sunnuntai 28. toukokuuta 2017

SE ON NYT TÄTÄ

Nyt juostaan kilpaa kevään kanssa.

Se on nyt maan möyhimistä... Joululahjatalikolla ja -lapiolla on käyttöä.

Taimiostoksia... Eivät ainakaan hommat lopu.

Koulimista... Kunpa nämä eivät ehtisi liian suuriksi.

Sinikämmenen suloista kukintaa... Sinikämmen on kaunis ja helppo kevään kukkija, mutta ilmeisen harvinainen varjon kasvi. Sinistä vielä etsiskelen.

Suunnittelua... Illalla lepuutan selkää ja haaveilen uusista istutuksista - aivan kuin nykyisissä ei olisi tekemistä ;).

Kitkemistä... Ämpärilllinen silloin tällöin pitää puutarhan suurin piirtein siistinä.

Istutusta... Voiko mukavampaa puuhaa ollakaan?

Loputonta kastelemista... Lihakset kasvavat kastelukannuja raahatessa ympäri puutarhaa.

Luumu- ja kirsikkapuiden kukintaa... Niitäkin tulee vilkuiltua puutarhapuuhien lomassa.

Se on myös siitepölyallergiaa, juhlavalmisteluja ja ihmisoikeustaistelua...

Ihanaa kevään jatkoa, hyvät lukijani! Palataan asiaan taas kun sataa kissoja ja koiria. Ihan pienen sateen aikaan en malta tulla tietokoneen ääreen. Silloin istutan entistä ahkerammin. Jos ilmat kylmenevät, pistän pipon päähäni ja kannan kiviä. Helle sen sijaan ajaa minut sisälle ja silloin varmaan taas kirjoittelen. Saapa nähdä miten tässä käy. Tapaamisiin!

22 kommenttia:

 1. Nyt todellakin juostaan :) Tekemistä riittää moneksi päiväksi. Taidan jopa olla tyytyväinen, että ensi viikolla viilenee hieman, jospa sitä sitten ehtisi ottaa hieman kevättä kiinni.
  Mielenkiintoisia hommia sinulla työn alla ja lupaavia ostoskasseja.. Mukavaa puutarha-aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Aamulla ei malttaisi nukkua kun tuntuu, että haluaisi pidentää päivää vähän sieltä ja täältä. Eipä sään viileneminen minuakaan haittaa. Voisivat siitepölyoireetkin vähän helpottua ja jospa todellakin saisi juostua vähän kevättä kiinni.

   Tässä ei ainakaan pääse tylsistymään kun on sata erilaista hommaa, mitä voi mukavasti vaihdella:) Kiitos samoin sinulle mukavaa puutarha-aikaa!

   Poista
 2. Meillä on niin kylmää ja märkää, ettei pihapuuhat viehätä. Eikä paremmasta ole tietoa vieläkään. Kasvitkin värjöttelevät ja odottavat suotuisempia kelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi harmi :(. Tännekin ennustettiin viilenevää. Meilläkin kasvit värjöttelivät pitkään kunnes keskiviikkona kaikki olivatkin lähteneet hurjaan kasvuun ja minä jo säikähdin, että tipun kyydistä ihan justiinsa.

   Poista
 3. Kiirettä pitää, mutta silti on mukava kuulla välillä sinunkin kuulumisiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat onneksi mukavia kiireitä :). Usein ajattelen teitä blogiystäviäni, että mitähän muut puuhailevat. Aika vain ei tahdo riittää kaikkeen, mutta eihän tämä kiireisin aika ihan koko kesää kestä :)

   Poista
 4. Kevät on puutarhurille aina kiireistä, mutta silti niin ihanaa aikaa. Välillä tosin tuntuu, että se tärkein eli puutarhasta nauttiminen hukkuu kaiken tekemisen ja touhun alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin kyllä tästä ajasta ihan täysillä - paitsi eilen ja tänään kun olen kipeänä (jotain siitepölyallergiaa ja flunsaa kai yhtä aikaa). On niin hienoa saada puutarhaa vihreämmäksi. Täytyy sanoa, että valokuvaus on nyt jäänyt vähemmälle kun olen vaan istuttanut ja istuttanut.

   Poista
 5. Jep, ihanaa ja kiireistä! Mukavaa uuttaa puutarhaviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Meillon kans aika koliaa. En oo palio puutarhas ollu. Osa kasviista kasvaa vaa, mutta osa taas jurottaa, eikä kasvua tapahru pätkän vertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin keskeneräinen puutarha, että puuhaa riittää koleinakin päivinä. Kevät on ollut niin myöhässä, että välillä meinasi tulla uskon puute ja ajattelin, että tällaiseksiko ruskeanharmaaksi tämä jää. Onneksi keskiviikkona vihreys suorastaan räjähti, mutta nyt taitaa taas hidastua. Pitää mennä virittelemään lisää harsoja, vaikka juuri nyt olen kipeänä.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Niinpä! Tätä olen odottanut koko talven ja nyt se kevät on - olipa sitten millainen sää hyvänsä.

   Poista
 8. Vaikka päätinkin ottaa tänä kesänä rauhallisemmin, ei se ainakaan viikonloppuna siltä näyttänyt...mutta onhan tämä ihanaa aikaa ja välillä voi lepuuttaa katsetta tulppaaneissa ja kukkivissa puissa. Työniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en edes yrittänyt ottaa rauhallisemmin :). Nautin kun saan puuhailla sydämeni kyllyydestä. Mies kyllä välillä naureskelee, että taitaa mennä överiksi. Antaa mennä vaan. Kyllä minä niitä tulppaaneja ja kukkivia puitakin yritän välillä vilkuilla :) Samoin sinulle työniloa ja ihanaa kasvua!

   Poista
 9. Huh, olitkin hävinnyt vain puutarhaan, kun ei mitään kuulunut vähään aikaan. Se on turvallinen paikka kadota! Toukokuussa on tosiaan melkoinen kiire puutarhan puolesta, hyvä jos ehtii sieltä töihin ja joskus syömään. Ai että blogisisältöäkin vielä! Sinullakin lienee tullut kuvapankkia, jota sitten jakaa syksyn saavuttua?

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kiva oli saada viestisi! Kiitos!

   Meillä on niin iso puutarha (tai sitten niin paljon rikkoja), että kierros talon ympäri voi kestää pari-kolme tuntia. Kyllähän sellaiseen helposti eksyy :). Joskus ajattelen, että kierrän puutarhan ympäri ennen kuin menen syömään ja sitten kahden tunnin päästä muistan, että piti mennä syömään. Kun kiskon vielä tuon yhden voikukan ja laitan tuosta nuo pari kiveä ja nypin vain nuo kuihtuneet kukat enkä enää tee muuta kuin nyppäisen nuo pari voikukkaa tuosta... :D

   Joo, työt tuppaavat häiritsemään harrastuksia. Kuvapankkia ei kauheasti ole nyt kertynyt, mutta eiköhän sieltä taas jotain keksitä syksyn ja talven iloksi.

   Poista
 10. Oi miten hienot suunnittelu piirrokset! Nuo taimipussukat, ihanaa. I
  stutusta ei voita mikkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin suunnittelusta - ja lopulta saatan toteuttaa sen aika eri tavalla. Nautin silti, vaikka tiedän, että niin se mene :).

   Samaa mieltä, että istutusta ei voita mikään - ei edes niiden suunnittelu tai taimiostokset, vaikka nekin ovat kivoja.

   Poista