sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

MEILLÄ KUKKII JO

Meillä kukkivat jo pionit, jaloleinikit, tulppaanit, Maariankellot, kirjopikarililjat, valkoalpit, jaloritarinkannukset, iirikset, lemmikit ja mitä kaikkea niitä nyt vielä onkaan. Ne kukkivat suurina ja runsaina ja ah, niin ihastuttavina makuuhuoneen seinällä.


Pari kuukautta tässä talossa on käynyt huiske. Kaapit on siivottu, talo on puunattu katosta lattiaan ja makuuhuoneen seinä tapetoitu. Blogijuttuja ei juuri ole kirjoitettu. Ikkunat ja verhot ovat vielä pesemättä. Ne odottavat lämpimämpiä kelejä.

Viime syksynä istuin erään rautakaupan eteisessä syyskukkakassien kanssa ja odottelin perhettäni. Siinä odotellessa selailin lehteä ja iskin silmäni tähän kukkaisaan tapettiin. Kun mieheni sitten helmikuussa kysyi syntymäpäivälahjatoivettani, minulla oli heti idea valmiina. Toivoin tapettirullia. Lupasin liisteröidä ne seinälle.


Entinen vaaleasävyinen tapetti sai väistyä. Se, jonka tapetoinnista on riittänyt naurua moneksi vuodeksi. Kirjoitin siitä blogiini otsikolla Remontiikkaa. Olen iloinen, kun koko perhe pitää tästä uudesta tapetista. Se saa näyttämään huonekalutkin uusilta. Olin niiden väriin jo kovin kyllästynyt, mutta nyt ne sopivat täydellisesti kokonaisuuteen. Makuuhuoneen muut seinät, verhot ja päiväpeitto ovat vaaleita, joten huone ei tullut lainkaan synkäksi.

Monet siivoavat ja remontoivat jouluksi. Minun deadline on puutarhakauden alku. Kun huusholli on tip top, voikin kasvukauden alkaessa muuttaa puutarhaan.


Älkää vain erehtykö luulemaan, että täällä ovat ikkunanedustat täynnä topakoita tomaatin taimia ja muuta sen sellaista kasvihuoneeseen istutettavaksi. Ei ole. Hangen alla jotakin on tulossa ja pääsiäiseksi ruohoa, mutta siinä kaikki. Kaikkea ei vain ehdi. Juurtuneet varjoyrtin versot ja ulkomuratit sentään odottelevat vedessä pääsyä maahan.

Tänään kiersin hangen alta vapautuneessa puutarhassa katselemassa, joko kukkia tai versionpäitä näkyisi. Jouluruusut, nuo ihanat, olivat nupuillaan. Aloin heti miettiä, mistä aloitan, kun maa vähän kuivahtaa ja pääsee puutarhaan talsimaan. Vielä hetki.

20 kommenttia:

 1. Upea tapetti takaa todellakin kukintaa ympäri vuoden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Täällä on sitten kevät, kesä ja syksy yhtä aikaa. 😊

   Poista
 2. Upea ja aiheeseen sopiva tapetti.

  VastaaPoista
 3. Dramaattisen kaunis tapetti! Kukkaloistoa vuoden jokaisena päivänä. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana! Näetkö tuon seinän kun heräät? Luin joskus, että olisi tosi ihana nähdä jotain kaunista, kun avaa silmänsä aamulla. Tämä ei meillä toteudu, kun sänkyä vastapäätä on vaatekaapit. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen siitä onnellisessa asemassa, että sängystä näen tuon tapetin ja myös ikkunasta ulos. Eräänä aamuna oli huikea kokemus avata silmänsä ja nähdä joutsenten lentävän pihapiirimme yli. 😊

   Poista
 5. Aivan ihana tapetti.
  Hyvää pääsiäisviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 6. Ihana rohkea tapetti. Olisit laittanut laajemman kuvan huoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos jossain vaiheessa saan otettua kuvan koko makuuhuoneesta, päivitän sen blogiini ja vinkkaan siitä sinulle. 😊 Odottelen, että saisin ikkunat pestyä. Sitten saisin raahattua viherkasvit takaisin omalle paikalleen makuuhuoneeseen.

   Poista
 7. Hieno, näyttävä tapetti! Sopii hyvin puutarhaharrastajalle :)

  VastaaPoista
 8. Wau-oikea kevätsiivous,seinä kuin taulu ihanin kukkasin!Mitä vielä keksitkään ennen mullan kuopsuttamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Vielä olisi ainakin maalaamista ennen kuin pääsee muuttamaan puutarhaan. 😊

   Poista
 9. Tuo tapetti on ihana. Se on kai KreetaKreetan käsialaa. Hänellä on ihania kimppuja Instagramissa. Minä olisin halunnut tuota myös, mutta en oikein olisi löytänyt sopivaa kohtaa talosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla. 😊 Tapetti on tosiaankin Kreetta Järvenpään käsialaa ja nimeltään Whispering. Näin hän itse kuvailee sitä: “Whispering kuvastaa kesäillan tunnelmia. Mukana on kukkia tulppaanista Ranunculukseen, iiristä ja jouluruusua, eli todella paljon kasveja, jotka eivät kuki yhtä aikaa. Siksi Whispering onkin eräänlainen kesäyön unelma ja taikapuutarha.” Aika ihanasti sanottu, eikö vain!

   Poista