sunnuntai 30. elokuuta 2020

IHANA TAPAAMINEN

Eräänä perjantaina kävin Prismassa. Se nyt ei sinänsä taida olla uutisaihe, mutta hedelmä- ja vihannesosastolla tapahtui jotakin erityistä. Olin juuri valitsemassa kiivejä rippijuhlia varten ja olin keskittynyt pohtimaan, olisivatko kiivit sopivan kypsiä sunnuntaita varten. Silloin eräs ystävällinen rouva hymyili minulle ja kysyi, olemmeko olleet samassa Pilates-ryhmässä. Kyllä vain. Ensin en muistanut mitään, mutta pikku hiljaa aloin saada muistikuvia hänestä jumppasalin ikkunanurkassa. Minä ja mieheni levitimme jumppamattomme aina hänen viereiselle paikalleen. Tunnin alussa vaihdoimme muutaman sanan, mutta emme varsinaisesti tutustuneet.

Rippijuhliin tarvittiin vähän muutakin kuin kiivejä.

– Olen ajatellut sinua usein, hän sanoi. Tulin niin iloiseksi tästä tapaamisesta. Kun kantaa näkyvää sairautta, kaikki tapaamiset ihmisten kanssa eivät suinkaan ole miellyttäviä. – Olet niin ihana ihminen, hän jatkoi, valoisa ja ihana. Aivan häkellyin. Hän kertoi lukeneensa blogiani ja sitä kautta oppineensa tuntemaan minua. Tuntui mukavalta kun hän kertoi lukeneensa sairaudestani ja ajatelleensa minua lämmöllä. En sillä hetkellä muistanut mitä olin kirjoittanut.

Kerroin hänelle, että nyt olen saanut lisää tietoa. Minulla on todettu proteiinien puutos, mikä johtuu imeytymishäiriöstä. Jostain syystä lihakset eivät saa käytettyä proteiinia ja ovat siksi jatkuvassa energiavajeessa. Siksi lihakseni vapisevat ja väsyvät helposti. Jälkeenpäin muistin kirjoittaneeni tänne blogiin Hashimoton taudista. Nämä kaksi liittyvät yhteen sillä tavalla, että tuo Hashimoton taudin aiheuttama kilpirauhasongelma voi olla se syy.

Sairastaminen ei ole kivaa,
mutta onneksi se ei ole koko elämä.

Hän ihmetteli kuinka sairaudestani huolimatta olen niin positiivinen. Sairastaminen ei ole kivaa, mutta onneksi se ei ole koko elämä. Olen saanut elää pitkään aikuisiällä terveenä, kun taas joillakin on sairaus riesanaan jo syntymästä asti. Haluan olla kiitollinen kaikesta siitä mitä minulla on. Kaikella on tarkoituksensa, myös tällä sairastamisella. Olen toiveikas. Ehkä tähän löytyy vielä jokin ratkaisu.

Katttauksen teemana oli metsä.

Vaikea kuvailla miten paljon iloa tuo tapaaminen tuottikaan minulle siinä keskellä hedelmä- ja vihannesosastoa. Että joku ventovieras ihminen on muistanut minua lämpimin ajatuksin! Yhtäkkiä tuntui, ettemme niin vieraita toisillemme olekaan. Asummehan melkein samalla kylällä. Molemmat pidämme puutarhan hoidosta. Ja oli meillä yhteinen harrastuskin, Pilates. Minä jouduin sen tosin lopettamaan, sillä tällä hetkellä liikunta ei sovi minulle. Liikuntaa suositellaan lääkkeeksi melkein vaivaan kuin vaivaan, mutta minun lihakseni kaipaavat eniten lepoa tällä hetkellä. Onneksi puutarhapuuhia ne sietävät jonkin verran, mutta levosta ja palautumisesta täytyy huolehtia tavallista tarkemmin. Jos innostun tekemään liikaa puutarhatöitä, olen ihan kanttuvei.

Mustikoilla saa yksinkertaisen kaunista.

