sunnuntai 9. helmikuuta 2020

KEVÄTMIELELLÄ

Perheeni pitää minua outona, mutta minulla on jo kevät. Tänä vuonna se alkoi tammikuun kahdeksantena päivänä, jolloin aurinko paistoi ruokapöytään. Kun joulu on juhlittu ja joulutavarat pakattu varastoon ja kun aurinko paistaa ensimmäisen kerran, niin aina silloin alkaa minun kevääni.

Kun kevätmieli tulee, silitän värikkään liinan pöydälle. Tällä kertaa asettelin Pip-studion kuppeihin sitruunatimjamia ja pulloon nuoren kuusen taimen. 


En toki vielä silloin
kiiruhda puutarhaan.
Ei tee edes mieli.

En toki vielä silloin kiiruhda puutarhaan. Ei tee edes mieli. On ihanaa kerätä voimia, haaveilla ja suunnitella. Siivoan kaappeja, keräilen puutarhaideoita, teen kaikkea sellaista, jota en kasvukauden alettua ehdi tekemään.

Niin kaunis kuin luminen talvi onkin, en harmittele lumen puuttumista. On vain parasta hyväksyä ne asiat, joita ei pysty muuttamaan. Ja on siitä se hyvä puoli, että lumettomassa puutarhassa on helppo tehdä suunnitelmia. Montako atsaleaa mahtuisi tuohon katajan taakse? Mistähän löytäisin paikan hohtopiikkiputkelle?

Nyt maa on taas hetken aikaa kauniin valkoinen. Puutarhaunelmat ja -suunnitelmat olen siirtänyt sivuun. Mieleni on täynnä iloa ja innostusta. Olemme hypänneet uuteen elämäntilanteeseen.


Ennen joulua saimme idean, että voisimme tarjota talostamme vuokrahuoneen toiselle kehitysvammaiselle. Vähän aikaa oli hiljaista ja ajattelimme, ettei tapahdu mitään. Kun sitten alkoi tapahtua, kaikki tapahtui rytinällä. Meidän piti vastaanottaa meille vieras ihminen viikonlopuksi. Piti tutustua, totutella ja miettiä. Olimme suunnitelleet, että tässä kevään aikana asiaa hauduteltaisiin.

Yhdessä hujauksessa
hyppäsimme uuteen elämäntilanteeseen.

Reilu viikko sitten hän tuli. Kävikin niin, että hän tuli jäädäkseen. Yhdessä hujauksessa hyppäsimme uuteen elämäntilanteeseen.

Nyt meillä on kädet täynnä työtä. Se lisäksi että avustamme kehitysvammaista ja olemme saatavilla koko hänen valveillaoloaikansa, käymme pitkällisiä neuvotteluja saadaksemme työstämme myös palkan. Uskomatonta, mutta sellaista se vain on.


Blogin ja puutarhan pariin palaan ehkä kevään kuluessa kun arki asettuu uomiinsa. Sanotaan, ettei mikään ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito. Kuitenkin nyt paljon tärkeämpää on taata kehitysvammaiselle turvalliset olot ja onnellinen mieli. Sellaisesta saa onnen itselleenkin.

Sydämellisesti tervetuloa blogini lukijaksi, Maatuska! Toivottavasti viihdyt ja saat iloa jutuistani ja kuvistani. ♥

Ihanaa ja innostavaa helmikuuta Sinulle, hyvä lukijani!

36 kommenttia:

 1. Kaikkea hyvää koko Katajakujan poppoolle, iloa ja auringonpaistetta teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sitä samaa toivottelen myös teille! Kerro erityisesti terveisiä Rekulle ja Aliisalle ♥️

   Poista
 2. Kevätmieli alkaa vallata alaa täälläkin päivä päivältä enemmän. Aurinko tuo sen mukanaan.
  Onnea ja iloa uuteen elämäntilanteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän aurinko paistaa sitä enemmän tuntuu keväältä, eikö vain :)

   Kiitos ♥️

   Poista
 3. Onpa hienoa, että jotkut auttavat apua tarvitsevia! Ei varmastikaan mikään kovin helppo homma. Keväisiä ovat kuvasikin. Melko aikaisessa olet, mutta kukin oman kellonsa mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisessa tosiaan olen, mutta minulle vain käy niin joka vuosi :)

   Kiitos Kivisen Vilma ♥️

   Poista
 4. Kiitos kiitos :)
  Ihanat kupit kattauksineen. Olet vahva ja rohkea ryhtyessäsi tuollaiseen työhön. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maatuska! Voimia ja rohkeutta tässä tosiaan tarvitaan. Onneksi tämä ei ole ensimmäinen kerta.

