tiistai 10. syyskuuta 2019

YHTÄLÖN RATKAISU

Keväällä kirjoitin jutun nimellä Lisää läksyjä. Pyysin apuanne vaikean yhtälön ratkaisemiseen. Suuriin betonipysteihin aurinkoiselle paikalle piti saada istutukset, jotka olisivat runsaita ja näyttäviä ja kuitenkin halpoja ja helppoja laiskan kylväjän toteutettaviksi. Sain Teiltä valtavan paljon ihania ideoita, joista riittää vuosiksi eteenpäin. Kiitos niistä vielä kerran! 
 

Tiesin myös, että mieheni ihastuisi niihin – niin kuin ihastuikin. 

Nyt näette millaiset istutuksista lopulta tuli. Emmin pitkään tuijien istuttamista aurinkoiselle paikalle. Kun sitten luin Hongiston taimiston sivuilta, että heillä kokeilussa olleet ’Holmstrup’ -tuijat ovat menestyneet suojaamattomina haasteellisissa oloissa savipellolla, päätin kokeilla tuijia. Ne olisivat kauniita läpi vuoden. Tiesin myös, että mieheni ihastuisi niihin – niin kuin ihastuikin. 

Isoköynnöskrassi 'Ice Age'

Tuijien ympärille valitsin kalpeankeltaisen ’Ice Age’ -isoköynnöskrassin. Tuo vaalea keltainen oli tänä vuonna lempivärini puutarhassa. Innostuin kun Hirnakka kirjoitti: ”Krassihan kasvaa pyytämättäkin, halpa ja helppo.” Krassi sai toimittaa sekä puolikorkean että riippuvan kasvin virkaa ja niin hyvin se virkansa toimittikin, ettei pysteihin muuta olisi mahtunutkaan. 

Ehdin jo luulla, ettei niistä tulisi yhtään mitään.

Tumpelo kun olin, krassit kasvoivat aluksi hitaasti. Ehdin jo luulla, ettei niistä tulisi yhtään mitään. Tulipa kuitenkin. Loppukesällä ne ryöppysivät juuri niin runsaina kukkapilvinä kuin olin haaveillutkin. 


Ensi keväänä istutan jotakin muuta tuijien seuraksi. Meillä on kesän alussa rippijuhlat, niin on kiva laittaa jotakin jo kukkivaa. Saapa nähdä, millaiseen yhtälön ratkaisuun silloin päädyn. Onneksi tämän yhtälön voi ratkaista monella tapaa oikein.

20 kommenttia:

 1. Hyvin ratkaistu yhtälö. Ja onneksi joka kesä voi miettiä aina uuden vaihtoehdon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon tuijien selviytyvän talven yli, ettei tarvitsisi ratkaista yhtälöä ihan alusta asti :)

   Poista
 2. Ihanasti ratkaistu yhtälö<3 Tuo krassi on todella kauniin värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anni! ♥ Niinpä. Tuollaisesta keltaisesta on tullut yksi lemppareistani :)

   Poista
 3. Kaunis yhtälö. <3 Tämä krassi on kyllä aivan ihanan värinen. Kasvatin sitä tänä kesänä ensimmäistä kertaa ja olen aivan ihastunut. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! ♥ Ei minullakaan tätä vaaleaa krassia ole ennen ollut. Eikä varmasti jää viimeiseksi kerraksi. Niin kaunis se on.

   Poista
 4. Tosi kaunis!! Voiko tuon tuijan jättää tuohon ruukkuun koko talveksi vai istutatko sen maahan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuovi! Aion jättää tuijat paikoillensa. Tuijathan menestyvät ruukuissakin ilman ruukun suojauksia aika hyvin. Minun täytyy vaan suojata ne kevätauringolta. Ovat niin aurinkoisessa paikassa.

   Poista
 5. Ihanan yksinkertainen istutus. Helposti sunnittelen liikaa ja lopputuloksesta saattaa tulla sekava. Eli yritän ottaa tästä mallia jatkossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli näin yksinkertainen siksi kun krassi on niin mahdottoman iso. Ei vain mahtunut muuta. Toki olenkin aika yksinkertaisten ratkaisujen ystävä :)

   Poista
 6. Kaunis asetelma ja hienosti ratkaistu yhtälö. Tuo vaaleankeltainen väri on ihastuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi! Tykkäsin itsekin tästä simppelistä ratkaisusta. Ympärillä oli niin paljon väriä, että tällainen hillitty asetelma oli ihan sopiva.

   Poista
 7. Ikivihreä tuija tuo ryhtiä ja hyvän kontrastin kevyemmille kesäkukille. Vaaleankeltainen krassi on kaunis!

  VastaaPoista
 8. Hyvä yhtälö. Aina vihreää ja sitten jotain muuta. Keltainen krassi on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nila! Hyvä tuo sinun nyrkkisääntösi :) En ole kirkkaankeltaisen ystävä, mutta tuosta vaaleasta kyllä tykkään.

   Poista
 9. Hyvä ratkaisu yhtälölle! Kauniin värinen krassi. Miksiköhän en ole koskaan kasvattanut krassia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Niinpä – krasseja on vieläpä aika monenlaisia. Kannattaa kokeilla :)

   Poista