On helpompi, että ihmiset tietävät asian oikean laidan
eikä tarvitse arvailla, mikä minua vaivaa.

En ole katunut sitä, että olen ollut avoin. Sairauteni näkyy joka tapauksessa ulospäin. On helpompi, että ihmiset tietävät asian oikean laidan eikä tarvitse arvailla, mikä minua vaivaa. No, silti jotkut haluavat tehdä omat diagnoosinsa – ja poikkeuksetta väärän – ja puhuvat niistä mielellään muillekin, mutta sehän on heidän oma ongelmansa.

Blogeissa sairauteni näkyy lähinnä siten, että kommentoin toisten blogeja mahdollisimman lyhyesti. Usein kommentoin vain laittamalla hymiön tai sydämen. Toivon, että ymmärrätte töksähtävän tyylini. Postauksianne olisi mukava kommentoida, ihastella kauniita puutarhanäkymiä ja kirjoittaa jutun herättämiä ajatuksia. Nämä omat juttuni ja kommenttini kirjoitan sanelemalla, joten se vaatii vähemmän tarkkaa käden toimintaa ja on siksi helpompaa.

Onneksi Korona ei haitannut juhliamme.

Olin onnellinen, mutta vähän hämmentynyt tästä tapaamisesta enkä siksi hoksannut pyytää häntä kahville jonakin päivänä. Jos nyt luet tämän tekstin, olet tervetullut puutarhaani vierailulle ja kahville milloin vain Sinulle sopii.

Ei tällaista joka päivä tapahdu.

Ei tällaista joka päivä tapahdu. Kassalle mennessä huomasin unohtaneeni punnita kiivit.

Toivottavasti vuoden päästä saamme juhlia viidettä rippinuorta.

Toivon Sinulle kaunista alkavan syksyn aikaa ja erityisesti Sinulle, jonka kanssa juttelin Prisman hedelmä- ja vihannesosastolla. Jutteluhetkemme ilahduttaa minua vielä pitkään.

30 kommenttia:

 1. En tiedä mitä sanoisin, en tiennyt että kannat raskasta sairautta mukanasi. Onneksi oireille on kuitenkin löytynyt selitys, jospa sen myötä löytyisi myös oireita helpottavia hoitomuotoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! ♥️ Olen aina toiveikas. Eiköhän tähän jotakin helpotusta löydy.

   Poista
 2. Ihana tapaaminen ja ihana postaus kauniista juhlistamme! Odotan innolla ensi vuoden rippijuhlia😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! ♥️ Vieraat tekevät juhlan - toivottavasti myös ensi vuonna.

   Poista
 3. Olipa ihana tapaaminen! Todella kauniit kuvat kattauksista juhlissanne, sinulla on erityinen kauneuden taju.
  Toivottavasti saat apua sairauteen ja pääset jälleen nauttimaan puutarhatöistä ja muustakin vapaammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! ♥️ Tykkään kaikesta kauniista arjessakin. Kauneuden kaipuu menee välillä vähän liiallisuuksiin kun haluaisin kaikki rumat tavarat piiloon. :)

   Olen aina hirveän toiveikas paranemiseni suhteen. Ja jos en parane niin näinkin voi elää ihan hyvää elämää. Yritän aina nähdä valoisat puolet.

   Poista
 4. Olipa mukava hetki ja tapaaminen. Hienot tarjoilut rippijuhlissanne, onnittelut rippilapselle. Toivottavasti sairauteesi on olemassa edes jonkinlainen hoitokeino.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! ♥️ Välitän onnittelusi. Uskoisin, että jotakin helpotusta löytyy. Täytyy vain kärsivällisesti kokeilla ja etsiä. Asiat voisivat aina olla huonomminkin :). Niin kauan ei ole mitään hätää kun pääsee puutarhaan :)

   Poista
 5. Ensiksi onnea ripille päässeelle ja toisekseen ihastukset todella upeista tarjoomuksista juhlissanne. Erityisesti tuo metsäinen teema oli todella minua(kin) puhutteleva.

