torstai 29. syyskuuta 2016

HYVÄÄ YÖTÄ!

Kun inspiraatio johonkin hommaan tulee, siihen on tartuttava ihan heti. Muuten iso ja ruma sammakko voi loikata pois ja sammakko jää syömättä. Tartuin lapioon heti kun hoksasin, että puutarhani yhteen osaan voisi kaivaa kuopat pioneille, vaikka pioneista ei ollut tietoakaan. Olisi seuraavana vuonna helpompi istuttaa pionit alueen keskelle, sillä syksyllä oli tarkoitus istuttaa etualalle peittokurjenpolvia.

Homma ei houkutellut, sillä pioneille oli saatava savea. Saven haku on yleensä aika toivotonta hommaa, sillä peltosavi on kivikovaa ja täynnä rikkakasvien juuria.  Päätin kaivaa vain yhden kuopan näin aluksi. 

Savi oli toden totta yhtä kovaa kuin ennenkin ja hiekkaa kului monta kottikärryllistä. Ei auttanut ajatella kuin kärryllinen kerrallaan, muuten sammakko olisi tuntunut elefantilta. 

Päästyäni vauhtiin teinkin koko alueen ja kaivoin kuopat kolmelle pionille. Panin luujauhot pohjalle ja merkkikepit, jotta ensi keväänä voisin vain tökätä pionit paikoilleen. Nyt olisi ihana odotella kevättä.

Rehkimisen jälkeisessä onnellisessa olotilassa luovuuteni lähti lentoon. Istuttaisin kuoppiin ’Pillow Talk’ –pioneja. (”Pillow talk” tarkoittaa tyynypuhetta, sellaista hiljaista, pehmeää jutustelua ennen nukahtamista.) 

Ja jos kerran tulee tyyny, niin tarvitaan myös peitto. Peittokurjenpolvet pionien juurella toisivat runsautta. Niitä minulla oli jo mukavasti valmiina. 


Nämä peittokurjenpolvet kukkivat valkokirjokanukan juurella.

Ja jos kerran on tyyny ja peitto, niin ei puutu kuin ripaus rakkautta - ja kruunuksi yön kuningatar, tulppaani ’Queen of Night’. Hyvän yön puutarhan puitteet olisivat siinä.

Se rakkaus olikin vähän hankalampi juttu. Tarjolla oli kiinankärhö ’Radar Love’ ja mantsuriankärhö ‘Sweet Summer Love’ sekä jasmike ‘Little White Love’, mutta ne olivat liian kookkaita tälle alueelle. 

Stevia ’Sugar Love’ olisi vahvakasvuinen, mutta se pitäisi talvettaa sisällä. Liian epävarmaa rakkautta siis. 

Tefheinä ’Love Grass’ puolestaan on yksivuotinen. Etsin pitkäaikaista rakkautta, joten yhden kesän suhteet saivat jäädä. 

Oriental lilja ’Love Story’ olisi aika hyvän punainen. Mikä ettei, varsinkin kun mies pitää punaisesta. 

Kirkkaanpunainen palavarakkaus ei ole minun mieleeni, mutta sitähän saisi valkoisenakin. Onko palavarakkaus enää palavaa rakkautta, jos se on valkoista? Ehkä ei. Siis valitsin liljan.

Tarina päättyi siten, että tilasin ne ’Pillow Talk’ –pionit ja pian ne olivat jo maassa. Helppohan ne oli tökätä valmiisiin paikkoihin. Mitä suotta odottelemaan ensi kevättä? 

Puutarhan osa sai nimekseen Hyvän yön puutarha.

Tänä kesänä Hyvän yön puutarhan reunaan tuli loistosalviaa sekä valkoinen Ranskan tulikukka.

5 kommenttia:

 1. Vaihdoin blogini asetuksia ja olin menettää kaikki teidän tähänastiset ihanat kommentit. Niinpä tallensin ne kaikki ja liitin takaisin blogiin. Valitettavasti profiilikuvat menivät. Onneksi sanat jäivät :)

  Pauliina Isopahkala: Tervetuloa, A.Gomes Antonio ja Sametti Hortensia blogini lukijoiksi! Olen niin iloinen kun olette löytäneet blogini :) Toivon voivani ilahduttaa myös teitä jutuillani ja kuvillani. Hyvää viikonloppua!

  Pirkko Kovero: Nämä tarinat ja nimet tekevät puutarhan persoonaksi! Kaunis kokonaisuus on kuvassa, siniset ja sinipunaiset loistavat ihanasti!
  Pauliina Isopahkala: Kiitos, Pirkko! Kyllä tällainen palaute lämmittää mieltä :) P.S. Harmi, etten oikein pärjää näiden teknisten härveleiden kanssa. Nytkin sinun kommenttisi oli ilmaantunut vanhempien kommenttien väliin enkä ensin ollut sitä huomannut. Mielelläni vastaan kaikille, mutta harmikseni pari kommenttia oli poistunut jostain käsittämättömästä syystä taivaan tuuliin. Mikä lie syysmyrsky vienyt :(

