sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

YHTÄ JUHLAA

Isossa perheessä elämä on yhtä juhlaa. Asian varmemmaksi vakuudeksi heitän muutamia tilastollisia faktoja.

9+
Perheessämme vietetään joka vuosi yhdeksät syntymäpäiväjuhlat. Niiden lisäksi vietetään erinäinen määrä sukulaisten, ystävien ja kummilasten syntymäpäiviä. Tänä vuonna suvussa on ollut jo kahdet 80-vuotissyntymäpäiväjuhlat.

Sylin täydeltä onnea...

2
Äitienpäivää ja isäinpäivää juhlitaan asiankuuluvin menoin kaksi kertaa vuoden aikana.


5+
Pääsiäistä, vappua, juhannusta, itsenäisyyspäivää ja joulua juhlitaan, tottakai. Oman kotijoulun lisäksi juhlitaan lasten koululla ja muuallakin, joten juhlatilaisuuksia kertyy enemmänkin kuin nuo viisi. 

7
Tämän vuoden toukokuussa juhlittiin kolme kertaa syntymäpäiviä: 13-vuotiaan, 53-vuotiaan ja 80-vuotiaan. Äitienpäivää juhlittiin, vappua ja koulujen päättymistä. Se teki yhteensä seitsemät juhlat. Ei siis tarvitse ihmetellä miksi olen julkaissut juttuja ja kommentoinut toisten juttuja kovin harvakseltaan toukokuussa. 

Onneli osallistui vappujuhlintaan.

1
Tänä  vuonna kutsutaan suku rippijuhliin kuten viime vuonnakin. Ensi vuonna on vähän taukoa, mutta seuraavana vuonna on odotettavissa rippijuhlien ja ylioppilasjuhlien järjestäminen samalle kesälle.

21
Rippikouluun menijän kanssa askartelin 21 kutsukorttia. Se oli mukavaa puuhaa. Iloiseksi yllätyksekseni pojatkin ovat osallistuneet näpertelyyn valittamatta.

19
Yhdeksänätoista päivänä olen kitkenyt rikkoja puutarhassa. En kokonaisia päiviä, mutta jonkin verran aina kuitenkin. Kyllä puutarhan pitää rippijuhlissa olla siisti, vaikka ei sitä kukaan vieraista huomaisikaan. Olin laittanut hulluna puutarhaa nätiksi myös silloin kun mieheni täytti viisikymmentä ja juhlimme sitä suvun kesken. Siinä kahvin jälkeen hääräillessäni huomasin, että mies ja hänen sisaruksensa olivat asettuneet ulos valokuvattaviksi – kompostoreiden eteen! Nyt se naurattaa, mutta silloin minulla meni vähän tunteisiin.

Musiikin ammattilainen huolehtii, että kodin piano on viritetty juhlia varten. Ruokapuolen ihmiselle on tärkeää, että juhlia varten on kehitelty maukkain mahdollinen kakkuresepti. Ja minä puutarhahulluna pidän tavoitteenani, että yhtään voikukkaa ei pilkistä perennapenkistä. Ei, vaikka kukaan ei sitä huomaakaan kuten ei huomaa sitäkään, että keittiön, eteisen ja vessojen kaikki kaapit ja laatikot on putsattu ja puunattu. 

Nyt ovat rippijuhlavalmistelut meneillään. Hyvästelin poikani leirille viikoksi. Pitkin iltapäivää ja iltaa olen itkeskellyt ikävääni. Viikko leirillä on äidille pitkä aika, niin ihanaa kuin se onkin, että nuoren elämä menee eteenpäin.

Huomenna alan silittää pöytäliinoja. Otin ne jo valmiiksi esiin.

Ja sitten arki vasta juhlaa onkin kun juhlat on onnellisesti juhlittu ja puutarhaintoilija saa taas kaikessa rauhassa keskittyä puutarhassa möyrimiseen.

Juhlavaa (puutarha)kesää itse kullekin!

