sunnuntai 8. elokuuta 2021

RIPPIJUHLATUNNELMISSA

Tyttären rippijuhlista on jo kolmisen viikkoa, mutta minä olen edelleen juhlatunnelmissa. Juhlatunnelma jatkunee niin kauan, kunnes kukka-asetelmat ovat kuihtuneet ja liina joutuu pyykkiin.


Juhlakattauksen teemana oli luonto.

Juhlakattauksen teemana oli luonto, sillä Avilla pitää luonnossa liikkumisesta. Pöydällä oli sininen kaitaliina kuin puro. Somisteena oli pyöreiksi hioutuneita kiviä, kynttilöitä sekä karuheinää ja kukkia limsapulloissa. Asetelman täydensivät mustikanvarvut.


Olin todella yllättynyt,
miten hyvin kuunliljat hoitivat tehtävänsä.

Oikeastaan asetelmaan kuuluivat myös kuunliljan suuret lehdet. Juhlapäivä oli nimittäin helteinen. Kakkujen alle olin laittanut folioon käärityt litteät kylmäkallet. Niiden nurkat peitin vielä kuunliljan lehdillä. Olin todella yllättynyt, miten hyvin kuunliljat hoitivat tehtävänsä. Ne pärjäsivät ilman vettä jäisen alustan päällä moitteettomina juhlan loppuun asti. Olisivat pärjänneet vielä paljon pidempäänkin.

Onnittelukimppu säilyi hyvänä jääkaapissa viikon ja oli edustuskunnossa vielä juhlapäivänä. Konfirmaatiohan oli viikkoa ennen juhlaa.  Olin poiminut kimppuun puutarhan viimeiset pionit.


Mustikanvarvutkin ovat hyvin pitkäikäisiä. Jos niille vain muistaa lisätä vettä, ne säilyvät priimakunnossa ties kuinka kauan. Nyt on kulunut jo kolme viikkoa eivätkä ne ole menneet juuri miksikään.

Tein asetelmat karuheinästä, rantatädykkeistä ja koreakärsämöistä. Tädykkeitten ja kärsämöiden paras kukinta alkoi olla jo lopuillaan, mutta sain niistä vielä kelpo kukat asetelmiin. Kun ne muutaman päivän kuluttua alkoivat kuihtua, lisäsin karuheinien kaveriksi 'Amazing Gray' -unikoita ja muita kukkia, joihinkin pulloihin saniaista. Juhlat jatkuivat...


Nyt jäljellä ovat karuheinät ja saniaisen lehdet. Ne näyttävät siron veistoksellisilta. 

20 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat!

  Joko odotat syksyn saapumista ja pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa? 🤍

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt kun helteet ovat ohitse, en odota yhtään mitään. 😊 Nautin tästä hetkestä täysin siemauksin. Juuri nyt sataa ja ukkostaa, mutta sekin on ihan kivaa. Tykkään, kun pääsee jakamaan kasveja. Elokuussa päivät ovat ihanan kuulaita ja lämpimiä.

   Poista
 2. Kaunis kattaus tyylikkäine kasviasetelmineen. Onpa oivallinen idea laittaa kylmäkallet kakkujen alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 Kylmäkallet säästävät minut monelta huolelta, kun jääkaappitila loppuu kesken. Olen tehnyt kakut koristelua vaille valmiiksi pakastimeen ja sitten ottanut ne juhla-aamuna sulamaan. Sillä konstilla ne saa rauhassa koristeltua eikä tarvitse laittaa välissä jääkaappiin. Kylmäkallet pitävät ne kylminä juhlan loppuun asti. Varmuuden vuoksi mittailin lämpötiloja välillä eivätkä ne nousseet liikaa.