  Una: Awww. IHana nimi puutarhalle. =)
  Pauliina Isopahkala: Kiitos! Kaikilla mun/meidän puutarhan osilla on nimet. Pysyn sitten kärryillä mitä missäkin kasvaa :)

  Kruunu Vuokko: Kauniilta näyttävä hyvän yön puutarha. Loistosalvia on upea.
  Pauliina Isopahkala: Kiitos, Kruunu Vuokko! Ostin vielä valkoisenkin loistosalvian, mutta se ei näy kuvassa. Toivottavasti ensi kesänä sitten :)

  Anneli A / Pihakuiskaajan puutarha: Kiva postaus! Ihana nimi tuo Hyvän yön puutarha. Minulle tuli postauksestasi mieleen Kankimäen kirja Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Siinä kerrotaan Sei Shonagonista, joka kirjoitti estetiikan raamatun "Pillow bookin". - Kiva kun tulit blogini lukijaksi. - Kaunista viikonloppua sinulle!
  Pauliina Isopahkala: Kiitos, Anneli! Minulla on tapana miettiä sanoja ja nimiä ja aionkin kirjoitella talven aikana niistä vähän lisää. Pitääpä käydä vilkaisemassa olisiko kirjastossa tuota mainitsemaasi kirjaa :) Hyvää viikonloppua sinullekin!

  A.Gomes Antonio: Boa tarde, duas belas fotos que encantam,.
  Bom fim de semana,
  AG
  Pauliina Isopahkala: Boa tarde! Obrigado. Estou feliz para comentar. Bom fim de semana!
  Desculpe. O seu comentário.
  A.Gomes Antonio: Olá. ..foi e sempre será um prazer comentar as suas publicações, assim como, é uma honra receber a sua visita na minha página. Bon fim de semana. AG


  Minna Räisänen: Hi-hi kiva postaus, kirjoitat niin mukavalla tyylillä, tykkään! Ranskantulikukat muuten sitten leviävät ihan hurjasti, kuin kulovalkea!
  Pauliina Isopahkala: Voi, miten mukavaa saada näin myönteistä palautetta! Tällainen kannustaa kirjoittamaan. Kiitos, Minna, kommentistasi ja siitä, että liityit ihan lukijaksikin :) Sain Ranskantulikukan salamatkustajana joltain puutarhalta ja aavistelinkin, että voi olla aikamoinen leviäjä. Pitää nyt olla tarkkana sen kanssa. Kiitos vinkistäkin! Aurinkoista viikkoa sinulle!

  Keltainen Keinutuoli: Ompa kaunis nimi ja puutarha. Tulen kyllä joskus katsomaan ihan livenä....
  Pauliina Isopahkala: Kiitos, Virpi! Tämä lupaus muistetaan ;) Tervetuloa!

  Pirpanoiden Päällikkö: Olet sinä kyllä reipas
  Pauliina Isopahkala: Joo, kyllä mä puutarhassa aika reipas kai olenkin, mutta annapa olla kun pitäis tarttua kattilaan ja kauhaan ;) Aurinkoista viikkoa sinulle ja pirpanoillesi! Pitääpä nyt liittyä lukijaksi kun sain profiilit sun muut tehtyä. Olen käynyt blogiasi silloin tällöin lukemassa, mutta onhan se nyt paljon helpompaa kun sain Bloggerin toimimaan.

  Jouko Isopahkala: Olipa mukava lukea "rakkaudesta" <3
  Sinulla on mielenkiintoinen tapa kertoa tarinaa puutarhasta.
  Pauliina Isopahkala: Minusta on aivan ihanaa, että oma mies tukee minua tälläkin tavalla - lukee juttuni ja vieläpä kommentoikin niitä :) Se on aitoa rakkautta! Kiitos, Jouko <3

  VastaaPoista
 2. Kävin lukemassa tämän ihkun postauksesi uudelleen💚 Apua, mikä asetusten muuttaminen hävittää kommentit?! Onneksi sait kopioitua ne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, miten mieltäni lämmitti kun olit käynyt lukemassa uudelleen tämän jutun!

   Erehdyin silloin alussa laittamaan Google+:n ja siitäkös soppa syntyi. Onneksi se oli silloin alussa ja pelastettavaa ei ollut siinä vaiheessa mahdottoman paljon. Säikähdin kyllä enkä enää katso siihen Google+:aan päinkään.

   Poista
 3. Hei. Kommentti parin vuoden takaiseen pistaukseen, josta sain inspiraation. Minulla vaan menee aina aikaa kypsyttelyyn, mutta nyt on minullakin risunkeräyspressu kahvoineen. Ja ommel heikkolaatuinen, mutta ei haittaa. Toimii hyvin. Tänään testattu myrskytuulen jälkeen. Terveisiä Nivalasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Hanna! Olipa hauska yllätys saada kommentti sinulta! Onneksi kommentit vanhoihinkin postauksiin on helppo löytää.

   Kiva kun sait inspiraation :) Onnea uudelle pressullesi! Mä tykkään sellaisesta aivan valtavasti. Se on niin kätevä. Niin on minunkin ompeleeni ihan mitä sattuu, mutta hyvin toimii.

   Kiitos, Hanna! Oikein hyvää kesän jatkoa sinulle Nivalaan!

   Poista