lauantai 7. tammikuuta 2017

TÄNÄÄN ON YSTÄVÄNPÄIVÄ

Tänään, tammikuun 7. päivänä, on ystävänpäivä. Huomennakin on. Ja ylihuomenna. Ystävänpäivä on aina silloin kun haluaa olla ystävällinen. Joka päivä voi lähettää ystävällisen ajatuksen tutulle tai tuntemattomalle. Joka päivä voi osua kohdalle sellainen onni, että saa uuden ystävän.

Postailin juuri äskettäin blogiystävistä. Siitä tuli mieleeni panna liikkeelle kehujen ketju tai oikeastaan muutama ketjun alku. Haaveenani on, että ketjut lähtisivät risteilemään ja polveilemaan sinne tänne kaikkien teidän mukavien blogiystävien joukkoon. Haaveilen siitä, että ketjut tavoittaisivat teistä ihan jokaisen.

Jutun juoni on lyhyesti tällainen:

Kehu blogiystäväsi ja varmista, että hän myös saa kehusi.
Kehumasi blogiystävä saa jatkaa ketjua kehumalla omaa blogiystäväänsä jne.

Lisätiedot:
Mitään velvollisuuksia ei ole: ei tarvitse kiittää kehuista eikä jatkaa ketjua.  
Sinun ei tarvitse tietää ketä on kehuttu, sillä samaa saa kehua moneenkin kertaan.
Saa kehua niin montaa kuin haluaa, pitkästi tai lyhyesti. 
Blogiin saa laittaa linkin tai olla laittamatta. 
Uusia ketjun alkujakin saa laittaa maailmalle niin monta kuin haluaa.

Sekään ei ole kiellettyä, että kehaisee siinä sivussa puolison, lapset, kissat, koirat, kanat ja kukot, ihan mitkä vaan. Tyytyväisyys kun on tutkitusti terveellistä.

Voin luvata, että tästä tulee kivaa. Toivotaan, että kaikki saavat kehuja. Ketään ei ole tarkoitus jättää siitä ilosta paitsi.

Sain ystävältäni, Rouva Ruusupuulta, ihanan joriinin mukulan. Näin kauniisti se kukki. 
Kirjoitin Rouva Ruusupuusta syyskuussa 2016:
Elämä on ruusuilla tanssimista ja
Rouva Ruusupuun leimupenkki.

Aloitan nyt kehumalla viittä tutuinta blogiystävääni. Sydäntä raastaa jättää suurin osa vaille erityismainintaa, mutta muuten postauksesta tulisi aivan liian pitkä. Jos ketju polveilee joskus uudestaan luokseni, kehun sitten taas lisää :). Kehun nyt aakkosjärjestyksessä.

Between Rikkaruohoelämää-blogista
Betweenillä on lämmin sydän. Hän on ihanan kannustava, rohkaiseva ja avulias. Between kommentoi usein, aina yhtä lämpimästi ja ystävällisesti, ja se on aivan mahtavaa. Vaikuttaa siltä, että hänellä on aina aikaa ystäville, mikä lämmittää kovasti mieltäni. En ole koskaan tavannut häntä, mutta minulla on sellainen tunne, että hänen kanssaan olisi oikein miellyttävä jutella. Ihan huippu tyyppi!

Tulppaaneita sinulle, Between! Ole hyvä! Toivottavasti pidät niistä.

Kivipellon Saila samannimisestä blogista
Kivipellon Saila on tosi mukava ja avoin. Hänen kommenteistaan välittyy hyvin myönteinen asenne toisia ihmisiä kohtaan ja lämmin myötäelämisen kyky. Hän osaa lohduttaa ja häneltä löytyy sopivia sanoja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hänellä on hyvä sydän. Uskon, että hänen kanssaan olisi helppo jutella muistakin kuin puutarha-asioista. Ihana ihminen kaiken kaikkiaan!

Saila pitää pioneista, joten tässä sinulle 'Sarah Bernhardt'. Ole hyvä!

Navettapiika Navettapiian puuhamaa -blogista
Navettapiika on iloinen, mukava ja avoin ihminen. Hän on avulias ja hänellä on sydän paikallaan. Hänen kommenttinsa saavat aina hymyn huulille. Saan häneltä kommentteja usein ja ne ovat aina yhtä ihania saada. Hänellä on mukava blogi ja myönteinen tapa kirjoittaa ja kommentoida. En ole tavannut häntä, mutta luulenpa että hänen seurassaan aika ei takuulla kävisi pitkäksi. Yhdellä sanalla sanoen: loistotyyppi!

