keskiviikko 7. joulukuuta 2016

HAASTEELLISTA ELÄMÄÄ

Elämä on välillä haasteellista. Nytkin tuli kaksi haastetta, joihin molempiin on kiva vastata.

Piia Anneli Aamukastetta puutarhasta -blogista heitti kolmen kuvan haasteen kaikille halukkaille. Minähän halusin, vaan en heti ehtinyt.

Kesäkukka Kosmosta ja leijonankitaa-blogista heitti minulle Kuusi kuvaa kesästä -haasteen. Ilahduin siitä kovasti ja innoissani sukelsin viime kesän (siis kasvukauden) muistoihin.

Päätin saada kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

   3         kuvat Kanakesä, Rakennuskesä, Blogikesä (= kolmen kuvan haaste)
+ 3         kolme lisäkuvaa Pionikesä, Sadekesä, Puutarhakesä
___         ______________________________________________________________
   6         kuuden kuvan haaste (= ihana puutarhaintoilun täyttämä kevät, kesä ja syksy)


1. KANAKESÄ
Tyttäreni Mille fleur-kääpiökanat ovat innokkaita hautojia ja niinpä saimme kaksi satsia tipuja. Tipujen kasvua oli hauska seurata. Syksyllä tytär lähti opiskelemaan ja minä aloin hoitaa kanoja. Ne muuttivat elämäni kahdella tavalla. Ensinnäkin en enää pysty syömään broileriruokia, suosin mieluummin kasviksia. Toisekseen olen saanut uuden harrastuksen. Kanojen hoito on hyvin rentouttavaa puuhaa ja on hieno aloittaa aamut kanalassa.

Rose tutustuu Tiuhtiin, joka on kuoriutunut muutama tunti sitten. Pelastimme kaksi tipua, jotka olivat vierähtäneet munissaan emonsa alta ja ilman apuamme olisivat kylmettyneet ja jääneet kuoriutumatta.


2. RAKENNUSKESÄ
Mies rakensi kesän aikana autotallin, johon tuli myös kanala. Rakentaminen tarkoitti sitä, että olimme enimmäkseen kotona. Matkailu jäi aika vähiin, mutta on ihanaa kun talli on nyt melkein valmis.

Pioni 'Angel Cheek' kukkii työmaan edustalla.


3. PIONIKESÄ
Olin onnellinen pionituista, jotka mieheni teki minulle. Sain 29 pionia ja niiden lisäksi monia muita ihania kasveja, joiden myötä puutarhamme muuttui taas pikkuisen vihreämmäksi. Kirjoitin tästä jutun otsikolla Miehen syy.

Pioni 'Mother's Choice' kukki jo ensimmäisenä kesänään meillä.


4. SADEKESÄ
Olin onnellinen sateisesta ja viileähköstä kesästä. Minulle melkein kaikki säät ovat ihania. Ainoastaan pitkiä hellejaksoja en jaksa. Kuluneena kesänä oli paljon ihanteellisia istutusilmoja, kastelemisessa pääsin aika vähällä enkä muista koskaan olleeni näin paljon puutarhassa. Mikäs sen mahtavampaa!

Hyvä kun joskus satoi niin rankasti, että malttoi edes hetken olla sisällä.


5. PUUTARHAKESÄ
Ihaninta kesässä oli kun sain puuhailla puutarhassa aamusta iltaan. Olin onnellinen kun puutarhamme vihdoin vaihtoi väriä ruskeasta vihreään. Sain monta istutusaluetta valmiiksi tai ainakin hyvälle alulle.

Pieni nurmikkomme vihersi ensimmäistä kevättä. Uudet istutukset olen kattanut sanomalehdillä ja hiekalla. 


6. BLOGIKESÄ (TAI PAREMMINKIN SYKSY)
Aloitin bloggaamisen ja sukelsin sen myötä mielenkiintoiseen uuteen maailmaan. Ehkä suurin elämys oli huomata miten paljon meitä puutarhaintoilijoita onkaan - ja monet ovat ainakin yhtä höpsöjä kuin itse olen ;) Täällä saa intoilla puutarhajutuista sydämensä kyllyydestä - ja aina löytää samanhenkisiä ihmisiä.

Ensimmäisen varsinaisen blogijuttuni otsikko oli Elämä on ruusuilla tanssimista. 


Onko noloa, jos en nimeä seuraavia haasteen saajia? Olen nimitttäin jo ajat sitten tippunut kärryiltä, kuka on jo tämän haasteen saanut. Se, joka haluaa haastetta elämäänsä, ottakoot tämän hauskan tehtävän vastaan. Suosittelen lämpimästi.


Tervetuloa, Aliina Unelma, lukijaksi! Ihanaa, että halusit liittyä. Toivottavasti viihdyt!

Oikein hyvää joulukuuta kaikille lukijoille!


20 kommenttia:

 1. Aivan ihanan positiivinen postaus! Kanat ovat tosi hauskoja ja hyödyllisiä lemmikeitä, meilläkin niiden edesottamuksia seurataan tiiviisti. Ja ne omat munat!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tita! Kanat ovat hauskoja, ihania ja hyödyllisiäkin rentoutusmielessä. Hyödyllisyydestä muuten en tiedä, sillä meidän kanojen munat ovat niin kalliita, ettei niitä kaupasta raaskisi ikinä sillä hintaa ostaa. Taitaisivat olla useamman satasen per kilo :) Kanalan rakentaminen, lämmitys, valaistus ja ilmastointi sekä rehut ja muut ruuat ovat sen verran kalliita, että ei auta kilohintaa laskea :) Huippuhyviä ne munat sitten ovatkin!

