lauantai 12. syyskuuta 2020

KESÄKUULUMISIA

Kesä harppoi pitkin askelin. Minä yritin kipittää perässä. Silti olin aina muutaman askeleen jäljessä. Onneksi nyt ajan kulku on hidastunut ja ehdin vähän kirjoittelemaankin.

Katajakujalla on puuhailtu paljon, kuten aina. Emme me työmyyrät malta olla paikoillamme.

Katajakujalla on haudottu ja hoidettu tipuja,


Tällä kertaa saimme kolme tipua, jotka saivat nimensä ruusujen mukaan: Roosa, Lumikki ja Minette. Jospa joskus ehtisin kirjoittaa niistä oman juttunsa. Haudonta ja tipujen hoito oli taas tarinan arvoinen härdelli. 

rakennettu ulkovarastoa ja myllätty maata,


Samalla kun kaivinkone laajensi lampea, tehtiin Lapiomiehelle oma plantaasi kasvihuoneen ympärille. Istutukset ovat vielä osittain kesken. 

istutettu pensaita ja perennoja enemmän kuin koskaan ennen,


Pitkän talven aikana oli aikaa suunnitella kaikkea ihanaa puutarhaan. Turusta tuli kasveja autolastillinen, parista muusta paikasta vielä lisää. Nämä taimet tilasin Särkän perennataimistolta. Sain hyvää palvelua ja vähän erikoisempia taimia, joita ei joka paikassa myydä. Kiitos heille ystävällisestä palvelusta!

jatkettu ruusuprojektia muurin päälle,


Taisin istuttaa toistakymmentä ruusua muurin päälle. Tämä ihana ruusu on kestävä Morsionruusu. 

rakennettu lampea,


Lampea laajennettiin ja siihen asennettiin kangas ja hiekka. Pulahdus lampeen puutarhapuuhien välissä oli pelastukseni pitkän hellejakson aikana. 

kasteltu – ja taas kasteltu,


Uudet istutusalueet tarvitsivat runsaasti kastelua ja hyvää se teki vanhoillekin istutuksille. 

ihasteltu huikeaa kukintaa,


Tuntui, että kaikki kukat puhkesivat yhtä aikaa kukkaan. Tässä ihanan sininen loistotädyke ja neidonkurjenpolvi yhdessä. 

opeteltu kukkakimppujen ja -asetelmien tekemistä,


Yksi unelmani on täyttynyt ja voin surutta poimia leikkoja puutarhasta. Nyt on materiaalia, josta värkätä kimppuja ja asetelmia. 

valokuvattu,


Valokuvaaminen helteellä ja auringon paisteessa on ollut haasteellista. 

kitketty ja kitketty,

kärvistelty helteessä, 

nautittu rauhasta, kesästä ja kesän taittumisesta syksyksi, puutarhapuuhista, perheestä ja läheisistä ja muista elämän tärkeistä asioista.

Vielä on paljon istutettavaa, kitkettävää, leikattavaa, siistittävää, valokuvattavaa... Kunpa vain saisi itsensä tuonne  tuuleen ja sateeseen.

26 kommenttia:

 1. Paljon on mahtunut kesääsi. Keväällä aina tuntuu, että edessä on ihana pitkä kesä ja syksyllä hämmästelee, joko se nyt meni. Odotan innolla kanapostausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se tuntuukaan silta, että keväällä ja kesällä päivät ovat lyhyempiä kuin syksyllä ja talvella! Ne tuntuvat aina loppuvan kesken.

   Taidankin ruveta värkkäämään juttua kanoista.

   Poista
 2. No onpas siellä tehty. Toivoisin näkeväni kuvia, millainen lammesta tuli! Kun meilläkin on lampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ja kesän aikana ehtii vaikka mitä,mutta silti puuhaa ja ylin kyllin vielä seuraavallekin vuodelle :)

   Lammesta en ihan vielä taida juttua tehdä. Se on vielä pahasti kesken.

   Poista
 3. Ette todellakaan ole olleet toimettomina. Näin syyskuuhun siirryttyä on ihan hyvä ajatus olla muutaman askeleen jäljessä. Ei ainakaan jalat kastu, kun vettä sataa taivaan täydeltä.
  Lammen kuvia olisi kiva nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en osaa olla toimettomana. Mielessä on aina niin paljon ideoita, että sormet syyhyävät päästä toteuttamaan niitä.

   Lammin kanssa tuli vähän takapakkia, joten ihan vielä en siitä viitsi kirjoitella. Jossain vaiheessa sitten.

   Poista
 4. Teillä on ollut ihan huikean hurja kesä! Muutama vuosi kasvurauhaa uusille kasveille tuottaa hurjan ilon vielä. Särkkä on ihan huippupaikka, josta löytyy vaativallekin kasviharrastajalle aarteita. Se on tuossa ihan meidän lähellä, ja on paljon vaikuttanut oman pihani valikoimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä aina ihmettelee miten paljon kasvukauden aikana lopulta saa aikaiseksi, vaikka välillä tuntuu, että kitkemiseen menee kaikki aika.