P.S. Vastailen kommentteihin vähän hitaasti, sillä nyt Blogger on keksinyt, ettei se lähetä saapuneita kommentteja sähköpostiini. Asetusten pitäisi olla kohdillaan, mutta sähköpostit vaan lakkasivat tulemasta. Harmi! Nyt en tiedä sitäkään, jos joku kommentoi vanhoja juttuja. Toivottavasti vaiva on nopeasti ohi menevä.

22 kommenttia:

 1. Ei tule enää sähköpostiin viestit. Ne on pakko käydä bloggerin editorin kautta katsomassa. Ikävästi tällainen tietosuojaan liittyvä "parannus".

  On teillä elämä yhtä juhlaa! Iloisia juhlia on mukavaa viettää! Onnea kaikkiin juhliin siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit, että ne kommentit voi kurkata sieltä Bloggeristakin. Olin aivan unohtanut sen. Käyhän se niinkin, muttei ihan niin näppärästi. Kiitos, Tita! Sitä vähän epäilinkin, että liittyy tietosuojajuttuun. :(

   Niin, onneksi ei ole pitkään aikaan ollut surujuhlia. Kiitos onnentoivotuksista! Onnea aina tarvitaan :)

   Poista
 2. Bloggerista tarkistan viestit, ulkoasu ja siitä kommentit kohta. Sähköposti täyttyy muutenkin niin olen aina halunnut pitää ne erillään. Isossa perheessä riittää juhlia, meillä on tänä vuonna omassa perheessä rippijuhlat + kummitytön ja sukulaispojan. Oikea juhlien vuosi tuli tästäkin vuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täytyy minunkin siirtyä Bloggerista kurkkimaan milloin on tullut kommentteja. En muistanut, että käyhän se niinkin :)

   Hämmästyin kun rupesin oikein miettimään sitä juhlien määrää. Ei tarvitse enää lisää keksiä ;) Mukavia ja onnistuneita juhlia teillekin!

   Poista
 3. Mukava, vaikka työntäyteinen on juhliin valamistautuminen. Onnea kaikille juhlijoille siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ulla! Niin, varsinkin kukat ja kattaus inspiroivat minua kovasti, mutta kyllä siivoaminenkin ihan kivaa on :)

   Poista
 4. Juhlat ovat mukavia ja katkaisevat kivasti arkea.
  Aina ei ehdi ko!mmentteihin vastata, mutta lukijat ymmärtävät sen. Vaikka ilmoitukset kommenteista eivät enää sähköpostiin tulekaan, löytyvät ne blogin lopusta ja bloggerista. Eiköhän siihenkin taas totuta.
  Mukavia juhlahetkiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaihtelu totta tosiaan virkistää :)

   Kaikkeen tottuu, myös Bloggerin tempauksiin. Onneksi täältä saa aina hyvää vertaistukea.

   Kovasti täällä ainakin touhutaan, että juhlat onnistuisivat :) Kiitos, Betweeen!

   Poista
 5. Juhlia riittää suuressa perheessä. Kovasti naurattaa tuo ryhmäkuva kompostoreiden edessä. Teilläkin olisi löytynyt vaikka mitä kaunista taustaa muualtakin.
  Meillä on tänä kesänä myös rippijuhlat. Minäkin ajattelin siistiä puutarhaa juhlia ajatellen, yritän kuitenkin ottaa puutarhan suht rennolla kädellä. Muuten tulee stressi. Saan kuitenkin sisätilojen ja tarjottavien kanssa riittävästi pohdittavaa ja tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kuvausporukka oli katsonut väljän paikan, jossa olisi talo sopivasti taustalla. Kompostorit jäivät huomaamatta, vaikka ne olivat ihan esillä :D Minä olin valmiiksi suunnitellut kuvaukset pihan vehreimmässä paikassa. En vain heti ehtinyt keittiöstä...