   Poista
 3. Kauniisti koristellut tarjottavat ja pöytä. Kylmäkallet olivat hyvä idea, mutta vielä parempi minusta olivat nuo kuunliljan lehdet tarjoiluastioiden alla. Nehän peittävät täydellisesti kylmäkallet ja sopivat vielä hyvin tarjoilupöydän luontoteemaankin. Varsinkin tuo mustikoilla koristeltu juustokakku (?) näyttää siltä, että siinä ei olisi tarjotinta laisinkaan, vaan kakku lepäisi suoraan lehtien päällä. Pitää laittaa näitä ideoita muistiin johonkin; omien lasten rippijuhliin kun ei ole enää kymmentäkään vuotta. Mihin se aika oikein kuluu? Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 Kuunliljat tulivat koristeluun aivan kuin sattumalta. Yleensä olen laittanut kylmäkallet pöytäliinan alle piiloon. Nyt laitoin kapean liinan, joten piti keksiä jotain muuta. En olisi uskonut, miten hyvinä kuunliljat säilyvät. Niitä voisi hyvin käyttää muutenkin koristelussa.

   Sitä samaa minäkin ihmettelen, että mihin se aika juoksee. Nytkin kesä on jo loppusuoralla, vaikka äsken oli ensimmäinen koululaisten lomapäivä. Oikein hyvää elokuun jatkoa sinne teillekin!

   Poista
 4. Oi, kerrassaan kaunista! Sinulla on kyllä taito tehdä kattauksista ihan erityisen onnistuneet ja persoonallisen kauniit. Joka kakku ja tarjoiluastia näyttää niin houkuttelevalta ja viehättävältä. Täällä vain huokailen. Kiitos ideasta laittaa kylmäkallet kuunliljanlehtien alle, erinomainen oivallus.
  Kokonaisuus kaikkine yksityiskohtineen on ihastuttava. Lämpimät onnittelut Avillalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneimmat kiitokseni ihanista sanoistasi! Suurin osa kiitoksista kuuluu kyllä Avillalle, joka leipoi tarjottavat. 😊

   Meillä on aina juhlien alla pulaa jääkaappitilasta. Kerroinkin tuossa yllä Betweenille, miten toimin kakkujen kanssa, jotta kylmä tila riittää. Aiemmin olen pannut kylmäkallet pöytäliinan alle, mutta nyt tarvittiin toisenlainen ratkaisu. Sain samalla yli kasvaneen polunkin raivattua, kun liiat kuuliljan lehdet leikattiin pois. 😊

   Avilla pyysi välittämään kiitokset onnitteluista.

   Poista
 5. Todella kaunis kattaus ja ihanan näköiset tarjoilut.

  VastaaPoista
 6. Täydellisen ihan kattaus ja samoin myös tarjottavat. 🤗

  VastaaPoista
 7. Kaunis kattaus. Ja kekseliästä käyttää kuunliljoen lehtiä. Varsinkin, jos ne ovat ehjiä, eikä etanoiden tai kotiloiden reittämiä. On mahtavaa saada omasta puutarhasta noin paljon koristeita juhliin.
  Mukavia juhlien jatkoja. Kiva pysyä tunnelmassa vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 Onneksi meillä ei ole etanoita eikä kotiloita. Reikäisiä lehtiä ei kyllä viitsisi käyttää. 😊

   Olin tosi innoissani, kun puutarhasta sai niin paljon koristeita. Karuheinät ostin, mutta muut sain omasta takaa. Koristeille ei siis tullut hintaa paljon mitään. Pelkästään yksi tädykkeen varsi maksaisi ainakin 3 €. Huh! Meillä niitä sai poimia mielin määrin.

   Nyt olen alkanut miettiä, että voisin vaihtaa koristeet. Oli kiva, kun sai nauttia rippijuhlatunnelmista näin kauan.

   Poista
 8. Ompa tyylikästä ja mikä tarjottavien runsaus!

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia, upean näköinen kattaus ja herkullisen näköiset tarjoilut! Luonto-teema on tosi hyvä idea. Onnittelut vielä näin jälkikäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 Tykkään itsekin, kun on joku teema. Sitä on kiva miettiä suunnitteluvaiheessa. Avilla kiittää onnitteluista. 😊

   Poista
 10. Kaunis kattaus rippipöydässä! Ja tosi hyvä idea nuo kuunliljan lehdet!

  VastaaPoista