maanantai 28. syyskuuta 2020

ILOA KIMPUSTA

Sain lahjaksi upean kukkakimpun, josta kirjoitin täällä. Harmini oli suuri kun hortensian oksa – sen vaaleanpunainen kukka ja suuret lehdet – alkoi nuupahtaa. Minun olisi pitänyt älytä hoitaa sitä paremmin. Varret olisi pitänyt leikata joka toinen päivä ja vesi vaihtaa. Sain tietää tuon vasta jälkikäteen ja silloin oli jo myöhäistä.

Kipaisin puutarhaan ja leikkasin nipun syysmaksaruohoja sekä vuorenkilven hyväkuntoisia lehtiä. Sidoin kimpun uudelleen eikä enää harmita. Saan nauttia kimpusta vielä vaikka kuinka pitkään. Ruusut kuihtunevat seuraavaksi, mutta Afrikanlilja on pitkäikäinen. Ruusujen tilalle haen sitten jotakin muuta. 

Saamani kimppu inspiroi minua niin, että innostuin tekemään kukka-asetelmia ihan urakalla. Kirjoittelen niistä lisää vähän myöhemmin.
  

Kävin Jyväskylässä kirpputorilla ja ostin kauniin tinalautasen. Tuolle viehättävälle lautaselle tuli heti käyttöä kun keksin, että voisin laittaa sille pieniä lasipurkkeja maljakoiksi.

– Mitä tähän aikaan enää puutarhasta löytyy muuta kuin syysmaksaruohoja, ajattelin ja menin ulos. Yllätyksekseni sieltä löytyi vaikka mitä: kehäkukkia, muutamia koreakärsämöitä, jättipoimulehden tuoreita kukkia sieltä täältä. Lisäksi poimin juhannusruusun kauniin syvänpunaisia kiulukoita. 

Tällaisen asetelman teko onnistuu tumpeloltakin eikä lopputulos ole yhtään hassumpi.

Ainekset oli helppo tökkiä lasipurkkeihin syysmaksaruohojen väleihin. Olin tyytyväinen syksyiseen lopputulokseen, vaikka kukkiensidonnan taito ei vielä olekaan hallussani.

Nyt jo katselen astioita sillä silmällä, että mihin vielä kukka-asetelman tekisin. Puutarhasta löytyy vielä vaikka mitä.


P.S. Tuon  viimeisen lauseen kirjoitin tietämättä millaisen inspiraationpuuskan vielä saisinkaan ennen tämän jutun julkaisemista. Lisää juttua on jo jonossa. ☺

Kauniita syyspäiviä Sinulle!

6 kommenttia:

  1. Hiano tuli! Joku päivä mäki opettelen.....ja opin.....eres välttävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥️ Olen ottanut tavoitteeksi opetella kimpun oikeaoppisen sidontatekniikan, mutta deadlinea ei ole. 😁 Olisi se kyllä niin hieno taito.

      Poista
  2. Kauniita! Ja monesti itsekin tuunaan kimppuja, jos jotkin kukat alkavat nuupahtaa. Näin kimpulle tulee jatkoaikaa ja siitä on iloa pidempään. Lopuksi leikkaan vielä viimeiset hyväkuntoiset kukat pikkumaljakoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥️ Kimput ovat niin arvokkaita, että niistä mielellään ottaa koko ilon irti. Ja onhan niiden tuunaus tosi hauskaa. 😊 Hyvä idea tuo loppujen kukkien leikkaaminen pieniin maljakoihin. Usein pieni on kaunista.

      Poista