sunnuntai 26. helmikuuta 2017

LIU LAU LASKIAISTA

Liu lau laskiaista...

Me vietimme laskiaislauantaita kun 10-vuotias tyttäreni leipoi eilen herkulliset laskiaispullat. Minun pullassani saa olla molempia: kermavaahtoa ja hilloa sekä mantelimassaa.

Pitkiä pellavia...

Öljypellava kukkii kauniin sinisin kukin.

En taida laskiaistiistaina rientää mäkeen, mutta öljypellavan siemeniä voisin sentään rientää hankkimaan. Saisin kesäksi näitä ihanan sinisiä, helppoja kukkia. Jonakin vuonna toukokuussa kylvimme öljypellavan siemenet kuin nurmikon suoraan aurinkoiselle kasvupaikalle. Sen jälkeen en muista tehneeni niiden hyväksi mitään.

Noin 50 - 80 cm korkea öljypellava kukkii kesä-elokuussa. Siemenpussissa öljypellavan sanotaan olevan yksivuotinen, mutta meillä se kylväytyi seuraavaksikin vuodeksi. Sitä en tiedä, säilyikö se pidempään, sillä muutimme uuteen paikkaan. Nyt aion kokeilla sitä uudestaan.


Aurinkoista laskiaissunnuntaita kaikille - ja sinisiä pellavia!

Tervetuloa, Maria, lukijaksi! Mukava kun tulit, toivottavasti viihdyt.

12 kommenttia:

 1. Mukavaa laskiaista teillekin! Pellavapelto on kaunis katsella ja kuivakukiksikin ihan mainio kasvi! Meillä vasta laskiaispullataikina kohoaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä sataa lunta ja on niin talvista kuin olla voi. Taidan paneutua hetkeksi unelmoimaan kesästä ja siitä pellavapellosta :)

   Poista
 2. Mehevät laskiaispullat - ihanasti pölysokeroidut! Hyvä kun muistutit tuosta pellavasta, aikoinaan meilläkin se kylväytyi muutaman vuoden omin voimin, mutta sitten muut niityn kasvit ottivat vallan. Pitää muistaa hankkia nyt uusia siemeniä. Leppoisaa laskiaista pullien ja pellavien kera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin itsekin aivan unohtanut ne pellavat, mutta nyt laskiaista miettiessä palautuivat onneksi mieleen. Kiva kuulla, että ne ainakin muutaman vuoden saattaisivat pärjätä yhdellä kylvämisellä.

   Poista
 3. Herkullisen näköisiä laskiaispullia! Minustakin pullassa saa olla kaikkia täytteitä, just hyvä ajatus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, herkullisia olivat :). Erityisesti osaan arvostaa sitä, että tyttäreni teki ne alusta loppuun. Minulle jäi vain valokuvaamisen vaiva ;)

   Poista
 4. Mukavaa laskiaissunnuntaita sinullekin!
  Laskiaispullassa saa olla kaikki herkut; hillot, mantelimassat ja kermavaahdot. Eilen leivoin pullia ja pian menen täyttämään uuden satsin iltapäiväkahvia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tule valinnan vaikeutta kun laittaa pullan väliin kaikki herkut ;)

   Poista
 5. Ahkera leipuri on taikonut kyllä herkullisen näköiset pullat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niistä tosi onnellinen, sillä itse en ole mikään jauhopeukalo. En vain viihdy keittiössä :(

   Poista
 6. Hurmaavat laskiaispullat ja orkidea!
  Iloista sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Laskiaispullat olivat maukkaita ;) ja aina pitää olla joku orkidea kukassa.

   Poista