perjantai 6. tammikuuta 2017

MINUN PUUTARHANI AAKKOSET: B

Sarja minulle tärkeistä puutarhan asioista jatkuu.

Aloitin sarjan tietysti A:sta ja sain teiltä huikean hyviä kommentteja. Kiitos! Aavistelinkin - av(i)omies on aarre ja arvokas apu. Aurinkoa, arvoituksellisuutta ja arboretumia arvostetaan. Arovuokot, angervot ja akileijat ansaitsevat asemansa. Arbetorum (=työn alla olevaa arboretum) on ainutlaatuinen. Ah, auvoisaa oloa aamupalaterassilla! Ahkeruuskin on arvokas asia.  

B
'BUCKEYE BELLE'. BLOGIYSTÄVÄT.

Pioni-ihmisenä B on varattu pionilajikkeelle nimeltä ’BUCKYE BELLE’. Tämän kaunottaren syvänpunainen väri on suorastaan ihmeellinen. Vielä ihmeellisemmäksi asian tekee se, että väri on täsmälleen sama kuin valkoisen ’Madame Calot’ -lajikkeen viiruissa. Ne kukkivat osittain samaan aikaan. Täytyy myöntää, että värien täydellistä yhteensopivuutta tuskin huomaa. Tämä ihana yksityiskohta onkin varattu niille, jotka haluavat tulla onnellisiksi pioneja tuijotellen.

'Buckeye Belle' aloittaa kukintansa juuri ennen 'Madame Calot' -pionia.

Kuten monia muitakin asioita elämässä, tämän pionin väriä on mahdotonta vangita valokuvaan. Parhaimmat hetket eletään täydesti. Hetket toivottavasti jäävät muistoihimme ja voimme palata niihin uudelleen – siis, jos ne vain muistaa. Huonomuistisena ihmisenä minun on ollut pakko käyttää vippaskonsteja. Olen kuvannut paljon ja kirjoittanut, jotta olisi vanhana edes jotain, mistä saada johtolankaa. Kun en onnistunut kuvaamaan tämän pionin värin intensiivisyyttä, kuivatin terälehtiä kirjan välissä. Voin milloin vain talvella ihailla syvänpunaista väriä.

Haluan ehdottomasti mainita myös BLOGIYSTÄVÄT. Tiedättekö - olette aivan ihania! Puutarhaharrastukseni sai aivan uuden ulottuvuuden bloggaamisen myötä. Parasta tässä ovat ne keskustelut, joita  saan käydä toisten puutarhahöpsöjen ja toisten ei-ainaakaan-vielä-höpsähtäneiden kanssa.

Ruusuja Teille, upeat blogiystävät!

Aloittaessani bloggaamisen minulla oli haave: halusin saada jokaiseen postaukseeni ainakin yhden kommentin. Ettei tarvitsisi itsekseen puhella. Haaveeni on toteutunut monin verroin. Kommentteja on tullut ihanan runsaasti. Se on aivan teidän ansiotanne. Lupaan vastata joka ikiseen kommenttiin jatkossakin. Nautin siitä.

On ollut upeaa huomata kuinka täällä puutarhablogien maailmassa kaikki ovat niin ystävällisiä ja avuliaita. Nuoret ja vanhat ja kaikki siltä väliltä mahtuvat samaan porukkaan riippumatta ammatista tai asemasta. Taitavat ja tumpelot. Aloittelijat ja konkarit. Enemmän ja vähemmän puutarhaan höpsähtäneet. Saamme toisiltamme iloa ja inspiraatiota, tietoa ja ideoita, myötätuntoa ja ymmärtämystä... Se on ihan the best!

Olisi hauska kuulla, mikä on sinulle tärkeä B. Onko se kenties bellis? Basilika? Bataatti? Begonia? Balanssi? Sehän voi olla vaikkapa biokompostori. Arvasinko edes sinne päin?

Tervetuloa Satu Satupuutarhasta ja Gitta Puutarha on kotini-blogista blogini lukijoiksi! Voi, niin mielelläni kirjoittelen kun on ihmisiä, jotka juttujani lukevat!

30 kommenttia:

  1. Pionit ovat ansainneet ehdottomasti paikkansa puutarhassa ja niiden kasvatus tuottaa niin paljon iloa ja kauneutta kasvattajalleen.
    Hieno kirjoitus. Sinulla on kirjoittamisen taito, josta voit syystä olla ylpeä.
    Ihanaa ja aurinkoista loppiaista. Yritetään pysyä lämpimänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kruunu Vuokko, ihanasta palautteesta! Sanoit, että voin olla ylpeä. Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, varmaankin tyytyyväisyyttä ja iloa yhtä aikaa. Varmuuden vuoksi silti sanon: en halua olla ylpeä kirjoittamisistani tai mistään muustakaan. Olen vain niin iloinen ja tyytyväinen, suorastaan onnellinen kun luette niitä :) Minulla on kauhea kirjoittamisen vimma ja siksi välillä lukemispuoli jää vähemmälle :(.

