torstai 7. maaliskuuta 2024

KUUSI KUVAA KESÄSTÄ

Sain Kuusi kuvaa kesästä -haasteen kahdelta blogiystävältäni: Päiviltä Kottikärryn kääntöpiiri -blogista sekä Annalta hänen blogistaan nimeltä Satavuotiaan sylissä. Haasteen on alun perin laittanut liikkeelle Tuplasti terapiaa -blogin Pirjo.

Viime kesästä tuntuu olevan ikuisuus, seuraavaan kesään vain harppaus. Siksi tuntuu luontevammalta suuntautua tulevaan kesään kuin miettiä mennyttä. Kokosinkin tähän juttuun viime kesältä kuusi kuvaa ja asiaa, joita mielenkiinnolla odotan näkeväni taas. 

Keväällä ihanuudet ovat vasta alussa. Miten kasvit ovat pärjänneet talven yli? Millainen kevät mahtaa tulla ja ehdinkö tekemään haaveilemani hommat ennen rippijuhlia? Viime vuonna puutarhamatkailimme vasta loppukesällä ja syksyllä. Ehtisimmeköhän tänä vuonna vierailemaan muutamissa kevätkohteissa?

Kauniista näkymistä haaveilen, kukkaloistosta ja vihreydestä, hallitusta runsaudesta. Viime kesänä huhkimme monen projektin kimpussa ja nyt talvella olen tehnyt uusia suunnitelmia. On jännittävää päästä niitä toteuttamaan ja kasvua seuraamaan.

Uusia kasveja tulee ja välillä myös menee. Viime kesänä näin lumimarjan kukkivan ensi kertaa. Onpa se viehättävä! Haaveitteni kasvilista on jo pitkällä. Jännitys säilyy koko kasvukauden loppuun asti; mitä kaikkea uutta puutarhaan saankaan. Koskaan ei voi tietää...

Viime vuonna oli Viuhti-kukon viimeinen kesä. Surullista! Seitsemän vuoden pituinen ihana aikakausi päättyi. Haaveilen, että tänä keväänä voisin haudottaa uuden kukon. Pitäisi vaan löytää chabon siitosmunia.

Viime kasvukaudelle olin tehnyt pitkän To Do-listan. (Yllä olevan kuvan tarha-alpin hävittäminen oli yksi listan tehtävistä.) Tohkeissani vedin viivoja listalle pitkin kasvukautta. Miten paljon sainkaan aikaan viime vuonna! Tulevan kasvukauden lista on vielä vaiheessa. Jännä päästä sitä toteuttamaan. Työ on niin palkitsevaa.

Viime kesän mieluisin projekti oli koivuangervoaidan istuttaminen ruudun muotoon. Muitakin isoja projekteja oli, ja nyt on kiinnostavaa nähdä niiden kasvu kohti tavoitetta.

Hyvää kevättä ja kesän odotusta!

16 kommenttia:

 1. Kevään ihanuudet ovat tosiaan vasta alussa ja uudet suunnitelmat odottavat vain toteutusta.
  Kivat kuvat.

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun otit haasteen vastaan. Suloisia kuvia meille laitoitkin katsottavaksi. Ensimmäisen kuvan keskushahmo - söpöliini! Nyt vasta huomaan millaiset jalat Viuhtilla oli. Sinulla on jo niin kevätmieli kaikkine suunnitelminesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Mielelläni otin haasteen vastaan, sillä pidän niistä.

   Kissatkin taitavat jo odottaa kevättä. Minulle tästä tulee vähän erilainen kesä, kun Viuhtia ei enää ole. :( Tietysti kaikkeen tottuu.

   Poista
 3. Toteutit haasteen kivalla tavalla, tykkään niin katsoa kuviasi. Kiitos Pauliina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, kun haastoit mukaan! Tykkään näistä! Tällä kertaa ajatus lähti vain itsestään kuljettamaan tulevaisuutta kohti enkä osannut vaihtaa näkökulmaa, vaikka vähän yritin. :)

   Poista
 4. Projektit kuuluvat kesään. Kiva nähdä, mitä siellä tänä kesänä tapahtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kesän projektit ovat itsellenikin vielä arvoitus. Jännitettävää riittää. :)

   Poista
 5. Mukavasti erilainen näkökulma tähän haasteeseen. Menneen kesän kuvat toimivat hyvin tulevan kesän suunnitelmien pohjana.

  VastaaPoista
 6. Kiva näkökulma haasteeseen. Tulevaan kevääseen ei olekaan enää kuin pieni hetki, tai ehkä meillä reilu 1,5 kuukautta. Joka tapauksessa ei enää ikuisuuksia. Ihana tuo toinen kuva, jossa kurjenmiekat kimmeltävät auringossa kuin kesäinen järvenselkä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Pitää oikein pinnistellä, jos aikoo muistaa viime kesän yksityiskohtia. Yhtäkkiä tulee mieleen vain se, että projekteja oli paljon ja ne olivat palkitsevia. Sitä samaa toivon myös tälle kasvukaudelle.

   Kiitos samoin, oikein hyvää viikonloppua myös sinne teille!

   Poista
 7. Viime kesästä on tosiaan ikuisuus. Onneksi seuraava on lähempänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Oikeastaan tuntuu ihmeelliseltä, kuinka nopeasti aika menee. :)

   Poista
 8. Miten komea kukkosi on ollutkaan. Tykkään kovasti varsinkin ruskeista kanoista ja kukoista :)

  VastaaPoista