   Poista
 5. Onnea ja voimia uuteen elämäntilanteeseen! Hieno ja arvokas asia uudelle perheenjäsenelle, mutta varmasti vaatii myös ponnisteluja ennen kun arki alkaa sujua. Toivottavasti palkan suhteen ei tarvitsisi taistella, se kun ehdottomasti kuuluu pienenä korvauksena kaikesta siitä ajan ja turvan antamisesta, mitä teiltä koko perheenä vaaditaan. Kaunista kevättä toivoen koko teidän perheellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi ♥️ Voin sanoa, että tällainen työ on raskasta, mutta rakasta. Toisen ihmisen onni on palkitsevaa ja tuo mielekkyyden jokaiseen työpäivään. Eikä koskaan ole tylsää :)

   Asioilla on taipumus järjestyä, joten eiköhän se palkka-asiakin järjesty ennemmin tai myöhemmin.

   Kiitos samoin, oikein hyvää kevättalvea teillekin toivottelen.

   Poista
 6. Ihana postaus ja kuvat sinulla taas! Kevättä on täälläkin rinnassa, aina heti joulun jälkeen ;))) Ja upea asenne ja auttamistahto. Olette kyllä rohkeita ja suurisydämisiä, kun otatte luoksenne kehitysvammaisen. Kaiken muun työn lisäksi. Arvostan!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena ♥️ Samaa voin sanoa sinulle. Isän ja äidin auttaminen on samalla koko perheen auttamista. Itseltä on suuri huoli pois kun tietää, että sinä ja muut käytte äidin ja isän luona. ♥️

   Poista
  2. Kiitos! Yritän käydä aina välillä, omien mahdollisuuksien rajoissa. Välillä pitää vähän venyttää rajoja. Tulevaisuus ei ainakaan tule helpottamaan tilannetta, mutta ehkä tässä voi pikkuhiljaa totutella auttamisrutiineihin. Haastavaa aikaa tämä omakin vanheneminen, kun fyssari "vaatii" salilla käymistä kaksi kertaa viikossa ja työt lisääntyy kevättä kohti. Pitää vaan pitää mielessä palautumisopit ja -ohjeet. Ja huolehtia omasta jaksamisesta, että jaksaa muita!

   Poista
  3. Niin, kysyy varmasti paljon voimia kun pitäisi olla niin monessa paikassa yhtä aikaa. Onneksi kevät tulee ja valo lisääntyy koko ajan. Hyvää jatkoa sinulle ja koko perheelle!

   Poista
 7. Voimia uuteen elämäntilanteeseen ja byrokratiaviidakkoon. Kevätmieli saapuu auringon myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää ♥️ Olin jo niin kevätmielellä, että ostin muutamia liljojen sipuleita. Ihan kuin niitä ei ehtisi myöhemmin ostamaan :)

   Poista
 8. Kauniisti tehty. Voimia ja toivottavasti saatte asiat rullaamaan. Ihanat astiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ♥️ Luotan siihen, että asiat järjestyvät. Miten lie olen muuttunut kun nykyään tykkään tuollaisista hempeistä astioista :)

   Poista
 9. Kumarrus ja kunnioitus teille, rohkeille ja avarakatseisille ihmisille! Kevät tulee teille tänä vuonna uusin silmin ja odotuksin. Kaikkea hyvää, iloa ja jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku ♥️ Mielenkiinnolla odotan kevättä ja kesää. Innoissani ostin jo ensimmäiset liljan sipulit.

   Kiitos samoin kaikkea hyvää teille sinne ♥️

   Poista
 10. Hienoa ja ymmärrän hyvin että työstä tulee maksaa palkkaa. Tsemppiä asian kanssa.

  VastaaPoista
 11. Respektiä! Mustei olisi. Toivottavasti kaikki menöö hyvi. Keväkki tuloo aikanaa ja sitä enne, kevääne miäli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika ♥️

   Asiat vain loksahtivat näin ja me menimme mukana. Tähän asti kaikki on mennyt hyvin ja toivotaan, että tästä eteenpäinkin.