   Joo, stressiä ei saa tulla. Silloin voi nauttia jo juhlavalmisteluista. Paljon minunkin täytyy vain katsoa läpi sormien :)

   Onnistuneita rippijuhlia teidänkin perheelle!

   Poista
 6. Ihana ja niin paljon kertova tuo eka kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko! Siihen kuvaan on tiivistynyt paljon ihania tunteita. ♥

   Poista
 7. Oi, teidän elämä on yhtä juhlaa! Toki se taitaa olla myös paljon vaivannäköä juhlien eteen. Mutta samalla tulee pidettyä paikat kunnossa.
  Meilläkin on viime vuosina sattunut paljon oman perheen juhlia. Se on pitänyt myös puutarhan kunnossa. Tänä vuonna on välivuosi ja puutarha taitaa olla senkin takia vähän rempallaan.
  Mulle bloggeri teki saman tempun, ei tule kommentteja enää sähköpostiin. Muutos taisi tapahtua juuri samana päivänä, kun uusi tietosuojalaki astui voimaan.

  Ihanan juhlavaa kesää teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin miten paljon juhlia onkaan kun niitä oikein rupesin laskemaan. Oikein arvasit, että tulee pidettyä paikat kunnossa. Kyllähän sitä juhlia varten yrittää vähän paremmin nurkkia laittaa kuntoon. Mutta miten hassua, ettei ne nurkat koskaan tule ihan tip top. Aina löytyy uusia kohteita, jotka laitetaan kuntoon sitten seuraaviin juhliin :)

   Sitä en usko, että teidän puutarha olisi koskaan rempallaan. Se on niin upea!

   Joo, kiinnitin huomiota ihan samaan, että taisi muutos liittyä tietosuojalakiin. :(

   Kiitos, Riina! Mukavaa ja oikein rentouttavaa kesää teille!

   Poista
 8. Elämä on yhtä juhlaa ja arkea välillä! ❤

  VastaaPoista
 9. Meilläkin oli kahdeksat synttärit kahden kuukauden sisään, onneksi sentään muutamat juhlittiin samalla kertaa. Nuo koomiset yksityiskohdat on juuri niitä, mistä juhlat jälkeenpäin muistaa parhaiten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Kahdeksat synttärit niin lyhyen ajan sisään on jo kyllä kova juttu! Eipähän tarvitse juhlan aiheita keksimällä keksiä :)

   Niin. Koomisista yksityiskohdista tuli mieleen se kun lattianpesuämpäri oli eteisessä pappia vastassa kun hän tuli meille ristiäisiin :D

   Poista
 10. Meillä ei juhlita aivan yhtä ahkerasti, mutta viime ja tänä vuonna juhlittiin isommin ylioppilaita ja ne juhlat olivat kyllä molemmat aivan ihania ja tunteikkaita. Ja puutarha oli kuosissa, sillä juhlijat saivat kahvitellla puutarhassa. Kaappeja ja nurkkia en sen sijaan nuohonnut niin tarkkaan koska siellä ei juhlia vietetty ;)
  Ihanaa kesää ja ihania juhlia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varmasti ihana laittaa juhlat puutarhaan. Voi, kunpa oma puutarhakin olisi niin valmis, että se olisi mahdollista. Ehkä sitten kun kuopus (nyt 9 v) kirjoittaa ylioppilaaksi :)

   Kiitos, Virpi! Ihanaa kesää teillekin!

   Poista
 11. Aika monet juhlat jo tänä vuonna juhlittu, meillä aika tavalla vähemmän.
  Nuorimmaisen yo-juhlat tosin vietettiin onneksi pääosin puutarhassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt minä vasta ehdin vastaamaan kommenttiisi kun on juhlahässäkkä ohi. Jospa meidänkin kuopuksen lakkiaiset voitaisiin viettää puutarhassa. Siihen on nimittäin ainakin kymmenen vuotta aikaa. Jospa puutarha olisi silloin jo siinä kunnossa :)

   Poista