  Sairaus on taakka, joka pitää kantaa voimavarojen mukaan. Sinä olet tehnyt sen kanssa sovinnon, joka kuulostaa jollain tavalla tasapainoiselle sopimukselle. Semmoiselle että sinulle ja sairaudellesi on molemmille tilaa elää teidän yhteisessä kehossa. Voi kuulostaa hullulle, mutta missään nimessä en halua loukata mitenkään. Lähinnä kun on väistämätöntä elää sairauden kanssa, niin siinä pitää yrittää selviytyä. Ja siitä huolimatta tai sen kanssa nauttia elämän hyvistä ja mahdollisista asioista.

  Iloa ja Valoa alkavaan syksyyn koko teidän porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita! ♥️ Välitän onnittelut rippilapselle. Juhlan teemana oli helppo keksiä kun rippilapsi on innokas retkeilijä. Mahtavaa kun sain melkein kaikki koristelut omasta pihapiiristä.

   Oi, et tosiaankaan millään tavalla loukannut. Sehän on juuri niin, että ei kannata taistella asioita vastaan, joita ei pysty muuttamaan. Toki yritän löytää keinoja, jotka helpottaisivat. Kuten tuossa edellisessä kommentissa mainitsin, asiat voisivat olla huonomminkin. :) Onneksi puutarhasta voi nauttia monella tapaa, vaikka ei ihan priimakunnossa olisikaan. :)

   Samoin oikein ihanaa syyskuuta sinne teille ♥️

   Poista
 6. Olipa ihana kohtaaminen ja niin herkullisen näköiset rippijuhlatarjoilut!
  Voimia ja iloa uuteen viikkoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset ♥️ Samoin oikein hyvää syksyä teillekin!

   Poista
 7. Sinulla olikin kerrassaan ihana tapaaminen.
  Herkullisen näköiset rippijuhlatarjoilut.
  Onnittelut myös rippilapselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset ♥️ Kyllä tuollaisesta tapaamisesta tulee iloa pitkäksi aikaa.

   Poista
 8. Ihanat juhlatarjoilut, onneksi elämässäsi on paljon hyviä asioita terveysmurheiden vastapainona. Toivon, että sopiva ratkaisu sairauteesi löytyy. Minullakin on joskus ollut merkityksellinen tapaaminen Prisman hevi osastolla, muistan tilittäneeni tuntojani appelsiinien lomassa. Niinhän sitä ennen vanhaan vaihdettiin kuulumiset torilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥️ Uskon, että paranen vielä ennemmin tai myöhemmin. Koskaan ei saa lakata toivomasta.

   Hauska kuulla, että sinullakin on ollut mieleenpainuva kohtaaminen vihanneshyllyjen välissä. :)

   Poista
 9. Ihana kohtaaminen arkisessa tilanteessa <3
  Ihailen kyllä todella sinun positiivista asennettasi ja sellaista tiettyä seesteisyyttä, mikä tulee kirjoituksistasi aina läpi. Hyväksyt elämän sellaisena kuin se tulee vastaan, mutta et silti jää vellomaan siihen, mitä kaikkea nyt mahdollisesti jäisi kokematta tai mitä et pysty tekemään. Löydät sen sijaan ilonaiheita joka puolelta. Moni voisi ottaa oppia asenteestasi :)
  Todella kauniit ja herkullisen näköiset juhlatarjoilut! Onnittelut rippilapselle ja aurinkoista syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämelliset kiitokset ♥️ Tuollaiset kohtaamiset ja tällaiset ihanat viestit tuovat valtavasti iloa arkeen. Onneksi tykkään tavallisesta arjesta ja osaan nauttia pienistä asioista.

   Ajattelen niin, että turha on taistella vastaan asioita, joille ei voi mitään. Sitkeästi yritän etsiä keinoja oireiden helpottamiseksi, mutta en taistele sairauttani vastaan. Itken kun siltä tuntuu, mutta missään tapauksessa en halua olla katkera.