   Kovin on jo keväinen mieli. Ensimmäiset liljan sipulitkin ostettuina.

   Poista
 12. Arvostan suurisydämisyyttänne ja jaksamistanne. Työstä pitää saada palkka ja kuluista korvaus. Sen luulisi olevan kaikille tahoille selvä asia.
  Toivotan onnea uudelle työsarallenne. Puutarha kyllä pärjää hetken omillaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between ♥️

   Niinhän sitä luulisi, että kohtuullinen korvaus työstä olisi selvä juttu. Se ei vain aina mene niin. Luotan sen järjestyvän ennemmin tai myöhemmin. Onhan meillä kuitenkin laki puolellamme.

   Kaikkea hyvää myös sinne teille ♥️

   Poista
 13. Olen mykkänä kunnioituksesta. Teidänlaisianne on aivan liian harvassa, en todennäköisesti itsekään pystyisi samaan. Toivottavasti teidän ei tarvitsisi kauaa byrokratiaviidakossa rämpiä. Iloista kevättä koko poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ♥️

   Uskalsimme lähteä tähän, koska olemme selvinneet vastaavanlaisesta aiemminkin. Täytyy vain luottaa, että kaikki menee parhain päin. Paperisota on raskasta, mutta jossain vaiheessa se varmasti helpottaa.

   Kiitos samoin iloista kevättä myös sinne teille ♥️

   Poista
 14. olette varmaan juuri sellainen perhe, missä on hyvät olosuhteet uudelle perheenjäsenelle. tukipereheistä on valtava pula. naapurimme toimivat myös tukiperheenä kehitysvammaisille lapsille, joten sen kautta minulla on jonkinlainen kuva, mitä se tarkoittaa käytännössä. olemme saaneet tutustua lapsiin, heidän kanssaan on kiva pelata vaikkapa sählyä kuten viime viikolla teimme, kun tääl ei ole edelleenkään lunta.
  kaikkea hyvää teille uudessa elämäntilanteessanne ja paljon aurinkoa päiviinne:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona ♥️

   Teemme parhaamme ja toivon, että meillä olisi hyvä olla ja asua jatkossakin. Tähän asti on mennyt hyvin ja olen ollut kiitollinen kaikesta. Toisten auttaminen tuo onnea itsellekin.

   Täältä sulivat viimeisetkin lumen rippeet. Ei uskoisi, että on vasta helmikuu.

   Kiitos samoin kaikkea hyvää myös sinne teille ♥️

   Poista
 15. On aina antoisaa astua elämässä uuteen tilanteeseen. Se vaatii rohkeutta ja vaivannäköä, mutta on myös antoisaa. Kaikkea hyvää teille uudessa tilanteessa ja olkaa onnellisia siitä, että se on teille annettu. Elämänne tulee olemaan paljon rikkaampaa. Puutarha odottaa uskollisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko ♥️

   Tuo on aivan totta mitä sanoit. Toisten auttaminen tuo iloa ja rikkautta myös itselle. Sen olen saanut kokea jo nyt. Koen juuri noin kuten sanoit, että tämä kaikki on meille annettu. En itse olisi osannut järjestellä asioita tällä tavalla. Luotan, että asiat menevät parhain päin.

   Kiitos samoin kaikkea hyvää myös teille sinne ♥️

   Poista
 16. Ihana Pauliina.<3
  Minustakin auringon säteistä alkaa lähtölaskenta kevääseen.
  Se on niin voimauttavaa ja tuntuu, että talven selkä taittuu.

  Ihana, kun teidän kodissa on tilaa Hänelle.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisu ♥️

   On se vaan niin ihanaa kun auringonpaiste lisääntyy. Päiväkin pitenee uskomattomalla vauhdilla. Siitäkin saa lisää energiaa. Hehkutin jo yllä moneen kertaan ostamistani liljan sipuleista. Jo niiden tuoksu saa aikaan lämpimän läikähdyksen sydämessä.

   Onneksi Hän tuo meille iloa. Saamme olla hyvin kiitollisia.

   Poista
 17. Kevätmielellä myös täällä ♥️ ihanat kuvat ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva. Kiitos! Nythän se kevät on ehtinyt jo oikeastikin tulla :) Oikein hyvää kevään jatkoa!

   Poista