lauantai 2. maaliskuuta 2024

KOTTIKÄRRYILLÄ PUUTARHAN YMPÄRI Helmikuussa


Helmikuun 2. päivä

Viime päivinä mielessäni on häivähtänyt ajatus käydä tuulettumassa. Jossakin. Ei kovin kaukana. En vain ole saanut idean päästä kiinni.

Kevättunnelmissa etsin netistä aprikoosin värisiä siperianunikoita ja huomaan pian saaneeni matkalipun maailmalle, tuulettumaan. Tähän ihan lähelle vain, työpöytäni ääreen. Unikot saavat aikaan ketjureaktion. Sukellan talvikylvöjen maailmaan. Etsin lisää tietoa ja talletan parhaat neuvot. Ihan mahtavaa!

Niiden aprikoosinväristen unikoiden lisäksi näppäilen ostoskoriini punakosmoskukkia, kehäkukkia, tsinnioita. Vaaleanpunaisen sävyisiä orvokkeja pitää ehdottomasti päästä kokeilemaan. Vai pitääkö? Nopeakasvuinen kesäharso kuulostaa mielenkiintoiselta. Pärjäänkö mitenkään ilman koristeporkkanaa?


Helmikuun 9. päivä

Ulkona on mitä hienoin kevättalven tunnelma. Pakkanen paukkuu (–23), aurinko paistaa ja linnut livertävät. Vietän silti mieluummin aikaani sisällä näperrellen purkkeihinsa jaloritarinkannuksen, sulkaneilikan ja ojakärsämön siemeniä.Helmikuun 24. päivä

Keli on niin jäinen, että minulla ei ole mitään asiaa pihalle liukastelemaan. Harmaa ja kalsea sää ei sekään vedä puoleensa. Intoilen mieluummin sisällä: suunnittelen Kukka & Kaalin kevään somepostauksia. Kaikki se on pois kevätkiireistä.8 kommenttia:

 1. Sait helmikuun päiväkirjastasi niin valoisan ja aurinkoisen! Aprikoosin värisiä kukkia minäkin haluaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Aikaisemmin luulin, etten tykkää oranssista, mutta vaaleanoranssi onkin ihan eri juttu. Nyt se on suorastaan minun heikkouteni. :)

   Poista
 2. Tutun kuuloista, minäkin uppoan puutarhamatkoille ja tunnelmiin tietokoneen välityksellä (paremman puutteessa). Kylvösuunnitelmasi ovat herkullisia ja toivotaan siemenille hyvää kasvua kukkiviksi perennoiksi tai kesäkukiksi.
  Talvi on hyvää aikaa tehdä tietokoneella valmisteluja blogiin tai markkinointiin, samat toimet olivat meillä tälläkin saralla.
  Blogissani on muuten sinulle haaste: kuusi kuvaa kesästä, jos ehdit tarttua siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Minusta tietokoneen ääressä puutarhamatkailu on tosi kivaa. Eikä tarvitse jäädä matkamuistoistakaan paitsi. ;)

   Katselin juuri sinun blogiasi. Taimet ovat jo hurjan tanakoita ja komeita. Minä en ole ikinä onnistunut saamaan sellaisia.

   Kiitos haasteestakin! Minä pidän niistä. :)

   Poista
 3. How much Snow!! Very nice to keep a diary. Have a good week!

  VastaaPoista
 4. Kuaniilta näyttää, ihanat aurinkoiset päivät! Täällä lounaissaaristossa on ollut harmaata ties kuinka kauan... viikkoja jo varmaan. Toisaalta on myös ollut lauhaa.
  Puutarhamatkustelu on mukavaa. Viimeksi eilen kävin Irlannissa tekemässä taimiostoksia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Nyt alkaa teilläkin varmaan olla jo aurinkoista. Oli meilläkin pitkään harmaata, mutta silloinhan ei tullut kuvattua. :)

   Niin on. Eipä ole koskaan tullut Irlannissa käytyä, vaikka samalla rahalla ja vaivalla matkustaisi tietokoneen kyydillä sinnekin asti. :)

   Poista