torstai 26. huhtikuuta 2018

POSTILAATIKOLLA

Meillä on punainen postilaatikko. Sellainen muovinen, oikein tavallinen. Niitä näkee joka puolella ja aivan samanlaisia oli jo lapsuudessani.

Oli meillä ennen sellainen aika hieno metallinen, jossa oli lukko. Kun lukko meni jumiin, vaihdoimme metallisen tilalle varaston perukoilta löytyneen muovilaatikon. Sitten en enää malttanutkaan luopua muovilaatikosta. Sen kansi kolahtaa niin nostalgisesti.

Tulee lapsuus mieleen. Oli ihanaa hakea postia, varsinkin silloin kun laatikossa odotti kirje ystävältä Kaupungista tai serkulta Keski-Suomesta tai Kultapossukerhon lehti, puhumattakaan siitä kerrasta kun postilaatikossa odotti iso ruskea kirjekuori. Kuoressa oli virallinen ilmoitus siitä, että olin voittanut mollamaijan Kultapossukerhon kilpailusta.

Tänäänkin oli kiva
käydä postilaatikolla.

Tänäänkin oli kiva käydä postilaatikolla. Laatikkoon oli kolahtanut Puutarhan kesä -lehti. Minulla on ilo olla mukana lehdessä.

Lehdessä kuvien laatu on paljon parempi kuin näissä minun ottamissani kuvissa. Pahoittelen kuvieni huonoa laatua.Lehti on kerrassaan houkutteleva. Siinä esitellään kuusitoista erilaista puutarhaa sekä kasvi- ja muita vinkkejä. Oli hauska huomata siellä blogeista tuttuja kasvoja ja puutarhoja sekä myös ihan uusia upeita juttuja.


Ihan ilokseen sitä selkäänsä oikaisee puutarhapäivän jälkeen kun on inspiroivaa luettavaa.

Iloista ja innokasta huhtikuuta!

30 kommenttia:

 1. Täytyypä käydä lehtiostoksilla. Kiitos vinkistä!
  Hauskaa, että mainitsit Kultapossulehden. Olin jo unohtanut, että sellainenkin joskus putosi postilaatikkoon.
  Meillä on edelleen punainen, muovinen postilaatikko. Tosin viimeisiä viikkoja, sillä autotallissa odottaa asennusta uusi, lukittava teräslaatikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, Between!

   Hauskaa, mitä kaikkea yksi pieni ääni (kuten juuri tuo kannen kolahdus) voi tuoda mieleen. Monia muistoja lapsuudesta. On hienoa kun tulee mieleen kirjekuoren tuoksukin ja se mukava tunnelma kun kirje oli juuri itselle. Ja sitten ne monet pienet paperilappuset, jotka oli taiteltu kuoreen muutaman kiiltokuvan kanssa. Ei niissä lukenut kuin joitakin harakanvarpaita :) Oltiin niin pieniä, ettei vielä osattu kirjoittaa.

   Mies jossain vaiheessa kyseli, josko mekin vaihdettaisiin metalliseen, mutta minä en malta. Onneksi se sopi miehellekin. Ovathan ne teräslaatikot kyllä hienompia :)

   Poista
 2. Täytyypä käydä lehtiostoksilla niin pääsee ihastelemaan kauneimpia puutarhoja joista yksi sinun! 🌸 -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja, kauniista sanoistasi! Minusta siinä lehdessä on ihan kivasti luettavaa ja katseltavaa.

   Poista
 3. Aivan ihanan näköistä! Huomenna haen tuon lehden kauppareissulla ja aloitan viikonlopun nautiskellen ja inspiroituen upeista puutarhoista.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anni! Kommenttisi ilahdutti taas kovasti. Se on kyllä nautinto kun saa kaikessa rauhassa uppoutua lehteen ja inspiroitua. Olen vasta lehden alkuosassa, mutta sain jo muutamia uusia ideoita :)

   Poista
 4. Aivan ihanalta näyttää sinun puutarhasi! Jo moneen kertaan olen nopeasti olen selaillut lehteä, jossa on hurjan paljon silmänruokaa ja ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeviregina, kannustavasta ja ilahduttavasta kommentistasi! Joo, lehteä selailee mielellään moneenkin kertaan :) Itse tykkään tutustua puutarhurin ajatuksiin omasta puutarhastaan ja niitä tarinoita lehdestä mukavasti löytyykin.

   Poista
 5. Sinä olet jo toinen hyvä syy käydä lehtihyllyllä! Kylläpä on kivaa luettavaa tiedossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei edes maksa maltaita! Selailin lehteä läpi ja mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea inspiraatioita sieltä saankaan. Vähän säästellen olen lukenut, että riittää pitkäksi aikaa. Kiitos, Tita, mukavasta komentistasi! Tuli hyvä mieli :)

   Poista
 6. Ihanaa, mahtavaa, Pauliina! Sinun pihastasi saa jutun jos toisenkin. Näyttääpä hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkku, aivan ihanasta kommentistasi! Tulin tosi hyvälle mielelle siitä. Minun nuori puutarhani kalpenee monien muiden puutarhojen rinnalla, mutta kivahan se on, että pyysivät mukaan. :)

   Poista
 7. Onpa mahtava juttu, että puutarhanne pääsi tuohon lehteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hauska kokemus sekin. Ilahduttihan se kun pyysivät mukaan. :) Kiitos, Virpi!

   Poista
 8. Ihanalta näyttää. Pitääkin käydä lehtiostoksilla :) Meilläkin on punainen perinteinen postilaatikko. Nyt kun sanot tuon kultapossukerhon lehden niin muistuupa mieleen, että sellainen tosiaan tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hilu! En tiennyt yhtään millainen lehdestä tulee, mutta minusta se on oikein mukavaa katseltavaa ja luettavaa.

   Arvasin, että punaisia postilaatikoita löytyy :) Niin, se Kultapossukerho... Olihan se aika hieno. Harmi, ettei possu ole enää tallessa. Muutama lehti sentään löytyy lapsuusmuistojen laatikosta.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! Minusta lehti on ihan onnistunut ja hintakaan ei päätä huimaa :)

   Poista
 10. Ihan mahtavaa! Täytyykin käydä heti ostamassa tämä ihana lehti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari! Olen itse sitä säästellen lukenut ja saanut jo mukavia ideoita. Ainahan tällainen puutarhahullu innostuu kaikesta vihreästä ;)

   Poista
 11. Ostin lehden pari päivää sitten ihan kannen perusteella, ja se odottaa viikonloppua ja kunnon kupposta kahvia seurakseen. Hauskaa päästä sieltäkin katselemaan "tuttuja" pihoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannen kuvassa olevasta riippumatosta löytyy lehdestä kiva pikku tarinakin. Kolahti minuun :) Kiva tosiaan oli huomata "tuttuja" ja löytää uusia puutarhoja, joita varmaan tulee seurattua blogeista jatkossakin.

   Mukavia hetkiä lehden parissa - ja varmaan puutarhassakin :)

   Poista
 12. Oi, kuulostaa ja näyttää ihanalle. Lehtiostoksille siis!🤗

  VastaaPoista
 13. Ostin lehen Lahen reissulla ja junassa sitä kahtelin. Kaunis piha siulla on ja juttu ol mukava.

  VastaaPoista
 14. Hienoa, että olet saanut kauniin puutarhasi lehteen! Pitääpä käydä ostamassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Innostuin taas osallistumaan jutuntekoon kun pyydettiin. Ihan kiva kokemus :)

   Poista