   Poista
 2. Ihania ajatuksia ja kuvia kesästä. Nuo kanat ovat kyllä niin super ihania, enkä ihmettele että olet vaihtanut ruokavaliotasi niiden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari! Joo, se ruokavalion muutos kävi nopeasti. Olin juuri tullut kanalasta kun aloin keittää riisiä ja paistaa broileria perheelle ruuaksi. Alkoi vaan ankarasti tökkiä. Sen jälkeen ei ole broileri maistunut. Onneksi perhe ymmärtää minua. Mies tekee broileriruokaa silloin kun en ole kotona.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eikös se vähän ole niin, että kesä on silloin onnistunut kun puutarhahullu on saanut sydämensä kyllyydestä puuhailla puutarhassa ;)

   Poista
 4. Olipa kiva postaus! Sinullakin oli ihana kesä! Tuo vauva-Tiuhti on niin suloinen, ihana pikkuinen tipu, no ihana on myös Rose! Ja pionit! Voiko suloisempaa kukkaa ollakaan kuin pioni...no voi melkein :D Meillä taitaakin olla pari samaa mielenkiinnonkohdetta ainakin, siis kanat ja pionit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila! Tiuhti on nyt isonakin käsittämättömän ihana :) Eilen se muni ensimmäisen munansa. Olen tosi mielissäni siitä. Tiuhti on kaikkien suosikki: kaunis pystytukka, kesy, kiltti ja reipas.

   Hauska löytää yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Mitähän muita matkan varrella vielä löytyykään :)

   Poista
 5. Kivat haasteet ja kivat vastaukset. Hyvä kesä on ollut sinulla - Oletko huomannut, että blogissani on puutarhakirjojen arvonta? Käyhän kurkkaamassa, jos et ole vielä osallistunut. - Mukavaa torstaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli! En ollut huomannut arvontaa, sillä viime aikoina olen ollut niin kiireinen, etten harmikseni ole ehtinyt blogeja lueskelemaan. Itsenäisyysjuhlan järjestäminen omalla paikkakunnalla vei vapaa-aikani ja nyt on jouluhommia... Toki kävin osallistumassa mukavaan arvontaan kun vinkkasit siitä :)

   Hyvää viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 6. Pionit ovat upeita! Itsellä on vain kuolanpioni ja pieni, olikohan se kartanopionin alku. Komea kukko edellisessä postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva, että tavanomaiset pionit ovat kauniita, mutta myös helpoja ja varmoja. Ei heti arvaisi, että niin komeat perennat pärjäävät niin vähällä hoidolla!

   Silvis-kukkoa on ikävä! Onneksi meillä on kaksi nuorta kukkoa, jotka laulavat kilpaa ja näyttävät olevan hyviä kavereita keskenään.

   Poista
 7. Sinulla on kirjoittamisen taito, mukavaa kun aloitit blogin! Ja paljon projekteja, ihana tuo kuva puutarhakesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkku! On aivan ihanaa saada näin positiivista palautetta. Kannustusta aina tarvitaan :)

   Poista
 8. Jes, uusi postaus! Blogisi on kiva tuulahdus talvisessa maisemassa. Tästä postauksesta löysin himottavan mahtavan kiven sammaleineen. Onko se alkuperäinen? Oletko kasvattanut sammalen siihen itse? VAU!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sini, tästä ihanasta palautteesta!

   Kyllä sammaleinen kivi on ihan alkuperäinen. Varjelin niitä rakennusaikana kuin silmäterääni ;)

   Poista
 9. Koska olet uusi bloggaaja kuten minäkin, laitan sinulle vielä yhden haasteen. Käypä katsomassa Kukkia&haaveita! Mutta en pahastu, jos et ota vastaan, ja onhan ensi vuosikin aikaa. Nautitaan tästä joulunajasta! Katsoin vielä äslen tuota pikku Tiuhtia -osapa se olla pieni ja söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan haasteen ilolla vastaan. Onhan se itsellekin mukavaa selailla kuvia, joita on tiedostot pullollaan.

   Tiuhti on edelleen aivan supersöpö! Aion kirjoittaa siitä ihan oman jutun jossain vaiheessa. Se on niin ainulaatuinen kana, ettei ikinä saa toista samanlaista.

   Poista
 10. Ihana postaus kauniin kuvineen. Tosi kiva, että tulit tänne puutarhabloggareiden höpsähtäneeseen seuraan. Solahdit joukkoon sujuvasti ja löysit heti paikkasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between, mahtavasta palautteestasi!

   Minä niin nautin tästä höpsähtäneestä seurasta!! Onhan tämä upeaa kun saa olla juuri niin höpsö kuin on eikä sitä tarvitse selitellä. Kaikki ymmärtävät sen jo muutenkin ;)

   Siitä olen aivan otettu, että ihmiset ottivat tällaisen aloittelijan niin hyvin vastaan.

   Poista