lauantai 22. huhtikuuta 2017

KIITOS! TACK SÅ MYCKET!

Puutarhani aakkosten sarja päättyi. Ensin kiitos kommenteistanne Ö:hön!

Öö, tuota... täytyy sanoa, että viimeinen kirjain oli aika vaikea. Joitakin mieluisia Ö-asioita sentään löytyi. Puutarhaharrastajissa on paljon hotelliyrittäjiä ja ötököiden ystäviä. Öinen hiljaisuus hivelee korvia ja mieltä. Önskemål on nyt erityisen ajankohtainen sana, sillä jokaisella varmasti on toive jos toinenkin juuri alkamassa olevalle puutarhakaudelle.


Suuret kiitokset, teille ihanat lukijani, jotka olette olleet mukana tässä sarjassa kommentoijina ja lukijoina! Sarjasta tuli hauskempi kuin etukäteen arvasinkaan ja se on aivan teidän ansiotanne. Sain teiltä suurenmoisia kommentteja, ihastuttavia pieniä tarinoita, älykkäitä oivalluksia ja roppakaupalla ideoita. Joka kerta sain niitä hymyssä suin lukea.

Heititte niin paljon ideoiden siemeniä, että niistä kasvaa vielä monta uutta juttua - ja ehkä monta uutta postaustakin. Latinaa tuli opiskeltua ja uusiin kasveihin tutustuttua.

Opin, että tiikerililjoja on olemassa valkoisinakin. Niin onnellisesti unohdin kaiken maailman liljakukot, että nyt on tulossa lähetys tiikerililjoja ja monia muitakin uusia ihanuuksia. Ostoslista venähti ennenkuulumattomiin mittoihin. Barnhavenin valikoimiinkin tutustuin ja tiedä mitä sieltä vielä tuleekaan tilattua.

S:n kohdalla muistuteltiin syksyn kukkijoista ja siitä alkoi yksi minun uusista projekteistani. Ehkä kuulette siitä myöhemmin. Moni mainitsi vadelmat ja päätin vihdoin ja viimein ottaa toiseksi projektiksi paikan keksimisen vadelmarivistölle.

V:n kohdalla sanat "valkea & vihreä varjossa" saivat minussa aikaan kollaasivillityksen. Varjoa minulla on vain vähän, mutta kokosin valkoisia ja vihreitä kasveja aurinkoon ja puolivarjoon. Miten maltankaan odottaa, että pääsen toteuttamaan uusia suunnitelmiani?

Jos meillä ensi kesänä kasvaa rivi vadelmaa, etupihalla rusokirsikka, muurin edessä kuusia, siellä täällä kärhöjä ja ruusuja, kerrottua kyläkurjenpolvea, suovehkaa, rantatädykettä, syyskaunosilmää, villiviiniä ja vaikka mitä muuta mielenkiintoista, muistan kiitollisuudella Teitä. Näin ne kasvien tarinat voivat saada alkunsa.


Hyvää ja touhukasta kasvukautta kaikille!

12 kommenttia:

 1. Kyllä, puutarha-aakkosesi olivat hauskat ja hyödylliset, ihan öötä myöden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nettimartta! Kiva, että sarjasta oli ihan hyötyäkin :)

   Poista
 2. Oli kivasti keksitty juttusarija :)

  VastaaPoista
 3. puutarhan aakkoset oli tosi kiva juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta palautteestasi, Sussi, ja siitä kun olit mukana! :)

   Poista
 4. Samalla kun mietti omia puutarha-aakkosiaan, oli kiva lukea mitä muut olivat ideoineet, eli tästä sarjasta saimme kaikki mukavia ajatuksia ja viihdykettä, ja paljon asiaa ja oppia. Kiitos Pauliina sinulle tästä mukavasta matkasta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, Sirkku! Oli kiva oppia tuntemaan teitä lukijoitakin paremmin tämän sarjan aikana. Meitä on niin monenlaisia puutarhaintoilijoita. Joku taitaa latinan, joku pionilajikkeet, kärhöt tai kuka mitäkin, joku keräilee harvinaisuuksia, joku muistaa ötököitä... Kiva, että meitä on monenlaisia. On niin mukava saada uutta näkökulmaa ja ideoita :)

   Poista
 5. Mukava sarja! Nyt odottelen seuraavaa postausta. Kirjoittelu rentouttaa ja antaa uutta ajattelemisen aihetta. Voimia elämänpuutarhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Kirjoittelu tosiaan on mieliasioideni kärkipäässä. Usein minulla on sellainen pakottava tarve saada kirjoittaa ja yleensä joka päivä kirjoitankin ainakin itselleni. Nyt en ole pitkään aikaan postaillut. Olen ollut kaiken liikenevän ajana puutarhass, mutta uudet jutut jo pyörivät mielessä :)

   Voimia tosiaan tarvitaan! Aurinkoista kevättä sinulle!

   Poista
 6. Puutarhan aakkoset oli hauskasti keksitty juttusarja ja mielenkiintoista luettavaa! Hyvää toukokuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu! Sarjaa oli kyllä tosi kiva tehdä teidän ihanien lukijoiden kanssa. Kiitos samoin sinulle mukavaa kevättä!

   Poista