   Kauan kuolasin Särkän valikoiman edessä. Se todellakin on vertaansa vailla. Kiitos vinkistä: saan nauttia Japaninunikon kukinnasta yhä edelleen.:)

   Poista
 5. Onpa teilläkin ahkeroitu! Kuinka saat neidonkurjenpolven kasvamaan noin tuuheana ja kukkimaan noin runsaasti? Omani on saanut kasvaa muutaman vuoden aivan rauhassa tietääkseni juuri sille mieluisassa paikassa, mutta on edelleen pienempi kuin A4-paperiarkki ja vain kymmenisen sentti korkea. Lammen alueesta on varmaan tulossa postauksia...? Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä puroista kasvaa iso virta ja syksyllä huomaa, että ihmeen paljon sitä saatiinkin aikaiseksi kesän aikana.

   Neidonkurjenpolvi taitaa olla alussa tosi hidas. Ei se minullakaan ole heti noin hyvin kasvanut. Tuntuu, että kukinta lisääntyy vuosi vuodelta.

   Lammesta on toivottu tosi paljon juttua, mutta ehkä en vielä tässä vaiheessa kirjoittele. Tuli vähän takapakkia ja täytyy tehdä korjaustoimenpiteitä, mutta toki joskus varmasti kirjoittelen siitäkin.

   Oikein hyvää syksyn jatkoa sinne teillekin ♥️

   Poista
 6. Paljon olette saaneet kesän myötä aikaan.
  Lammesta tulee varmaan upea. 👍👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin olemme yrittäneet :)

   Toivottavasti saamme lammen jossain vaiheessa sellaiseksi kuin haaveilemme.

   Poista
 7. Voi, tässä tuli niin monta kiinnostavaa asiaa kesästänne, olette olleet ahkeria. On todellakin mielenkiintoista kuulla ja nähdä tarkemmin, sitten kun ehdit esitellä uusia istutuksia... Tuo lampi kiinnostaa myös ja tiput tietenkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! Paljon olisi kirjoitettavaa. Onneksi on koko talvi aikaa käydä kesän kuvia läpi :) Aloinkin jo värkkäämään juttua tipuista ja se näyttää paisuvan kokonaiseksi juttusarjaksi :)

   Poista
 8. Oma postaus kananpoikasista olisi kyllä mukava lukea! :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat kukkakimput omista leikoistanne!
  Kanajuttusi ovat aina hauskoja ja odotettuja!
  Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuovi ❤️ Kimppuja on aina mukava värkätä.

   Pian niitä kanajuttuja on tulossa kokonainen sarja :)

   Kaunista syksyn jatkoa teillekin sinne!

   Poista
 10. Tuuli ja sade ei houkuttele, tänään onneksi oli vain tuuli ja vihdoin pääsi puutarhaan. Kauniita kesäisiä kuvia, niissä on hyvä fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ajatellut, että sää on vain pukeutumiskysymys. Nyt huomaan, että on se vähän muutakin. Se on myös innostaja ja valitettavasti myös lannistaja. Pitäisi vain saada omaa asennetta muutettua ;)

   Kiitos, Katja! Mukava niitä kesän kuvia on itsekin katsella.

   Poista
 11. Olet saanut valtavasti aikaan kesän aikana!
  Lampesi kiinnostaa, sillä olen haaveillut sellaista omalle pihallenikin. En uimalammenkokoista, mutta kuitenkin.
  Kanajuttusi kiinnostavat! Tee vain oma postaus siitä.☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain aika mukavasti apua puutarhatöihin tänä kesänä, joten näkyvääkin tuli ihan kivasti. Ja tietysti vähän kerrallaan.

   Toivottavasti saamme lammen lähiaikoina siihen kuntoon, että voisin siitä postauksen tehdä. Se on vielä aika pahassa vaiheessa.

   Kanajuttuja onkin tulossa kokonainen sarja :)

   Poista
 12. Ooh, mikä huikea lampiprojekti siellä käynnissä😍 Ja ihanan näköistä tuo tädyke💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna!

   Tuo loistotädyke on yksi lemppareistani :) Toivoisin sitä vähän sinne sun tänne.

   Poista
 13. Siellähän on puuhattu kaikkea ihanaa kesän aikana!
  Minä olen jo lähes muuttanut takaisin sohvannurkaan, vielä tosin täytyy lähteä puutarhapuuhiin, kunhan kaikki kukkasipulit ovat saapuneet;)
  Tosin mukavammalla säällä siellä voi vielä tehdä jotain muitakin syyspuuhia, nyt on parasta ladata akkuja, myös omaansa, ennenkuin kauhea myräkkä saapuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vähän sellainen, että innostun lisää kun saan jotakin tehtyä. En oikein osaa olla paikallani kun aina päässä pyörii uusia ideoita. Jos jään hetkeksi lorvailemaan, niin silloin niitä ideoita vasta tuleekin aivan liiaksi asti ;) Talvi onkin otollista aikaa kehitellä kaikkea uutta kivaa. Mutta onhan tässä jo hyvin lupa laiskotella :) Sohvannurkka on ihan hyvä vaihtoehto.

   Myräkkä tuli ja meni. Onneksi se ei täällä ollut paha.

   Poista