Loistotyypille loistokärhö 'Xerxes', ole hyvä!

Pirkko Vaarin torpan puutarhasta
Pirkko on todella kannustava ja rohkaiseva. Hänen kanssaan on hyvin miellyttävää jutella netissä ja aivan varmasti myös kasvotustenkin. Pirkko kommentoi usein ja niitä kommentteja suorastaan odotan :). Tulen aina niin hyvälle mielelle. Sekin lämmittää mieltäni, että Pirkolla on hyvä huumorintaju ja hän puhuu arvostavasti perheestään. Hän on sydämellinen, kertakaikkiaan ihana ihminen!

Pirkolle belliksiä edellisestä puutarhastani, ole hyvä!

Sini Kasvihormoni-blogista
Sini on reipashenkinen, iloinen puutarhaintoilija, jolla on kiva blogi. Hän on avoin ja empaattinen ihminen. Sympaattinen tyyppi, joka puhuu arvostavasti puolisostaan ja perheestään. Sekin on tosi kiva, että Sini arvostaa anoppiaan ja myös kertoo sen. Sini ei aina ehdi kommentoimaan juttuja, mutta silloin kun hän kommentoi, on taas päivä pelastettu. Sinin kommentit ovat kerrassaan loistavia. Upea tyyppi!

Sinille, värien ystävälle, ruukku krysanteemeja. Ole hyvä!

Ihan kamalaa, että jouduin jättämään vaikka kuinka paljon ihania ihmisiä kehumatta. Katja, Kruunu Vuokko, Kurjenkello, Leena, Nettimartta, Pioni, Piparminttu, Pirjo, Puutarhamyyrä, Riina, monta Satua, Sirkku, Sussi, Tita ja monet, monet muut ansaitsevat kunnon kehut :)

Kaikille teille iloa kulleroiden myötä, olkaa hyvät!

P.S. Vielä ehdit kertomaan sinulle tärkeän B:n! Kurkkaa juttu!

32 kommenttia:

 1. Kiitos itsellesi, onpa hienoa ajatus! Täytyykin ottaa tästä koppi :)
  P.S. Huh mitkä bellikset, aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä koppi :) Oikeasti en tiedä kumpi on kivempaa - saada vai antaa kehuja. Molemmista tulee aivan älyttömän iloiseksi. Antaessaan saa.

   Poista
 2. Voi Pauliina, avasit nyt kaukki kyynelkanavat valloilleen. Kiitos! Ihana postaus, jota ilolla tulen jakamaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pauliina-ihanuus kauniista sanoistasi! Tällainen hyvänmielen haastetta mielelläni tulen ilman muuta jatkamaan! Kiitos ihanasta pionista, Sarah B on ilman muuta pioneiden kuningatar, jo lapsena pienen tytön unelmakukka naapurin mummon pihalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, ilo on minun puolellani! Tiesin, että pidät Sarahista :)

   Poista
 4. Hetken löi päässä tyhjää, kun luin otsikkosi. No selvisihän asia pidemmälle lukiessa. Hieno ajatus. Kannustavia sanoja ja kehuja, kun ei tule lausuttua ystäville ja tutuille koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Arvasin ;) Ensin ajattelin, että uskallanko laittaa kun en voi kaikkia yhtä aikaa kehua. Ajatus ei vain jättänyt rauhaan, joten painoin Julkaise-nappulaa. Sinultakin olen niin paljon saanut ihania kommentteja ja seurannut blogiasi - perästä kuuluu ;)

   Poista
 5. Ihana haaste, tällaisia tarvitaan! Ihan liian harvoin tulee kehuttua ääneen lähimmäisiä. Tähän tartun minäkin :)

  VastaaPoista
 6. Todella kiva postaus. Hyvän mielen antaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla :) Tulen itse aina niin hyvälle tuulelle kun voin tuottaa jollekin iloa. Ja kiitos sinulle itsellesikin! Näin kivat kommentit syöpyvät syvälle sydämeen :)

   Poista
 7. Voi Pauliina, ihan hämmentää tämä ylenpalttisten kehujan ryöppy, mutta ihanaa, jos olet kokenut sanaseni näin positiivisesti! Tämä hyvä tunnelma on lähtöisin kyllä sinun omista hyvähenkisistä viesteistäsi, kiitos niistä. Tottahan toki otan haasteen vastaan, kunhan tästä perhe hajaantuu pois loppiaisen viettohetkestämme, vaikka haastava tehtävä on edessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen sanasi kokenut. Ne jäivät alusta alkaen hyvin mieleeni :) Minusta on tosi kivaa kehua toisia, sillä siitä tulee itsekin niin iloiseksi. Suosittelen jatkamaan ketjua, mutta paineita siitä EI saa ottaa. Jaettu ilo on moninkertainen ilo :)

