo ne, kun se luulee, että äiti on ne kirjoittanu!”

Viisivuotias poikani sanoi isälleen: ”Mä tykkään susta avaruuden kauheesti!”

Pioni 'Henry Bockstoce'

Sydämelliset onnittelut
omalle isälleni,
lasteni isälle
ja
kaikille isille!

Pioniunikko

16 kommenttia:

 1. Hauskat jutut :) Hyvää isäänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Lasten kanssa niille juuri äsken naurettiin. Tuttuja juttuja, mutta aina ne vain saavat hymyn huulille. Kiitos samoin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Niistä jutuista riittää aina vain uutta ammennettavaa :) Kiitos samoin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi! Lapset ovat niin aitoja, suloisia ja hauskoja! Kiitos samoin :)

   Poista
 4. Kivoja muisteloita.
  Hyvää isäinpäivää myös sinne teille.🎂🎂🎂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko! Meillä oli hauskaa aamupalapöydässä kun innostuimme yhdessä muistelemaan lisää :)

   Poista
 5. Lapset tekevät miehistä isän. Ja mitä rikkautta se tuokaan mukanaan kaikkien hupsujen muistojen kanssa! Ihana postaus, Pauliina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tita! Ihana saada näin piristävää palautetta. Eipä sellaista rahamäärää tai mitään muutakaan ole olemassakaan, johon mieheni suostuisi perheen vaihtamaan - kaikkine hupsuine ja vähemmän hupsuine mmuistoineen :)

   Poista
 6. Kiitos rakkaalle vaimolle ja lapsille hienosta isäinpäivästä. Kyllä on mukava olla ikäänkuin tärkeä. Perheen keskellä eläminen on upea asia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ♥ Tulkoon se nyt näin julkisesti tunnustettua, että olet ihana aviomies ja lasten isä: lämminsydäminen, lempeä, ymmärtäväinen, ajattelevainen, avulias, hellä, ahkera, luotettava, turvallinen ja kaiken kaikkiaan äärettömän rakas ja tärkeä ♥

   Poista
  2. Kiitos. Olet upea vaimo ja miehesi onni. Osaan olla Sinusta todella kiitollinen kaiken hyvän antajalle.

   Poista
 7. Hyvä postaus isästä ja lastesi isästä Pauliina ! Minua jäi naurattamaan Joukon kommentti "ikäänkuin tärkeä" :)))) Varmasti isät ovat tosi tärkeitä eikä ikäänkuin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Niinpä. Isät ovat mahdottoman tärkeitä. Ehkäpä juhlakalu oli vain vähän hämmentynyt saamastaan erityishuomiosta :)

   Poista