   Välitän onnittelut :) Ihanaa syksyä sinne teillekin ♥️

   Poista
 10. Sairastaminen on rankkaa, olipa se mitä hyvänsä, näkyvää tai näkymätöntä. Voimia sinulle! Olipa ihana kohtaaminen, ja kirjoitit siitä kauniisti.
  Upean juhlapöydän olit loihtunut ja niin kauniisti koristellut tarjottavat. -Less is more- todellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos ihanista sanoistasi ♥️

   Minulla on tapana tehdä yksinkertaiset somistukset kun en osaa tehdä monimutkaisia :)

   Poista
 11. Tuollaisia kohtaamisia ja rohkeutta sanoa ystävällisiä sanoja tarvittaisiin enemmän. Hyvää mieltä ei voi levittää liikaa. Kiitos, että jaksat kommentoida, viesti on tärkein, ei sen pituus. Kaunista syyskuuta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin ♥️ Pienillä ystävällisillä sanoilla voi saada yllättävän paljon aikaan.

   Luotan siihen, että te tutut blogiystävät ymmärrätte lyhyet viestini ja osaatte tulkita ne oikein ♥️

   Samoin ihanaa syksyä sinulle myös!

   Poista
 12. Hieno kohtaaminen ja kehuja saa niin harvoin että kyllä meikäläinen heittäisi kuperkeikan jos pystyisi. No mies kyllä on kohtelias ja pari ystävääkin mutta siihen se sitten jääkin. Mutta pitää ilmeisesti olettaa että kaikki on ok kun ei ole mitään kerrottavaa. Jaksamisia sinne. Ihana teema juhlissa ja kaunis kattaus ja hienot tarjoilut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset sanoistasi! ♥️ Tosiaankin maailmaan mahtuisi paljon enemmänkin hyviä sanoja ja pieniä ystävällisiä tekoja.

   Ei muuten taivu kuperkeikka täälläkään. Tai taipui se kerran, mutta tuntui vähän liian hurjalta :)

   Kaikkea hyvää syksyyn sinne teille ♥️

   Poista
 13. Kuulostaa kyllä ihanalta, saa varmasti hymyn nousemaan huulille monta kertaa!
  Toivon sinulle jaksamista ja ihania hetkiä puutarhassa.
  Kommenttina <3 on aivan ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pioni! ♥️ Pienillä jutuilla voi olla todella iso vaikutus ja vieläpä pitkäksi aikaa.

   Nyt pitäisi juuri tänään jaksaa innostua kitkemisestä :)

   Mukava kuulla, että pieni merkki riittää kommentiksi. Minua on aikalailla vaivannut tuo asia. En haluaisi olla epäkohtelias ja olisi mukava kommentoida enemmän. Jospa sitten joskus kun paranen :)

   Oikein mukavaa syksyn jatkoa!

   Poista
 14. Olipa ihana kohtaaminen lähimmäisen kanssa.
  Onnittelut rippilapselle ja kaikille osallisille, metsän teema sopii niin upeasti kauniiseen tilaisuuteen.

  Kaikkea hyvää syksyysi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olikin, ihan yksi viikon kohokohdista.

   Metsä-teema lankesi aivan luonnostaan erähenkistä juhlakalua ajatellessa. Toteutus oli helppo kun melkein kaikki värkit löytyivät omasta pihasta.

   Kaunista syksyä sinne teillekin! ♥️

   Poista
 15. Kiitos avoimmuudesta! <3
  Voimia nähdä edelleenkin sairauden haasteiden yli ne asiat, jotka tuovat iloa ja voimauttavat sinua. <3
  <3 sydän on paljon. Se on sitä, että olet täysillä mukana ja muistat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisu! ♥ On onni, että mieleni on säilynyt valoisana, vaikka eihän tämä aina niin helppoa ole. On kuitenkin paljon mistä voi iloita.

   Ihana kuulla, että ymmärrät kommentointini suppeuden. Kiitos ♥

   Poista