      Samoin sinulle, oikein hyvää loppiaista! Täällä -23 :)

      Poista
  2. Ps. Unohtui ihan vastata kysymykseesi. Tämänhetkinen valintani on bougainvillea (ihmeköynnös), sillä jännitän aina sen selviytymistä talvesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Bougainvilleaa minulla ei olekaan. Toivotaan, että köynnöksesi pärjää!

      Poista
  3. Eilen vasta tavoitin aikaa ja luin tuon A-postauksen, sen kirjoitettuani alkoi heti päässä pyöriä B :D :D :D

    Ihana postaus jälleen! Nuo pionit ovat niin ihania, suloisia, kauniita!

    B:llä tärkeitä on siis ilman muuta tärkein - blogiystävät, kuinka ihania te olettekaan ja ihanaa että niin monta blogiystävää olen päässyt tapaamaan!

    Muita tärkeitä B:llä alkavavia on ilman muuta Bernhardt (pioni-ihanuus, nimeä voikin käyttää kahden kirjaimen kohdalla, tämä pioni on ihanuuskukkani lapsuudesta), basilika ja betula (koivujen suku, arboretumissani on paperikoivu- ja kivikoivu-ihanuudet). Myös 'brassica'-suku (lähinnä lehtikaali) on lähellä sydäntäni.

    Nyt on aika alkaa miettimään seuraavan kirjaimen saloja :D

    Mukavaa Loppiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Saila! Aivan mahtavaa, että innostuit tästä sarjasta :D Kiva saada tänne tuollaisiakin B-asioita, joita itse en tiennyt olevan olemassakaan, kuten nuo betula-suvun erikoisuudet.

      Sarah Bernhardtista minäkin pidän. Niin no, aika harva pioni kai on sellainen, joista en pitäisi.

      Joo, minustakin blogiystävät ovat se tärkein, vaikka kirjoitinkin ensimmmäisenä pionista. Halusin vain saada pionien kuvan ylimmäksi kuvaksi.

      Minä jään jännityksellä odottamaan mitä kaikkea ihanaa C:stä löytyy :) Minä olen omani jo miettinyt, mutta odotan muutaman päivän, että toisetkin ehtivät lukea.

      Samoin, kiitos, sinulle!

      Poista
  4. Minä ostin viime kesänä juurikin samaisen pionin pionikaareen. Sen täyteläisen tumma sävy hurmasi minut, toivottavasti se viihtyy ja kukkii runsaasti. Jos se kukkii jo ensi kesänä, olen erityisen ilahtunut!
    Basilika on lempiyrttini, sitä kasvaa joka vuosi kasvihuoneessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten hauska kuulla, että sinullakin on tuo sama pioni. Se on hyvä kukkimaan. Tuo kuvan pioni on istutettu meille toukokuussa 2014. Ihme, että se kukkii jo noin runsaana. Uskaltaisin veikata, että se kukkii sinullakin jo ensi kesänä :) Toivotaan!

      Hyvä - basilikalle lisää pisteitä ;)

      Poista
  5. blogiystävät ovat ihan ehdoton b:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Niin minustakin, vaikka kuvan takia paninkin pionin ensimmäiseksi.

      Poista
  6. Blogit on tosi antoisia, sen valitsen ehdottomasti. Toinen Bee on berberikset eli happomarjat. Niiden monimuotoisuuteen olen aivan ihastunut. Viime talvi tappoi puolet lajikkeista, mutta uusiakin sain hankittua. Kolmaskin tärkeä Bee löytyy 'Baronesse'-ruususta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa - tämä muuttuu aina vain hauskemmaksi kun tulee lisää B-asioita! Tässähän oppii koko ajan kaikenlaista uutta ja jännää. Pitää heti Googlesta katsoa millaisia ne ovat.

      Poista
  7. Pakko valita loistokärhö Blekitny aniol (Blue angel), vaikka sen miettiminen vähän kirpaiseekin. Se nimittäin jäi ruukussaan ulos ja tähän asti sillä olisi voinut toivoa olla, mutta nyt täällä on ollut parikymmentä astetta pakkasta ja pahoin pelkään, että tämä ihanan sininen kärhö ei tästä selviä. Mutta valitsen tämän silti puutarhani B:kai, koska ruukkujen jättäminen talveksi pakkaseen kuvaa hyvin minun puutarhanhoitoani😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minussa on vähän samaa vikaa: olen tosi huono varjelemaan kasveja pakkaselta :) Osaksi se on optimistisuutta, osaksi silkkaa laiskuutta. Jälkimmäistä valitettavasti enemmän ;)

      Kävin katsomassa tuota loistokärhöä Googlesta. Sehän on aivan ihanan värinen ja sanotaan vieläpä helpoksi. Minunkin täytyisi kokeilla sitä. Sehän saattaisi maassa pärjätä ilman suojauksia. Mun loistokärhöistä 'Xerxes' meni, mutta 'Miss Bateman' selviytyi ilman suojauksia, vaikka olin ihan varma sen menehtymisestä viime talvena.