   Poista
 8. Nyt tuli vuoden positiivisuusennätys tämän postauksen myötä! Ihan kukkien keralla ojennetut kiitokset ja kehut. Whee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Et ehkä arvaakaan miten paljon mä nautin kun mietin mistä kukasta kukin saaja saattaisi tykätä. Tein vähän salapoliisityötäkin ja yritin etsiä jokaisen lempikasveja. Selailin tiedostojani aivan kuin olisin ollut kukkakaupassa. :)

   P.S. Sitten ei ole kovin vaikea homma kun etsin sinulle kukkaa ;) Sattuneesta syystä.

   Poista
 9. Olet sinä aikamoinen bloggaja ja ystävä! Kehuminen tuottaa aina hyvää mieltä sekä kehujalle että kehutulle, ja kuten tiedetään, kehumista ei liene suomalaisten suusta koskaan liikaa. Kauniita ovat myös kukkakuvasi, kauniita todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkku! Se on niin totta, että antaessaan saa. Kun miettii positiivisia asioita, niin kehokin tuntee sen :)

   Niin, vihapuheita on aivan liikaa maailmassa ja monesti vain siitä syystä, että ihmisillä on niin paljon ennakkoluuloja eikä tunneta toisia :(

   Olen jo miettinyt sinullekin kukkaa, mutta enpä vielä kerro sitä ;)

   Poista
 10. Buckeye Belle positiiviselle vaimolleni. Ole hyvä. Tämä bloki on vähän kuin "puutarhasikin". Ne herättävät monenlaisia lämpimiä ajatuksia miehessäsi. Positiivisuus lisääntyy kiinnittämällä hyviin asioihin huomiota. Olet upea vaimo. Valitettavasti en saa nimeä näkyviin profiiliin, mutta olen se "kivenvääntäjä", josta blokkasit joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rakas aviomieheni, ihana perheenisä, kivenvääntäjä, kannustaja, innostaja, tukija, köynnöskehikon värkkääjä, kanalan rakentaja... :)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Kun aurinko paistaa ulkona nyt kovin vähän, on hyvä lisätä auringonpaistetta mielissä :)

   Poista
 12. Todella kaunis ajatus ja ihana hyvänmielen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu! Hyvää mieltä tarvitaan ja jakamallahan se vain lisääntyy. Siihen pätee siis sama laskuoppi kuin moniin perennoihin :)

   Poista
 13. Ihana hyvänmielen postaus ja hieno idea laittaa hyvä kiertämään <3

  VastaaPoista
 14. Nyyh, et usko, kuinka teit elämän paremmaksi rankan päivän päätteeksi. Itken täällä ruudun takana vuolaasti tunnustustasi. Tänään on juuri yksi niistä päivistä, kun sairas lapsi on vienyt koko blogikommentointiajan, ja huomenna alkava arki tuntuu ylitsepääsemättömältä. Kiitos, päivän pelastava enkeli!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että tuotin sinulle iloa. Arvasin, ettet lapsen sairastamisen ja muun perhearjen takia aina ehdi blogeissa käymään saatika kommentoimaan. Lapsen sairastaminen on ihan varmasti voimia vievää aikaa. Äitinä sitä toivoisi voivansa ottaa lapsen kivun itselleen ja tuntuu niin pahalta kun ei voi.

   Toivon sinulle voimia alkavaan arkeen <3 Onneksi ei tarvitse jaksaa kuin aina meneillään oleva hetki kerrallaan.

   Poista
 15. Haa! Luulin nukkuneheni yhyren kuukauren ku näin otsikon :) Kiitos näin mukavasta huamionosootuksesta! Kiva kuulla, että saan hymyn huulillesi. Oot teheny loistavaa salapoliisityätä. Tua kärhö kyllä kolahti, sattuneesta syystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jihuu, että mä onnistuin tuossa kukan valinnassa! Kiva, että tykkäsit.

   Kyllä sun postauksista ja kommenteista tulee aina niin hyvälle mielelle, että pakkohan se oli sanoa ;)

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos, Sara! Joskus vaan tulee sellainen tunne, että on ihan pakko tehdä tällaista ;) Se on niin kivaa. Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin! Kiva tavata uusia ihmisiä täällä.

   Poista