Kehtaanko edes kertoa miten helppotekoista keittoa tarjoilin? Kehtaan, sillä keittoa kehuttiin vuolaasti ja valiteltiin, että miten tässä nyt jaksaisi syödä vielä kakkuakin. No, täytyy myöntää, että aluksi nolotti kun vieraat kyselivät reseptiä. Ihan liian helppo juhlaruuaksi. Eikä edes kallis.
Harmi, etten tullut ottaneeksi kuvaa keitosta. Siellä se on keittokulhossa kannen alla lämpimässä :)
Kuulostaisi tietysti hienolta ja juhlavalta, jos olisin kaksi päivää valinnut torin kauneimpia vihanneksia, keitellyt lihaliemiä ja hämmennellyt keittoa, mutta ei minusta ole sellaiseen. Onnneksi vieraat eivät tiedä kuinka hartaasti olen keittokattilan äärellä häärinyt.
Tämä eri lähteiden pohjalta kehittelemäni resepti oli suorastaan oikotie onneen. Juhlavierailta sateli kehuja ja kuopus söi keittoa mielissään vielä seuraavanakin päivänä. Pyysi keittämään vielä lisääkin. Tällä reseptillä tumpelokin kokki kerää pisteet kotiin. Tämä annos riittää kymmenelle.
16 dl vettä
2 pss Peruna & keittokasviksia
4 yrttikuutiota
muutama kokonainen mustapippuri
muutama laakerinlehti
700 g naudanjauhelihaa
150 g kylmäsavustettua pororouhetta
1 prk (250 g) Koskenlaskija ruokaa, maustamatonta
4 dl kermaa
persiljasilppua
Keitä ensin tavallinen jauheliha- tai lihakeitto. Voit oikaista käyttämällä Peruna & keittokasviksia. Lisää pakastekasvikset kiehuvaan veteen, mausta yrttikuutioilla, mustapippureilla ja laakerinlehdillä. Keitä noin 15 minuuttia.
Paista jauheliha ja lisää se pororouheen kanssa kattilaan. Lisää vielä Koskenlaskija ruoka ja kerma. Kuumenna.
Kaada keitto kuumalla vedellä lämmitettyyn tarjoiluastiaan. Koristele keitto persiljasilpulla. Tarjoile keitto suu messingillä ja ota kiitokset vastaan tyytyväisenä - vaikka olisitkin valmistanut keiton valmiiksi pilkotuista pakastekasviksista :)
Paista jauheliha ja lisää se pororouheen kanssa kattilaan. Lisää vielä Koskenlaskija ruoka ja kerma. Kuumenna.
Kaada keitto kuumalla vedellä lämmitettyyn tarjoiluastiaan. Koristele keitto persiljasilpulla. Tarjoile keitto suu messingillä ja ota kiitokset vastaan tyytyväisenä - vaikka olisitkin valmistanut keiton valmiiksi pilkotuista pakastekasviksista :)
Kasvisruokana tarjoilin Pikanttia porkkanakeittoa. Jälkiruuaksi oli täytekakku ja raikkaat kasvikset.
Kaunista puutarhakesän jatkoa kaikille!
Kuulostaa herkulta! Olen tehnyt Lapinukon keittoa,johon tulee perunaa, kasviksia, possua suikaleena, ruokakermaa ja viherpippurijuustoa.
VastaaPoistaNautinnollista kesän jatkoa!
Mmmm... hyvältä kuulostaa tuo viherpippurijuuustokin lihakeiton höysteenä. Mikä ettei joskus voisi kokeilla :)
PoistaKiitos samoin sinulle, Eeviregina, ihanaa kesää!
Hyvältä ja herkulliselta vaikuttaa. Täytyypä koettaa joskus, kiitos reseptistä. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä vaikka arkena. Ehtii hyvin puutarhaan kun ei tarvitse lieden ääressä kauan seisoskella :)
PoistaHyvää alkavaa viikkoa sinulle!
Herkulliselta kuulostaa, pittää keittee ihan tulevalla viikolla. En ennen ookkaan keittäny lihakeittuu johon tulloo kermoo. Kiitos resetistä!
VastaaPoistaKannattaa keittää ja tehdä arjesta juhlaa ;). Minulle juhlaa on sekin kun ruoka valmistuu vaivattomasti ja pääsee pian taas puutarhaan. Toivottavasti sinäkin ihastut :)
PoistaHyvältä näyttää, kiitos reseptistä!
VastaaPoistaMeillä keitosta pitävät kaikki. Ole hyvä, toivottavasti sinäkin pidät siitä! Hyvää kesän jatkoa sinulle!
PoistaKaunis kattaus ja herkulliselta kuullostava resepti!
VastaaPoistaKiitos, Sirkku! On aina kiva kuulla, että kattaus on ollut onnistunut :)
PoistaNyt on kyllä pakko kysyä: mikä on yrttikuutio?
VastaaPoistaHyvä kysymys, Keskeneräinen. En huomannutkaan miten epätarkasti olin puhunut vain yrttikuuutiosta. Se on siis kasvisliemikuutio, mutta tehty yrteistä:) Itse käytän luomulaatua. Suolaahan siinä on kuten liemikuutioissa yleensäkin.
Poista