      Poista
  8. Ihanan värinen tuo pioni! Mie oon tosi huono noissa nimissä, ihan nolottaa, mutta eiköhän minun B:ni ole tämä blogi, joka kokoa ajan opettaa uusia ihania, mielenkiintoisia asioita puutarhasta, myös noita lajikkeiden nimiä. Ja kiitos siitä kuuluu blogiystäville. Hienosti, Pauliina kuvasit tuon blogiyhteisön ihanuudet, olen niin samaa mieltä!! Kiva, kun tultiin tänne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän se mitään noloa ole! Ei kaikkia tarvitse onneksi muistaa :) Mä joudun keväällä aina etsimään ihan tuttujenkin kasvien nimiä.

      Blogit tosiaan ovat upeita. En osannut aiemmmin kuvitellakaan miten hauskaa on saada intoilla puutarhasta toisten yhtä höpsöjen kanssa ;) Ja oppiihan niistä vaikka mitä ja pysyy ajan tasalla siitä mikä on milloinkin ajankohtaista.

      Kiitos, Sirkku, mukavasta palautteesta!

      Poista
  9. Upea pioni! Blogimaailma on huikean ihana paikka, upeita puutarhoja ja ihania puutarhureita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaupunkilaistyttö, kivasta kommentista! Hienoa tavata sinua täällä! Ihanat puutarhurit ovat kuin piste i:n päällä tässä harrastuksessa.

      Poista
  10. Upea pioni tuo 'Buckeye Belle'. Blogimaailma on mahtava paikka, täynnä samanlaisia puutarhahörhöjä kuin itse;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin, Puutarhamyyrä. Oli huikea havaita kuinka samanlaisia puutarhahörhöjä löytyykin kuin itse on ja vieläpä niin paljon. Sehän se tässä on parasta!

      Poista
  11. Huikean värinen tuo pioni! Tää puutarhaihmisten blogimaailma on kyllä vertaansa vailla, mukavia ihmisiä ja kannustava ilmapiiri ja siitä sen mun b sitten myös löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Täällä on tosi kivoja ihmisiä, kaikki ovat niin ystävällisiä ja kannustavia. Aina löytyy positiivinen sana ja ajatus jaettavaksi :)

      Poista
  12. Täsä on jo melkoinen lista noita B-kasveja ja nyt on sanottava, että mielessäni karvastelee juuri tuo BELLIS eli kaunokainen. Sitä olen yrittänyt kylvää ja siirtää, mutta heikoin tuloksin. Eletään toivossa, että nurmen reunassa näkyisi joskus tukevaisuudessa sitä.

    Tuo pioni on ihan oikeutettu tällaiselle listalle, on se niin prinsessamainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai bellikset pitää tänne listalle saada :) Tämä on kyllä tosi hauskaa kun on niin paljon erilaisia ihmisiä ja erilaisia mieltymyksiä! Tulee mietittyä tuttujakin kasveja ihan uusin silmin:)

      Joo, tuo pioni on vaikuttavan näköinen, mutta lisäksi vaikuttaa hyvin elinvoimaiselta.

      Poista
  13. Blokimaailma, ilimammuuta :) mutta kyllä nua betoonityäkki on mainittemisen arvoosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on se niin hienoa kun täällä blogimaailmassa meitä puutarhahöperöitä riittää.

      Ja ihan varmasti betonityöt ovat upeaa puuhaa. Mä en ole vielä siihen ehtinyt, mutta betoniruukut ovat ihania ostettuinakin. Kirpputorilta löysin pienen betonikakun, jonka oitis ostin syysasetelmaan. Joku oli sen itse värkännyt.

      Poista
  14. B ja blogit, tietenkin :) Inspiraatiota, mukavaa lukemista ja kivoja bloggaajia.

    VastaaPoista
  15. Tätä pitikin hetken aikaa tuumailla. Minun B on Bernhardt, Sarah Bernhardt, pionien kuningatar. Omani ovat rakkaan mummuni peruja ja hänen rakkaudella vaalimiaan. Siksi niin tärkeitä ♥ Heti niiden jälkeen tuleva Blogimaailma ystävineen. Myös erittäin tärkeä henkireikä arjen keskellä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, Sarah B on kaunis ja sinun aarteellasi on vieläpä aivan erityinen tunnearvo. Minä olen monesti ajatellut, että olisi ihanaa omistaa joku kasvi, joka on kasvanut mummon puutarhassa. Valitettavasti se ei taida minulle olla enää mahdollista. Vaalin sentään muistoja, joita minulla isoäitieni ajoilta on.

      Ymmärrän tärkeysjärjestyksesi. Mummon rakkaudella vaalima pioni ansaitsee ykkösaseman :)

      Poista